Αϊζάια Τόμας: “Η Δώρα μου… δίνει τα καλύτερα scout reports” (video)

Ο δις πρωταθλητής του ΝΒΑ αποθέωσε τον Βίκτορ Γουεμπανιάμα, εξήρε το γεγονός πως όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι μετακομίζουν στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου και εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα βγουν νέοι Αϊζάια Τόμας στο μέλλον.

“Το μπάσκετ φέρνει κοντά τους ανθρώπους, εμείς που παίζαμε ξέρουμε καλύτερα πόση δύναμη έχει το άθλημα. Οπότε σίγουρα το Summer League

θα μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο“, δήλωσε αρχικά ο 62χρονος Αμερικανός.

Για τον Βίκτορ Γουεμπανιάμα: “Σε προπόνησα στο παρελθόν και κανείς δεν ξέρει πως μου δίνεις εξαιρετικά scout reports. Όταν ακούω για παίκτες του εξωτερικού η Nova μου δίνει πληροφορίες. Ποτέ δεν έχουμε δει κάποιον σαν αυτόν (σ.σ. Γουεμπανιάμα). Όλοι μιλούν για τα επιθετικά του προσόντα, αλλά είναι εκπληκτικό το πόσο καλός είναι αμυντικά. Στο πρώτο του παιχνίδι είχε πέντε μπλοκ. Όποιος έχει παίξει σε αυτό το επίπεδο καταλαβαίνει πόσο δύσκολο είναι να κάνεις πέντε μπλοκ σε ένα παιχνίδι. Ο Βίκτορ δεν σκόραρε στο πρώτο του παιχνίδι, αλλά σημείωσε 27 πόντους στο δεύτερο. Αυτό έχει μια δυσκολία, αλλά οι μεγάλοι παίκτες μπορούν να μάθουν γρήγορα και να βελτιωθούν”.

Για το αν ένα σπουδαίο ταλέντο όπως ο Γουεμπανιάμα μπορεί να αλλάξει το στυλ που αγωνίζεται μια ομάδα: “Είναι πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Ο Κέβιν Ντουράντ είχε τεράστια επιρροή και κατάφερε να πάει το παιχνίδι σε ένα άλλο επίπεδο. Ο Βίκτορ επίσης μπορεί να πάει το παιχνίδι ένα επίπεδο πιο πάνω. Αλλά κάτι τέτοιο εξαρτάται από τους παίκτες που θα έχει γύρω του. Γιατί δείχνει να είναι ένας μοναδικός παίκτης. Ο Ντουράντ έκανε τα πάντα στο παρκέ”.

Για το αν έχει ξεχωρίσει κάποιον παίκτη που θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει ως τον νέο Αϊζάια Τόμας: “Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι πως τα γκαρντ στο ΝΒΑ έχουν εξελιχθεί πάρα πολύ. Τα γκαρντ σήμερα μπορούν να παίξουν πικ εν ρολ, να σουτάρουν τρίποντα, να κάνουν λέι απ. Είναι κάτι που έχω διαπιστώσει, πως τα γκαρντ έχουν εξελιχθεί πολύ. Είμαι αισιόδοξος πως στο μέλλον θα δούμε αρκετούς νέους Αϊζάια Τόμας”.

Για τους πολλούς Ευρωπαίους παίκτες που έχουν έρθει στο ΝΒΑ: “Το λατρεύω. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει παγκοσμιοποίηση του μπάσκετ. Υπάρχει μια τεράστια πισίνα ταλέντων, όπως και ανθρώπων που καλύπτουν το άθλημα παγκοσμίως, όπως εσύ (σ.σ. Δώρα Παντέλη). Γι’ αυτό και σε συμβουλεύομαι, γιατί παρακολουθείς και ξέρεις τους παίκτες. Καταλαβαίνεις τι συμβαίνει στην Ευρώπη. Εμείς προσπαθούμε να τους μάθουμε. Εσύ τους ξέρεις από παιδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα