Αιχμαλωσία

ΑιχμαλωσίαgripapΤετ, 12/09/2020 - 10:15

Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου γράφει στο blog του για τη σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα, αλλά και τη συνέχεια που πρέπει να έχει για να "δει" αντίκρυσμα.

Έχει νικήσει κι άλλες φορές ο Ολυμπιακός στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Καμία όμως όμως τόσο πειστικά, τόσο εμφατικά όσο χθες. Τις άλλες τρεις φορές που έφυγε με

το ροζ φύλλο από την Βαρκελώνη, είχε βασιστεί στην άμυνά, δεχόμενος μέχρι 67 πόντους. Χθες όμως "αιχμαλώτισε" τους Καταλανούς.

Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους από το πρώτο λεπτό ακολουθούσε στο σκορ, δεν πέρασε ποτέ μπροστά και το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει 77-77, 5 λεπτά πριν το τέλος. Ακόμα κι εκεί όμως ο Ολυμπιακός, ο οποίος προηγήθηκε ακόμα και με 15 πόντους διαφορά, όχι μόνο είχε απάντηση αλλά "αποστόμωσε" την Μπαρτσελόνα.

Ο Σλούκας εντυπωσιακός, με 10 ασίστ για κανένα λάθος σε πάνω από 33 λεπτά συμμετοχής και ιστορικό ρεκόρ, ξεπερνώντας τον Παπαλουκά. Παπανικολάου και Τζένκινς βασικοί υπαίτιοι για το +15 της αρχής. Μάρτιν σαν έτοιμος από καιρό να τα βάλει με τον κακό δαίμονα του Ολυμπιακού, τον Ντέιβις και να τον νικήσει. Ζαν Σαρλ στο ξεκίνημα και Έλις στη συνέχεια με φοβερές βοήθειες. Βεζένκοφ με κρύο αίμα σ' ένα γήπεδο που ξέρει καλά. Μακ Κίσικ με ενέργεια στην άμυνα και μεγάλα τρίποντα στην επίθεση. Χάρισον, "άφαντος" μέχρι το 35 και χωρίς να έχει επιχειρήσει καν σουτ, "πήρε" το ματς με 5 πόντους και 3 καταπληκτικές άμυνες, όταν η μπάλα "έκαιγε".

Ο Μπαρτζώκας σε ρεσιτάλ από τον πάγκο, δεν έχασε το μυαλό του ακόμα κι όταν τα φαλτσοσφυρίγματα ακούστηκαν μέχρι τον Πειραιά. Διάβασε σωστά το ματς, "έκλεισε" το ροτέισιον στο δεύτερο μέρος κι έφυγε με τεράστιο διπλό από μία πόλη, όπου όταν δούλευε είχε όλες τις ατυχίες του κόσμου μαζεμένες.

Για να έχει αντίκρυσμα αυτή η νίκη όμως και να μη μείνουμε στις θριαμβολογίες και στο τι μπορεί να κάνει φέτος ο Ολυμπιακός, θα πρέπει αύριο στο Βελιγράδι να έρθει το διπλό. Αν χάσει τότε θα χει πετάξει στα σκουπίδια αυτή την επιβλητική εμφάνιση και νίκη. Το πρέπει είναι τεράστιο και με τέτοιες νίκες χτίζονται ομάδες και χαρακτήρες. Χθες δεν τον περίμενε κανείς, αύριο όμως όλοι θα είναι από πάνω του.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - Euroleague - ΜΠΑΣΚΕΤ Ολυμπιακός - Μπάσκετ Barcelona - Μπάσκετ Off Off gripap Off Off ΜΠΑΣΚΕΤ Ολυμπιακός ΔΙΕΘΝΕΙΣ Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου γράφει στο blog του για τη σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα, αλλά και τη συνέχεια που πρέπει να έχει για να "δει" αντίκρυσμα. Article publish on Τετ, 12/09/2020 - 10:15 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα