«Αγόρασε» χρόνο πριν τον… Γολγοθά!

Το σετ των τριών εντός έδρας αγώνων του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα ολοκληρώθηκε με νικηφόρα αποτελέσματα. Και αν υπολογιστούν στο ίδιο διάστημα οι αγώνες του Ελληνικού πρωταθλήματος συμπλήρωσε σε 21 ημέρες ένα σερί επτά νικηφόρων αγώνων. Not bad…

Για μια ομάδα που ξεκίνησε μπουσουλώντας και ψάχνοντας ταυτότητα το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα δεν είναι οι 3 νίκες αλλά το πολύ καλό και ποιοτικό μπάσκετ που έχει παίξει σε αυτό το διάστημα

στην Ευρωλίγκα. Η καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης (σε απόλυτους αριθμούς) Βαλένθια διαλύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες όταν οι πράσινοι σε ένα εκτελεστικό ρεσιτάλ είχαν ευστοχήσει σε 10 τρίποντα στο πρώτο μέρος. Στη συνέχεια άλλαξαν προσανατολισμούς, πλησίασαν πιο πολύ τη ρακέτα, εκμεταλλεύτηκαν τον Λεσόρ και τελείωσαν τον αγώνα έχοντας σκοράρει 90 πόντους. Η άμυνα του Παναθηναϊκού λειτούργησε σε πολύ καλό βαθμό και στα τρία αυτά ματς και ότι κράτησε τη Βαλένθια κάτω από τους 80 πόντους ήταν απολύτως λογικό και λίγο πολύ αναμενόμενο αφού οι Ισπανοί δεν έχουν ως δυνατό όπλο την επίθεση.

Το 3-0 λοιπόν έπεισε τόσο τους παρόντες όσο και τους….απόντες. Στην πρώτη κατηγορία, εκείνοι που πλέον γεμίζουν το ΟΑΚΑ, στον αγώνα με τη Βαλένθια, κόπηκαν 16.000 εισιτήρια και με πιο εμπορικούς αντιπάλους το sold out είναι δεδομένο. Το ΟΑΚΑ ξαναβρήκε τον παλμό που είχε πριν από τρία χρόνια, έγινε πάλι έδρα και οι μέρες που θύμιζε μαυσωλείο απογοητευμένων –πλην πιστών- φιλάθλων ανήκουν στο παρελθόν. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια και επιπρόσθετα μας θύμισε πόση ενέργεια μπορεί να μεταδώσει στην ομάδα. Στη δεύτερη κατηγορία των….απόντων όλοι εκείνοι που καθισμένοι στον καναπέ τους γέμιζαν τα social media με απαισιόδοξες προβλέψεις, στείρα κριτική επιπέδου μπασκετικού….νηπιαγωγείου και πριν καλά καλά αρχίσει η χρονιά ζητούσαν αλλαγές, μεταγραφές κλπ. Αυτές οι φωνές πλέον έχουν σιγήσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Εντάξει, ανόητοι και ισχυρογνώμονες θα υπάρχουν πάντα.

Ο Αταμάν και οι παίκτες του κέρδισαν χρόνο για να δουλέψουν ακόμη περισσότερο. Η ομάδα έχει ακόμη αδυναμίες, μάλλον φυσιολογικό αφού ακόμη βρισκόμαστε στον Νοέμβριο και όχι στην άνοιξη του 2024! Για τον Παναθηναϊκό με το έμπα του Δεκέμβρη ξεκινάει ένας σκληρός μήνας γεμάτος δοκιμασίες που μοιάζουν με crash test. Εχοντας παίξει 7 ματς εντός έδρας από τα πρώτα 10 τώρα τον περιμένει ένας μπασκετικός και ταξιδιωτικός Γολγοθάς. Tην ερχόμενη εβδομάδα τον περιμένει στο Βελιγράδι και στην ‘’κόλαση’’ της Σταρκ Αρένα η Παρτίζαν, αμέσως μετά θα πάει στο παλιό σπίτι του Αταμάν για τον αγώνα με την Εφές και μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου άλλα τρία ματς εκτός Ελλάδος: Μονακό, Βιλερμπάν και Μιλάνο. Τον επόμενο μήνα λοιπόν ο Παναθηναϊκός θα παίξει μόνο μια φορά στο ΟΑΚΑ.Στις 7 Δεκεμβρίου με τη Ρεάλ που δεν αποκλείεται να κουβαλάει μέχρι εκεί και να φέρει στην Αθήνα το αήττητο ρεκόρ της στην Ευρωλίγκα!

Keywords
Τυχαία Θέματα