Άγνωστες οι προθέσεις του Βαλβέρδε

Το κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της καταλανικής εφημερίδας «Sport» είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στη Βαρκελώνη, σε σχέση με το μέλλον του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο των νταμπλούχων Ισπανίας. «Ο Βαλβέρδε έχει πολλές αμφιβολίες» υποστηρίζει η «Sport», κάνοντας λόγο για στάση αναμονής από την πλευρά του για το κατά πόσο θα συμφωνήσει να παραμείνει και τη σεζόν 2019/20 στους «Μπλαουγράνα».

Υπενθυμίζεται
πως όταν ο Βαλβέρδε υπέγραφε το καλοκαίρι του 2017 το συμβόλαιο συνεργασίας του με την Μπαρτσελόνα, αυτό είχε διάρκεια 2+1 έτη, αλλά για το επιπλέον έτος αμφότερες οι πλευρές να δώσουν τη συγκατάθεσή τους.

Προς το παρόν, ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού, δεν φαίνεται διατεθειμένος να ξεκαθαρίσει το μέλλον του κι όλα δείχνουν πως η απόφασή του δεν πρόκειται να ληφθεί πριν από την άνοιξη. Μετά την αποχώρηση του Ρόμπερτ Φερνάντεθ –τεχνικός γραμματέας- από την Μπαρτσελόνα, δεν νιώθει τόσο έντονη τη στήριξη του συλλόγου κι η συνεννόησή του με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης δεν είναι η ιδανική.

Συν τοις άλλοις παρουσιάζεται κουρασμένος από τη διαχείριση ενός…μεγάλου καραβιού, όπως είναι η «Μπάρτσα» για την οποία ο Πεπ Γουαρδιόλα είχε δηλώσει πως «το 30% έχει να κάνει με το ποδοσφαιρικό κομμάτι και το εναπομείναν 70% με όλα τα υπόλοιπα».

Υπενθυμίζεται πως ο μέσος όρος παραμονής του Βαλβέρδε στις ομάδες του είναι στα δύο χρόνια, με την τετραετία στο Μπιλμπάο να αποτελεί εξαίρεση. Όπως σημειώνουν κι οι Καταλανοί δημοσιογράφοι, ο Γουαρδιόλα έμεινε στην ομάδα τέσσερις σεζόν, ο Λουίς Ενρίκε τρεις, ο Βαλβέρδε δεν αποκλείεται να παραμείνει μόνο δύο.
Keywords
Τυχαία Θέματα