Αυτή είναι η Βικτόρια Πλζεν

Η κλήρωση των προκριματικών του Champions League έφερε στον δρόμο του Ολυμπιακού την Βικτόρια Πλζεν, δευτεραθλήτρια Τσεχίας, μια ομάδα που αν μη τι άλλο χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Σίγουρα το ότι οι «ερυθρόλευκοι» απέφυγαν την PSV Αϊντχόφεν, δευτεραθλήτρια Ολλανδίας είναι θετικό, αυτό όμως δεν σημαίνει
ότι η Πλζεν είναι ομάδα που μπορεί ο Ολυμπιακός να υποτιμήσει. Κάθε άλλο θα έλεγε κανείς.

Είναι μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στο τσεχικό ποδόσφαιρο, άσχετα να την σεζόν που ολοκληρώθηκε έχασε το πρωτάθλημα στο «νήμα» από την Σλάβια Πράγας.

Η Σλάβια συγκέντρωσε 83 βαθμούς σε 35 αγώνες, έναντι 78 της αντιπάλου του Ολυμπιακού.
Η Βικτόρια Πλζεν είχε 24 νίκες, 6 ισοπαλίες και 5 ήττες, με τα τέρματα να είναι 57 υπέρ και 32 κατά.
Στο Κύπελλο έμεινε εκτός από τη φάση των “16”, με την Μπάνικ Οστράβα να επικρατεί με 3-2 στην παράταση και να πανηγυρίζει την πρόκριση στην έδρα της Βικτόρια Πλζεν.

Η πορεία της στην Ευρώπη κάθε άλλο παρά απογοητευτική ήταν. Μπήκε κατευθείαν στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας αντιπάλους στο γκρουπ της τις, Ρεάλ, Ρόμα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Άφησε 4η και εκτός Ευρώπης την ρωσική ομάδα και συνέχισε στο Europa League συγκεντρώνοντας 7 βαθμούς με δύο νίκες μια ισοπαλία και τρεις ήττες. Το ματς "κλειδί" για την πρόκριση στο Europa League ήταν το 2-1 επί της Ρόμα στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Στο Europa League αντιμετώπισε τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στους “32” και παρά το 2-1 εντός έδρας, έχασε με 0-3 στην Κροατία και αποκλείστηκε.

Η Βικτόρια Πλζεν ιδρύθηκε το 1908. Συνολικά, έχει κατακτήσει συνολικά 5 πρωταθλήματα Τσεχίας, όλα από το 2010 και μετά, το πρώτο το 2011 και το πιο πρόσφατο το 2018. Έχει κατακτήσει μία φορά το Κύπελλο Τσεχίας, το 2010.

Αγωνίζεται στην Doosan Arina χωρητικότητας 11.722 θεατών.

Μεγάλο της αστέρι είναι ο Μίκαελ Κρμέντσικ. Ο 26χρονος Τσέχος επιθετικός ανήκει στην Βικτόρια Πλζεν από το 2011 κι έπειτα από αρκετές χρονιές που πέρασε σε άλλες ομάδες ως δανεικός, έχει καταφέρει να καθιερωθεί.

Από το 2016 είναι και διεθνής με την Εθνική Τσεχίας, έχοντας 8 τέρματα σε 19 συμμετοχές.

Στον πάγκο της Βικτόρια Πλζεν βρίσκεται ο Πάβελ Βρμπα. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Η προηγούμενη ήταν από το 2008 έως το 2013, ενώ τώρα επέστρεψε στον πάγκο της ομάδας το καλοκαίρι του 2017 και συνεχίζει. Γνωρίζει καλά την ομάδα, έχει φτάσει σε τίτλους, ενώ έχει φτάσει και σε ατομικές διακρίσεις. Συγκεκριμένα, είναι 7 φορές καλύτερος προπονητής στην Τσεχία.

Έχει αλλάξει κατά καιρούς διάφορα ονόματα, τα οποία είναι τα παρακάτω.

1911 – SK Viktoria Plzeň (Sportovní klub Viktoria Plzeň)
1949 – Sokol Škoda Plzeň
1952 – Sokol ZVIL Plzeň (Sokol Závody Vladimíra Iljiče Lenina Plzeň)
1953 – DSO Spartak LZ Plzeň (Dobrovolná sportovní organizace Spartak Leninovy závody Plzeň)
1962 – TJ Spartak LZ Plzeň (Tělovýchovná jednota Spartak Leninovy závody Plzeň)
1965 – TJ Škoda Plzeň (Tělovýchovná jednota Škoda Plzeň)
1993 – FC Viktoria Plzeň (Football Club Viktoria Plzeň, a.s.)

Το ρόστερ:

Keywords
Τυχαία Θέματα