Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα που… γκρέμισε το “κάστρο” της Superleague

H Χρυσούλα Κουρομπίλια ήταν μέχρι τώρα η γυναίκα που κρατούσε ψηλά τη… σημαία του όμορφου και πλέον ισχυρότατου φύλου στα ελληνικά γήπεδα. Η Καρδιτσιώτισσα βοηθός διαιτητή με την αξιοπρόσεκτη πορεία της και την εξαιρετική της παρουσία, απέδειξε ότι και οι γυναίκες δικαιούνται ευκαιριών σε ένα ανδροκρατούμενο χώρο.

Ήταν η πρώτη που άντεξε – γιατί υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις γυναικών διαιτητών στη Superleague – στην πίεση και στον ανταγωνισμό, αλλά και στις υψηλές απαιτήσεις και προσδοκίες.

Η Κουρομπύλια προκάλεσε την πρώτη… ρωγμή σε τούτο το τείχος και η Ελένη Αντωνίου αυτή που το… γκρέμισε!

Η καλύτερη διαιτητής της χρονιάς στη SL2 έγινε η πρώτη γυναίκα ρέφερι η οποία διηύθυνε παιχνίδι της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η 37χρονη διαιτητής έγραψε ιστορία στο ματς του Βόλου με τον ΟΦΗ και το όνομα της βρίσκεται πλέον σε ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στο βιβλίο του ελληνικού ποδοσφαίρου, γιατί αυτή είναι η “εκλεκτή”.

Αστυνομικός στο επάγγελμα, η Ελένη Αντωνίου καταφέρνει να συνδυάσει το δύσκολο ρόλο της μητρότητας με αυτόν της διαιτησίας και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο. Φτασμένη ήδη στο γυναικείο ποδόσφαιρο με παιχνίδια Champions League και διεθνείς αναμετρήσεις, έχει την εμπειρία από το απαιτητικό πρωτάθλημα της Superleague 2 και έκανε το… άλμα.

“Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και δύσκολο. Αν έχεις πρόγραμμα, αν δουλεύεις σκληρά και διαβάζεις, τότε όλα γίνονται. Με σεβασμό, με την κατάλληλη υποστήριξη από τους δικούς σου ανθρώπους, τότε μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Έχω πολλή υποστήριξη από τους δικούς μου ανθρώπους και έχω φτάσει σε αυτό το σημείο”, λέει η ίδια για την πορεία της στο χώρο και το ταξίδι που την έφερε μέχρι τα γήπεδα της Superleague.

Η Ελένη Αντωνίου είναι αυτή που άνοιξε την… πόρτα. Με χαρά θα υποδεχθούμε και τις διαδόχους της.

Keywords
Τυχαία Θέματα