Αυτή είναι η πρόταση της Ευρωλίγκας στη FIBA

Στη δημοσιότητα των προτάσεων της που απορρίφθηκαν από την FIBA ως απαράδεκτες, εξέδωσε η Ευρωλίγκα.

Η πρόταση της Ευρωλίγκας περιλαμβάνει επτά σημεία, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε αλλά κράτησε μόνο 50 λεπτά, αφού οι άνθρωποι της FIBA, την βρήκαν απαράδεκτές τις προτάσεις.

Αναλυτικά τα σημεία ης πρότασης:
1)Να υπάρχουν τρεις διασυλλογικές διοργανώσεις, η Ευρωλίγκα, το Eurocup
και το Basketball Champions League, ενώ τα εγχώρια πρωταθλήματα να περιέχουν το πολύ 16 ομάδες, όπως συμφώνησαν FIBA και εθνικές λίγκες τον Οκτώβριο του 2015.

2)Δύο θα είναι οι ομάδες που θα έχουν απευθείας πρόσβαση στο Eurocup και το Basketball Champions League ενώ οι κορυφαίες ομάδες του Basketball Champions League θα έχουν πρόσβαση στο Eurocup με αθλητικά κριτήρια, όπως και αυτές του Eurocup στην Ευρωλίγκα.

3)Δεν θα υπάρχουν αγώνες των Εθνικών ομάδων, όταν θα υπάρχουν άλλα αθλητικά γεγονότα, αφού θα πρέπει όλοι οι μεγάλοι παίκτες να είναι διαθέσιμοι, ώστε να υπάρχουν και μεγαλύτερα έσοδα, έτσι με αυτή την πρόταση όλοι οι παίκτες θα έχουν 4-6 εβδομάδες πλήρους ξεκούρασης.

4)Οι παίκτες να εξαιρούνται από τις ομάδες τους για τις εθνικές ομάδες μόνο για επίσημα ματς και να καλύπτονται ασφαλιστικά 100% βάσει του συμβολαίου τους.

5)Όλα τα Εθνικά πρωταθλήματα να έχουν ένα όριο παικτών κάτω των 22 ετών.

6)Όλες οι εθνικές λίγκες και ομοσπονδίες να έχουν έναν κοινό κώδικα για το Financial Fair Play.

7)Να υπάρχει ένα σύστημα που να αποζημιώνονται οι ομάδες, που στέλνουν παίκτες στις εθνικές τους, όπως γίνεται και στα υπόλοιπα αθλήματα.

O εκπρόσωπος της εταιρείας RedStone στην Ελλάδα, Μαρκ Αλεξάντερ αναφέρθηκε στην εμπλοκή της εταιρείας του στο project "Athens Alive", καθώς και στο πλάνο που υπάρχει για την κατασκευή νέου γηπέδου για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό.
Keywords
Τυχαία Θέματα