Αυτές είναι οι 5 + 1 σταρ που πρέπει να δεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών (vids)

Αν και δεν έχουν την ποδοσφαιρική δόξα των ανδρών – και τις απολαβές τους – στο χώρο του ποδοσφαίρου γυναικών είναι… αστέρια και ετοιμάζονται να λάμψουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών που διοργανώνουν από κοινού η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.

Το novasports.gr σας παρουσιάζει τις 5 + 1 σταρ που πρέπει να δείτε στο Μουντιάλ!Αλεξία Πουτέγιας (Ισπανία)

Το “χρυσό”

κορίτσι του ισπανικού ποδοσφαίρου και ηγέτιδα της Μπαρτσελόνα, Αλεξία Πουτέγιας, σηκώνει στις… πλάτες της τις ελπίδες του έθνους για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αν και ακόμα δεν έχει βρει τον καλό της εαυτό μετά το σοβαρό τραυματισμό της, είναι το μεγαλύτερο αστέρι των ευρωπαϊκών γηπέδων και απαιτεί… σεβασμό. Κατέκτησε δύο φορές τη Χρυσή Μπάλα Γυναικών, αναδείχθηκε δύο φορές καλύτερη παίκτρια από τη FIFA και την UEFA και έχει στην κατοχή της δύο Champions League Γυναικών. Και είναι κούκλα, καθώς και μέλος της LGBTQ+ κοινότητας.

Λούσι Μπρονζ (Αγγλία)

Η 31χρονη μπακ είναι ότι καλύτερο έχει βγάλει τα τελευταία χρόνια το αγγλικό ποδόσφαιρο γυναικών και είναι η πρώτη παίκτρια από το Νησί που πήρε το βραβείο της καλύτερης ποδοσφαιρίστριας της UEFA. Με… παρελθόν σε Έβερτον, Λίβερπουλ, Σίτι και Λιόν, αγωνίζεται από το 2022 στην Μπαρτσελόνα και κατέκτησε με τις “μπλαουγκράνα” το Champions League.

Άλεξ Μόργκαν (ΗΠΑ)

Η όμορφη και ικανή στο ποδόσφαιρο Άλεξ, είναι το αγαπημένο κορίτσι των Αμερικανών και μια σταρ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Αρχηγός των ΗΠΑ, έχει κατακτήσει δύο Παγκόσμια Κύπελλα με την Εθνική της ομάδας και η φήμη της έχει φτάσει σε επίπεδα… Hollywood. H Άλεξ Μόργκαν έχει γίνει το κεντρικό πρόσωπο σε ουκ ολίγα γνωστά περιοδικά, έχει συμμετάσχει σε γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές και σε video clip διάσημων συγκροτημάτων. Ακόμα και ντοκιμαντέρ έχει γίνει η ζωή της.

Εννοείται ότι οι απολαβές της είναι ιδιαίτερα υψηλές για ποδοσφαιρίστρια, κυρίως εξαιτίας των εξωγηπεδικών της δραστηριοτήτων, ωστόσο και στο γρασίδι η Μόργκαν έχει κάνει αξιοζήλευτα πράγματα. Μετράει περισσότερες από 200 συμμετοχές με τις ΗΠΑ, έχει σκοράρει 121 γκολ με το αντιπροσωπευτικό της συγκρότημα, ενώ έχει πάρει και μια μικρή ευρωπαϊκή γεύση, καθώς αγωνίστηκε για λίγο σε Λυών και Τότεναμ. Μάλιστα με τη γαλλική ομάδα κατέκτησε και το Champions League Γυναικών. Παντρεμένη με τον πρώην ποδοσφαιριστή, Σερβάντο Καράσκο.

Μάρτα (Βραζιλία)

Η 37χρονη – πλέον – Βραζιλιάνα, είναι η πρώτη σταρ στο ποδόσφαιρο γυναικών και συνάμα η πρώτη ποδοσφαιρίστρια που κατάφερε να γίνει γνωστή στον πλανήτη. Κυρίως για τις απίθανες ενέργειες της και τα κατορθώματα της εντός γηπέδων. Θεωρείται η καλύτερη παίκτρια όλων των εποχών και όχι άδικα. Τεράστια η καριέρα της Μάρτα, μετράει περισσότερες από 170 συμμετοχές με την Εθνική Βραζιλίας και 115 γκολ, ενώ έχει αναδειχθεί έξι φορές καλύτερη παίκτρια από τη FIFA.

Θα συμμετάσχει για έκτη φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου (πρώτη σκόρερ όλων των εποχών) και έχει σκοράρει και στα πέντε προηγούμενα, ενώ ξεχωρίζουν τα δύο Ολυμπιακά μετάλλια που έχει κατακτήσει με τη Βραζιλία. Ο… καημός της είναι ότι δεν έχει σηκώσει το Παγκόσμιο Τρόπαιο. Λέτε να τα καταφέρει στο φινάλε της καριέρας της;

Σαμ Κερ

Η 29χρονη σταρ της Τσέλσι είναι η πρώτη ποδοσφαιρίστρια που… έσπασε το οικονομικό “φράγμα” των 500.000 ευρώ ως ετήσια αμοιβή και συνάμα το μεγάλο “όπλο” της συνδιοργανώτριας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Αυστραλίας. Η Σαμ Κερ σκοράρει με… κάθε τρόπο και θεωρείται η κορυφαία επιθετικός αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Κάτι σαν… θηλυκός Χάαλαντ για να καταλάβετε. Πρώτη σκόρερ όλων των εποχών στην Αυστραλία, είναι η μοναδική παίκτρια που έχει κατακτήσει το “Χρυσό παπούτσι” σε τρία διαφορετικά πρωταθλήματα τριών διαφορετικών ηπείρων (Ωκεανία, Βόρεια Αμερική, Ευρώπη), ενώ είναι και η αρχηγός των Matildas, δηλαδή της Εθνικής ομάδας της Αυστραλίας.

To άλλο της μισό, η ποδοσφαιρίστρια Κρίστι Μιούις, βρίσκεται στην αποστολή των ΗΠΑ και δεν αποκλείεται να βρεθούν αντίπαλες στο Μουντιάλ!

Τρίνιτι Ρόντμαν (HΠΑ)

Αν σας λέει κάτι το επίθετο, δεν έχετε πέσει έξω. Η Τρίνιτι είναι η κόρη του σταρ του ΝΒΑ, Ντένις Ρόντμαν, αν και οι σχέσεις με τον διάσημο και εκκεντρικό πατέρα της είναι στα… άκρα. Oι σχέσεις τους είναι τυπικές, καθώς μεγάλωσε με τη μητέρα της και όπως η ίδια είχε δηλώσει πρόσφατα: “Ο πατέρας μου δεν παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή μου και οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν. Μπορεί να περάσουν μήνες ή και χρόνια χωρίς να υπάρξει επικοινωνία μεταξύ μας”.

Πάντως η 21χρονη Τρίνιτι δεν έχει ανάγκη τον πατέρα της, καθώς θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, έγινε στα 18 της χρόνια η νεότερη αθλήτρια που συμμετείχε σε Draft, κέρδισε τα βραβεία της Rookie της χρονιάς και της καλύτερης νέας παίκτριας και έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην αμερικανική λίγκα (NWSL).

Keywords
Τυχαία Θέματα