Αυτά δουλεύει, αυτά ζητάει, αυτά περιμένει...

Κίελτσε-Αποστολή: Γιώργος Βασιλείου...

Οι μέρες περνούν, οι προπονήσεις εξακολουθούν να είναι επίπονες και τα πόδια να είναι βαριά. Η προετοιμασία της ΑΕΚ στο Κίελτσε μπορεί να πλησιάζει στο τέλος της όμως ο Μιγκέλ Καρντόσο εξακολουθεί να είναι απαιτητικός σε καθετί που ζητάει από τους παίκτες του. Είτε σε θεωρητικό επίπεδο, είτε σε πρακτικό.

Με ανάλυση για το οτιδήποτε ο Πορτογάλος τεχνικός προσπαθεί να περάσει τη φιλοσοφία του με την κάθε διαθέσιμη ευκαιρία. Έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά για τη δουλειά και την ποικιλία
των προπονήσεων του Καρντόσο εδώ στο Κίελτσε. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι εργάζεται σκληρά και πολλές ώρες. Πολλές περισσότερες εκτός γηπέδου.

Για το φιλικό με την Τρεντσίν κατόστρωσε πλάνο προπονήσεων και προετοιμασίας την επομένη του φιλικού με την Γκόρνικ. Την ώρα που άπαντες ξεκουράζονταν και απολάμβαναν ουσιαστικά το ρεπό τους.

Την Τρίτη ανέλυσε με... θρησκευτική ευλάβεια το πλάνο των επόμενων ημερών μέχρι το φιλικό με την Τρεντσίν. Δούλεψε σε κομμάτια φυσικής κατάστασης, έντασης και δύναμης, τακτικής, επιθετικής ανάπτυξης, πρέσινγκ, συγχρονισμού ομαδικής πίεσης, τεχνητό off side, τελειωμάτα φάσεων με κάθετες μπαλιές, χαμηλές και ψηλές σέντρες. Με διαφορετικές ασκήσεις την κάθε φορά.

Τα πλάνα του κόντρα στην Τρεντσίν βάση των όσων έδειξε στις προπονήσεις που προηγήθηκαν δεν θα διαφοροποιηθούν πολύ σε πρόσωπα. Ίσως να δούμε και την ίδια ενδεκάδα, αν και ο Πορτογάλος δεν αποκλείεται να δοκιμάσει άλλα πρόσωπα σε κάποιες θέσεις. Άλλωστε οι επιλογές του είναι περισσότερες αυτή τη φορά και όπως είπε ο ίδιος ο χρόνος θα μοιραστεί με καλύτερη αναλογία σε αυτό το φιλικό. Τσιγκρίνσκι και Λόπες επιστρέφουν, οπότε και οι Οικονόμου, Χουλτ εκτός απροόπτου δεν θα χρειαστεί να παίξουν 90λεπτο.

Ο Καρντόσο θα συνεχίσει τις δοκιμές του. Δοκιμές όμως σε ότι δούλεψε όλο το προηγούμενο διάστημα. Η φιλοσοφία του δεν επιτρέπει σε κανέναν παίκτη της ΑΕΚ την παραμικρή απόκλιση από το πλάνο του. Αυτά δουλεύει, αυτά ζητάει, αυτά θέλει να δει. Τόσο απλά και τόσο δύσκολα ταυτόχρονα...

ΥΓ: Σίγουρα ο Καρντόσο θα ήθελε τουλάχιστον το ένα από τα δύο μεταγραφικά κενά να έχει κλείσει αυτή την περίοδο της προετοιμασίας, όμως πλέον αυτό είναι απίθανο να συμβεί. Το "πάγωμα" των συζητήσεων για την απόκτηση του Βέρντε και η στασιμότητα στο θέμα του επιθετικού σίγουρα τον πονοκεφαλιάζουν. Όπως και να 'χει είναι υποχρεωμένος για την ώρα να δουλέψει με τα εργαλεία που έχει
Keywords
Τυχαία Θέματα