Αυστραλία: Το Σίδνεϊ υποδέχθηκε το 2022 – Φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων στο λιμάνι (vid)

Οι Αυστραλοί αποχαιρέτησαν το 2021 με την παραδοσιακή επίδειξη πυροτεχνημάτων πάνω από το λιμάνι του Σίδνεϊ, καθώς τα καλά νέα από τη Νότια Αφρική – η πρώτη χώρα που είπε ότι πέρασε το κύμα Όμικρον – έφεραν ελπίδα για μια χαρούμενη Πρωτοχρονιά.

Το Σίδνεϊ άνοιξε την παγκόσμια

γιορτή σε στυλ vintage, με τα συνηθισμένα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα του να αντικατοπτρίζονται στο λιμάνι κάτω από την Όπερα.

Δείτε βίντεο και εικόνες:Ο πλανήτης υποδέχεται το 2022

Η πανδημία της Covid-19 θα επηρεάσει για μια ακόμα φορά τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς, καθώς πολλές χώρες έχουν ήδη επιβάλει περιορισμούς εν μέσω σφοδρού κύματος μολύνσεων που ασκεί πιέσεις στα υγειονομικά συστήματα.

Στην Ευρώπη οι παραδοσιακές συναυλίες και τα σόου με τα πυροτεχνήματα που συνήθως προσελκύουν χιλιάδες θεατές στους δρόμους ακυρώθηκαν στις περισσότερες μεγάλες πόλεις, μεταξύ των οποίων στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Ζυρίχη, τις Βρυξέλλες, τη Βαρσοβία και τη Ρώμη.

Στις ΗΠΑ, η Νέα Υόρκη προχώρησε σε σημαντική μείωση του αριθμού των ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται στην Τάιμς Σκουέρ για τις εκδηλώσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο. Φέτος, η πόλη θα επιτρέψει περίπου το ένα τρίτο από τον συνηθισμένο αριθμό παρευρισκομένων στις συγκεκριμένες περιοχές θεατών που έχουν οριοθετηθεί στην πλατεία, προκειμένου να επιτρέπεται μεγαλύτερη κοινωνική αποστασιοποίηση. Οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού και να φορούν μάσκες. “Κανονικά, φιλοξενούνται περίπου 58.000 άνθρωποι στα σημεία θεατών, ο φετινός εορτασμός θα έχει 15.000 ανθρώπους”, σύμφωνα με τον δήμαρχο. Επιπλέον, η είσοδος στους χώρους αυτούς θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι, αργότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα