Άφησε υποσχέσεις ο Άρης 2-0 τη Ντεν Χάαγκ

Λέγεται ό,τι από τα φιλικά προετοιμασίας δεν βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα, αλλά αν μη τι άλλο ο φετινός Άρης αφήνει πολλές υποσχέσεις για το πρωτάθλημα που αρχίζει σε λίγες μέρες.

Οι «κίτρινοι» πέτυχαν τη 2η συνεχόμενη νίκη τους στην Ολλανδία (μετά από αυτή επί της Ντε Γκραάφσαπ με 1-0) επικρατώντας 2-0 της Ντεν Χάαγκ μέσα στην έδρα της.

Σκόρερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης ο Ντιγκινί στο 57΄ και ο Διαμαντόπουλος
στο 72΄.

Πρωταγωνιστής και στις δύο φάσεις ο Γκαρσία με τις ασίστ που έβγαλε στους συμπαίκτες του.

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε δοκάρι με τον Ματίγια.

Σκληρό παιχνίδι
Το παιχνίδι ήταν σκληρό με τους 22 ποδοσφαιριστές να πέφτουν δυνατά στη μπάλα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ό,τι πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, ο διαιτητής αναγκάστηκε να διακόψει τον αγώνα απειλώντας μάλιστα με διακοπή.

Η αναμέτρηση όμως συνεχίστηκε με την ομάδα του Ερέρα να έχει καλή συνολική παρουσία με συμπαγή αμυντική διάταξη, γρήγορες εναλλαγές της μπάλας στο κέντρο και με αποτελεσματικούς επιθετικούς.

Χαμένες ευκαιρίες
Αν μάλιστα ήταν λίγο πιο προσεκτικός ο Ναζλίδης που ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα (στο 29΄ βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον τερματοφύλακα αλλά καθυστέρησε να σουτάρει, ενώ είχε χαμένο τετ–α–τετ στο 54΄) και αν ήταν λίγο πιο τυχερός ο Ματίγια στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους που είχε δοκάρι από εκτέλεση φάουλ, τότε θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις το σκορ.

Οι Ολλανδοί που σε μία εβδομάδα ρίχνονται στις επίσημες υποχρεώσεις καθώς αρχίζει το πρωτάθλημα στην χώρα τους, πέρα από δύο – τρεις στιγμές που απείλησαν δεν έδειξαν κάτι αξιόλογο.
Ή καλύτερα δεν τους άφησε ο αντίπαλος τους να δείξουν κάτι αξιόλογο.

Πάντως όταν χρειάστηκε ο Κουέστα έκανε την απόκρουση του αγώνα καθώς στο 36΄ απομάκρυνε με διπλή προσπάθεια από την κεφαλιά του Καϊπερς.

Σπουδαία εμφάνιση Γκαρσία
Στα δύο γκολ των «κίτρινων» φάνηκε αφενός το σπουδαίο ταλέντο του Γκαρσία που βρήκε τους Ντιγκινί και Διαμαντόπουλο με μπαλιές ακριβείας και αφετέρου η εκτελεστική δεινότητα των δύο σκόρερ που δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που τους δόθηκε (από΄μία ουσιαστικά για τον καθένα).
Ειδικά το γκολ του Γάλλου - σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο αριστερό παραθυράκι - ήταν ομολογουμένως εξαιρετικό.

Ντεν Χάαγκ: Γκρουθούιζεν, Μπεούγκελσνταϊκ, Κάνον, Μπέκερ, Μέιερς (31’ Κάιπερς), Ίμερς, Μπάκερ, Ελ Καγιατί, Πόλεϊ, Φάλκενμπουργκ, Λορένζεν

Άρης: Κουέστα (46’ Αναγνωστόπουλος), Τζανακάκης (68’ Κωνσταντινίδης), Βέλεθ (59’ Σόουζα), Δεληζήσης, Βαλεριάνος (59’ Μενέντεθ), Μπάσα (65’ Παυλίδης), Ματίγια (55’ Ιντζόγλου), Κολάσο, Ντιγκινί (66’ Μιλούνοβιτς), Γκαρσία (75’ Σταμπουλίδης), Ναζλίδης (65’ Διαμαντόπουλος)
Keywords
Τυχαία Θέματα