Αφγανιστάν: Νέα έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ – Επίθεση με ρουκέτα

Νέα έκρηξη σημειώθηκε στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, με βάση τις ανταποκρίσεις των δημοσιογράφων του.

Η έκρηξη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ακούστηκε κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, που πριν λίγες ημέρες σημειώθηκε η φονική τρομοκρατική επίθεση που μέτρηση πάνω από 170 νεκρούς.

Otra explosión cerca del aeropuerto de Kabul, las primeras informaciones sin confirmar hablar de un misil.
La inteligencia occidental ya avisó de que la amenaza del IS-K continuaba y se esperaban más ataques. pic.twitter.com/oMzxDeglgp

— Daniel Gil (@Eurofilo_) August 29, 2021

Δύο αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters ότι άκουσαν μια έκρηξη που πιθανότατα οφείλεται σε επίθεση με ρουκέτα, ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ισχυρότατη έκρηξη.

Όπως μετέδωσε το BBC, ένας αξιωματούχος του αφγανικού υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι πράγματι σημειώθηκε μια έκρηξη που προκλήθηκε από επίθεση με ρουκέτα, η οποία έπληξε μια κατοικία κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Η ίδια πηγή επισήμανε ότι δεν επλήγη το αεροδρόμιο. Ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν θύματα.

Έπειτα από την πρώτη πολύνεκρη επίθεση, πριν τρεις ημέρες, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το αφγανικό παράρτημα του Ισλαμικού Κράτους, το ΙSIS-K, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, προειδοποίησε ότι είναι “πολύ πιθανή” μια νέα τρομοκρατική επίθεση.

Πηγή: Thetoc.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα