ΑΕΚ: Υποδέχεται τον Ολυμπιακό 23 χρόνια μετά

Τα ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν πάντα ιδιαίτερα και αρκετές φορές… επεισοδιακά θα έλεγε κανείς… Η Ένωση ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους “ερυθρόλευκους” στην ιστορική της έδρα για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2000-01. Απλά τότε, ο αγώνας στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν τελείωσε ποτέ,

με τον Ολυμπιακό να κερδίζει 0-2 άνεϋ αγώνα, διότι το παιχνίδι είχε διακοπεί στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης.

Τελευταία χρονιά που ολοκληρώθηκε ματς κυπέλλου Ελλάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια μεταξύ των δύο ομάδων ήταν τη σεζόν 1999-00, με την ΑΕΚ να κερδίζει 3-0 τους “ερυθρόλευκους” για τα προημιτελικά της διοργάνωσης και ακολούθως να φτάνει ως τον τελικό για να κατακτήσει το τρόπαιο κόντρα στον Ιωνικό.

Το συγκεκριμένο ματς είχε διεξαχθεί στις 8 Μαρτίου του 2000με την ΑΕΚ να παίρνει τη νίκη χάρη στα γκολ των Ντέμη Νικολαϊδη, Χάρη Κοπιτσή και Μιλέν Πετκόφ. Το πρώτο ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο είχε τελειώσει στο ισόπαλο 1-1.

Τελευταία φορά που η ΑΕΚ ηττήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια από τον Ολυμπιακό για το κύπελλο Ελλάδας ήταν τη σεζόν 1987-88 για την φάση των 16 με τους “ερυθρόλευκους” να κερδίζουν 3-1 με γκολ των Χαντζίδη, Μητρόπουλου και Φούνες, ενώ για την Ένωση είχε σκοράρει ο Μαυροδήμος.

Keywords
Τυχαία Θέματα