ΑΕΚ Β: Το πιο πετυχημένο πρότζεκτ της Ένωσης τα τελευταία χρόνια (pics, vids)

Το πρότζεκτ ΑΕΚ Β είναι η αλήθεια πως στήθηκε κάπως πρόχειρα από τους ανθρώπους της Ένωσης, ωστόσο όσοι άνθρωποι κλήθηκαν να συμμετάσχουν σ’ αυτό, είτε από το ξεκίνημα, είτε από την πορεία απέδειξαν περίτρανα πως και ικανά είναι, αλλά και ότι έχουν τα προσόντα να συνεισφέρουν ακόμα περισσότερα στον οργανισμό ΑΕΚ.

Η εμπειρία του Οφρυδόπουλου στην κατηγορία

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος είναι ένας προπονητής που αποδεικνύει και στην πρώτη ομάδα πως έχει γνώσεις και εμπειρίες. Οι άνθρωποι της

ΑΕΚ μπορεί να έφτασαν στο παρά πέντε σε συμφωνία μαζί του, όμως η επιλογή τους στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Ο 48χρονος προπονητής έχει δουλέψει και σε Ακαδημίες, αλλά και σε ομάδες της δεύτερης κατηγορίας, κάτι που σημαίνει πως γνωρίζει καλά και το πρωτάθλημα, αλλά και πως να διαχειριστεί νεαρά παιδιά με φιλοδοξίες.

Ο Οφρυδόπουλος μαζί με τον Παυλή στον πάγκο της ΑΕΚ Β. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Επί των ημερών του η ΑΕΚ Β πήρε πολλές νίκες με μικρό σκορ, αλλά η ουσία ήταν αυτή που την διέκρινε στο παιχνίδι της. Ο Οφρυδόπουλος είχε αφήσει το αποτύπωμά του, με την ομάδα του στα πρώτα εννέα ματς να είναι αήττητη να και να έχει έξι νίκες και 3 ισοπαλίες, με τις τέσσερις νίκες να είναι με σκορ 1-0. Είπαμε, αυτό που ενδιέφερε την ΑΕΚ Β στην αρχή ήταν η ουσία. Και ο Οφρυδόπουλος την πρόσφερε και με το παραπάνω. Οι έξι από τις εννιά νίκες του Οφρυδόπουλου ήταν με σκορ 1-0, ενώ η ΑΕΚ Β κράτησε ανέπαφη την εστία της στα εννέα από τα 19 ματς (9-6-4).

Η πετυχημένη αλλαγή στο στιλ παιχνιδιού με Παναγιωτάρα

Η αποχώρηση του Αργύρη Γιαννίκη έφερε ντόμινο αλλαγών στο εσωτερικό της ΑΕΚ με τον τεχνικό της ΑΕΚ Β, Σωκράτη Οφρυδόπουλο να αφήνει τη δεύτερη ομάδα για να αναλάβει την πρώτη μαζί με τον Ηλία Κυριακίδη και τον Νίκο Παναγιωτάρα.

Ο επί σειρά ετών στο τεχνικό τιμ της πρώτης ομάδας ως βοηθός των προπονητών της ΑΕΚ, αλλά και πρώτος προπονητής για κάποια παιχνίδια στον πάγκο της Ένωσης τη σεζόν 2015-16 (5 ματς στα Playoff) όταν και κατέκτησε μαζί με τον Στέλιο Μανωλά το Κύπελλο Ελλάδας, έπρεπε να συνεχίσει το πετυχημένο έργο του Σωκράτη Οφρυδόπουλου.

Ο Νίκος Παναγιωτάρας έγινε ο πρώτος προπονητής που έκανε ποδαρικό με νίκη στο “Σεραφείδειο”. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Και η αλήθεια είναι πως ο Νίκος Παναγιωτάρας όχι μόνο το συνέχισε, αλλά και παρά τα προβλήματα που είχε με απουσίες βασικών στελεχών της ΑΕΚ Β, φρόντισε να την εξελίξει, επιβεβαιώνοντας πως μπορεί να προσφέρει και ως πρώτος προπονητής. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στα τελευταία παιχνίδια η δεύτερη ομάδα της Ένωσης και πιο επιθετική έχει γίνει και πιο ωραίο ποδόσφαιρο παίζει. Αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά είναι κουβέντες των όσων βρέθηκαν στα τελευταία παιχνίδια της στο “Σεραφείδειο” βλέποντάς την να κερδίζει 3-1 τον Ηρόδοτο και 5-0 τη Ρόδο, ενώ είχε μεσολαβήσει το εκτός έδρας 2-2 με τον Λεβαδειακό (από 0-2) που έχει ομάδα για τη Super League. 10 γκολ σε τρία ματς με τον Παναγιωτάρα, δείγμα της επιθετικής φιλοσοφίας που περνάει στην ομάδα.

Πάντως, ακόμα και στις ήττες ή στις ισοπαλίες η ΑΕΚ Β άφηνε πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία για το μέλλον της, με παίκτες που “διψούν” για διάκριση και εφαρμόζουν πιστά το πλάνο του Παναγιωτάρα. Ένα πλάνο που συνάδει με τη φιλοσοφία και το DNA της ΑΕΚ για επιθετικό και ωραίο ποδόσφαιρο. Και για την ώρα αυτό είναι κάτι που βγαίνει από τα πόδια των παικτών της ΑΕΚ Β, με τα γκολ που σημειώνονται να είναι αποτέλεσμα των όσων γίνονται καθημερινά στις προπονήσεις στα Σπάτα.

Ατματσίδης και Παυλής έχουν συνδέσει το όνομά τους με την ΑΕΚ και τη φιλοσοφία της. ΠΗΓΗ: In Time SportsΟ ρόλος των Ατματσίδη-Παυλή

Ηλίας Ατματσίδης και Μιχάλης Παυλής είναι δύο πρόσωπα που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την ιστορία της ΑΕΚ, όπως επίσης έχουν κερδίσει απ’ όλους τον σεβασμό για την προσωπικότητα και την εργατικότητα που τους διακρίνει. Δεν είναι και εύκολο να βρεις… πιο ΑΕΚ απ’ αυτούς τους δύο μέσα στο “κιτρινόμαυρο” οικοδόμημα.

Η παρουσία και των δύο ανδρών στα “κιτρινόμαυρα” αποδυτήρια έχει παίξει καθοριστικό ρόλο, αλλά με διαφορετικό τρόπο στην πορεία της ομάδας. Άλλωστε όταν αγαπάς κάτι και δίνεις και την ψυχή σου γι’ αυτό τα αποτελέσματα δεν μπορεί να μην είναι αυτά που απολαμβάνει τη φετινή σεζόν η ΑΕΚ Β και όλοι όσοι την έτρεξαν και την τρέχουν από την αρχή.

Οπότε, κλείνοντας, ναι το πρότζεκτ της ΑΕΚ Β είναι πετυχημένο. Και φυσικά είναι το πιο πετυχημένο πρότζεκτ σε σχέση με όλες τις αντίστοιχες υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας. Όχι μόνο λόγο αποτελεσμάτων…

Keywords
Τυχαία Θέματα