ΑΕΚ: Το δις εξαμαρτείν

ΑΕΚ: Το δις εξαμαρτείνgvasilioΠαρ, 10/30/2020 - 10:00

Το δις εξαμαρτείν τ’ αυτόν ουκ ανδρός σοφού λέει η γνωστή λαϊκή ρήση και η ΑΕΚ δεν την έλαβε σοβαρά υπόψη της. 

Ξαναπλήρωσε τα λάθη της

Για δεύτερη φορά στο φετινό Europa League

η ΑΕΚ προδόθηκε από τα δικά της λάθη, παρά από την απόδοση του αντιπάλου της. 

Στην πρεμιέρα ήταν η Μπράγκα, η οποία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον τα λάθη της Ένωσης και στην δεύτερη αγωνιστική ήταν σειρά της Λέστερ να πει “ευχαριστώ” στους “κιτρινόμαυρους” για τα... δώρα τους. 
 

Προφανώς και έπαιξε ρόλο η ποιότητα και η κλάση των παικτών της Λέστερ στο να έρθουν τα λάθη από πλευράς ΑΕΚ, όμως όπως παραδέχθηκαν Καρέρα και παίκτες από τη δική τους έλλειψη συγκέντρωσης προήλθαν κυρίως αυτά τα λάθη. Εγώ θα προσθέσω και λόγω κούρασης που διακατέχει παίκτες “κλειδιά” στο παιχνίδι της ομάδας, αλλά και το ντεφορμάρισμα των “ακριβών” παικτών της. 

Αντί για 1-1, το ημίχρονο έκλεισε με 0-2

Παρατηρώντας τις προσπάθειες των παικτών της ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν είχες την αίσθηση ότι η Λέστερ είναι ομάδα που μπορεί να “πατήσει” τον αντίπαλο. Ναι είχε ποιότητα η αγγλική ομάδα, αλλά δεν ήταν το φόβητρο που θα κατασπάραζε την Ένωση. Λίγο-πολύ οι “κιτρινόμαυροι” είχαν υπό τον έλεγχό τους την κατάσταση.

Το πέναλτι του Τσιντώτα στον Βάρντι και το 0-1 έφεραν μια μικρή... τρικυμία, αλλά όταν η ΑΕΚ ισορρόπησε την κατάσταση θα μπορούσε να είχε φτάσει και στην ισοπαλία. Δυστυχώς πλήρωσε την εξαιρετική απόκρουση του Σμάιχελ και το ότι ο Μάρκο Λιβάια δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι. Και σαν να μην έφταναν οι χαμένες ευκαιρίες του Κροάτη ήρθε και δεύτερο χτύπημα από τις “αλεπούδες” που εκμεταλλεύτηκαν μία ακόμα αδράνεια σε στατική φάση της Ένωσης για να κλείσουν το ημίχρονο με προβάδισμα δύο τερμάτων. 

Αντέδρασε, επιτέθηκε, αλλά έμεινε στα μισά του δρόμου

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στα τρία θηρία της αγγλικής άμυνας, ο Λόπες δεν βοηθούσε επιθετικά, ο Λιβάια ήταν δραστήριος, με τον Μάνταλο να είναι ο μοναδικός που προσπαθούσε να απειλήσει. Ο Καρέρα έβγαλε Καρίμ, Λιβάια, άλλαξε θέσεις Ινσούα-Λόπες και πέρασε Ολιβέιρα, Τάνκοβιτς στην επίθεση. Η ΑΕΚ βγήκε με ορμή στο δεύτερο μέρος. Ο Σάκχοφ γινόταν επιπλέον παίκτης στην επίθεση, ο Μάνταλος γύρισε πιο πίσω για να πάρει μπάλες και να τροφοδοτήσει τους επιθετικούς.
 



Η Λέστερ μέχρι να καταλάβει τι συμβαίνει λίγο έλειψε να δει το 0-2 να γίνεται 2-2. Ο Μάνταλος με δύο εκπληκτικές κάθετες έβγαλε δύο φορές σε θέση βολής τον Τάνκοβιτς. Τη μία σκόραρε ο Σουηδός, την άλλη έστειλε τη μπάλα άουτ. Μέσα σε δύο λεπτά. Αυτό ήταν. Η χαμένη ευκαιρία του Τάνκοβιτς αφύπνισε την αγγλική ομάδα, η οποία από το σημείο αυτό και έπειτα έλεγχε πλήρως την κατάσταση και δεν απειλήθηκε ξανά με ισοφάριση. Αντίθετα έφτασε κοντά σε τρίτο γκολ.
 

Όπως και να 'χει, ήταν μια καλή προσπάθεια από πλευράς ΑΕΚ που δεν πρέπει να ξεχνάμε τις περιορισμένες επιλογές που υπάρχουν σε κομβικές θέσεις της ενδεκάδας και την κούραση των παικτών της. Ο Καρέρα και οι παίκτες του θα πρέπει να δουλέψουν πάνω στα λάθη τους εάν θέλουν να έχουν καλύτερο μέλλον στη διοργάνωση, αλλά και στη συνέχεια της σεζόν. Αν τα λάθη περιοριστούν η Ένωση μπορεί να πετύχει πράγματα, αν συνεχιστούν τότε απλά θα λέμε και θα ξαναλέμε για την προσπάθεια που έμεινε στη μέση και για το πόσο αδίκησαν τους εαυτούς τους οι “κιτρινόμαυροι”. 
 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - UEFA Europa League - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ The Experts ΑΕΚ - Ποδόσφαιρο Off Off gvasilio Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΔΙΕΘΝΕΙΣ Ο Γιώργος Βασιλείου γράφει για τα λάθη της ΑΕΚ που της κόστισαν ξανά την ήττα από τη Λέστερ και τη βελτίωση που πρέπει να παρουσιάσει στο παιχνίδι της η Ένωση. Article publish on Παρ, 10/30/2020 - 10:00 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα