ΑΕΚ: Την "πληγώνουν" οι στατικές φάσεις (infographic)

ΑΕΚ: Την "πληγώνουν" οι στατικές φάσεις (infographic)gvasilioΠαρ, 02/26/2021 - 11:11

Η ΑΕΚ έχει δεχθεί 27 γκολ στη Super League και το Novasports.gr μέσω των στατιστικών της Opta, αποκαλύπτει την “αχίλλειο πτέρνα” της Ένωσης. 

Τη

χρονιά που η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα δέχθηκε μόλις 12 γκολ. Σχεδόν τέσσερα χρόνια αργότερα η άμυνα... μπετόν, έχει μετατραπεί σε “παιδική χαρά”, καθώς οι αντίπαλοι την έχουν παραβιάσει 27 φορές σε 23 παιχνίδια πρωταθλήματος. 

Η μεγαλύτερη πληγή της Ένωσης είναι οι στατικές φάσεις, καθώς από τα 27 περισσότερα από τα μισά έχουν σημειωθεί είτε από κόρνερ, είτε από φάουλ, είτε από πέναλτι. 14 γκολ έχουν πετύχει οι αντίπαλοι με στημένες μπάλες. Πέντε γκολ από εκτέλεση κόρνερ, έξι γκολ από εκτέλεση φάουλ και 3 γκολ από το σημείο του πέναλτι, με τα υπόλοιπα 13 τέρματα να έχουν επιτευχθεί σε ανοικτό παιχνίδι. 
 


Από αυτά τα γκολ τα 9 σημειώθηκαν με κεφαλιές, τα 8 με το αριστερό πόδι και το 10 με το δεξί, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως και τα 27 γκολ που έχει δεχθεί η ΑΕΚ τα δέχθηκε με τελειώματα εντός περιοχή της. Ούτε ένα γκολ εκτός περιοχής! Τα 3 από τα 27 βέβαια σημειώθηκαν με εκτέλεση πέναλτι. 

Σε ότι έχει να κάνει με το πιο ευάλωτο χρονικά σημείο στο παιχνίδι της Ένωσης, αυτό είναι το τελευταίο τέταρτο κάθε ημιχρόνου. Στο διάστημα 31-45 οι αντίπαλοι παραβίασαν την εστία της ΑΕΚ έξι φορές και στο διάστημα 76-90 μία περισσότερη, επτά δηλαδή. 

Συνεπώς για την ΑΕΚ τα 14 γκολ είναι από στατικές φάσεις και τα υπόλοιπα 13 σε κανονική ροή παιχνιδιού. 

Δείτε αναλυτικά τα 27 γκολ που σημείωσαν οι αντίπαλοι της ΑΕΚ, όπως και τον τρόπο με τον οποίο σκόραραν: 

Απόλλων (3): 1 από κόρνερ, 1 από φάουλ, 1 σε ανοικτό παιχνίδι
Άρης (2): 1 από κόρνερ, 1 σε ανοικτό παιχνίδι
Αστέρας Τρίπολης (3): 2 από κόρνερ, ένα σε ανοικτό παιχνίδι
Ατρόμητος (2): 1 από κόρνερ, 1 από πέναλτι
Λάρισα (3): 3 σε ανοικτό παιχνίδι
Λαμία (0): Δεν έχει σκοράρει
ΟΦΗ (1): 1 σε ανοικτό παιχνίδι
Ολυμπιακός (4): 1 από πέναλτι, 1 από φάουλ, 2 σε ανοικτό παιχνίδι
ΠΑΟΚ (3): 2 από φάουλ, 1 σε ανοικτό παιχνίδι
ΠΑΣ Γιάννινα (2): 1 σε ανοικτό παιχνίδι, 1 από πέναλτι
ΠΑΟ (2): 1 από φάουλ, 1 σε ανοικτό παιχνίδι
Παναιτωλικός (0): Δεν έχει σκοράρει
Βόλος (2): 1 από φάουλ, 1 σε ανοικτό παιχνίδι

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ - Ποδόσφαιρο Off Off gvasilio Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΕΚ έχει δεχθεί 27 γκολ στη Super League και το Novasports.gr μέσω των στατιστικών της Opta, αποκαλύπτει την “αχίλλειο πτέρνα” της Ένωσης. Article publish on Παρ, 02/26/2021 - 11:11 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα