ΑΕΚ: Τα “μηδενικά” του Τσιντώτα (vids)

Ένας από τους παίκτες της ΑΕΚ που την περυσινή σεζόν βρίσκονταν σε μόνιμη βάση στο επίκεντρο της κριτικής των φίλων της ομάδας ήταν ο Παναγιώτης Τσιντώτας.

Ο γκολκίπερ της ΑΕΚ τη σεζόν 2020-21 ήταν αυτός με τα περισσότερα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις μετρώντας 29 συμμετοχές με τον Αθανασιάδη να έχει 25.

Η αλήθεια είναι πως ο Τσιντώτας βυθίστηκε κι αυτός στο περυσινό ναυάγιο της Ένωσης, ωστόσο δεν ήταν ο βασικός υπεύθυνος,

ασχέτως αν του ασκήθηκε έντονη κριτική για τις εμφανίσεις του, αλλά και το κατά πόσο είναι ικανός να υπερασπίζεται την εστία των “κιτρινόμαυρων“. Ενδεχομένως να ήταν και άδικη η ισοπεδωτική κριτική σε βάρος του. Τουλάχιστον, φροντίζει ο ίδιος να διαψεύσει τα αρνητικά σχόλια με τις φετινές του εμφανίσεις.

Η ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι κινήθηκε για την ενίσχυση στον άσο φέρνοντας τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς, ο οποίος μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο και το 1-0 με τον Παναθηναϊκό είχε μονιμοποιηθεί στο αρχικό σχήμα, έχοντας κρατήσει το μηδέν στην εστία του στα 5 από τα 14 ματς που έχει παίξει.

Ο Τσιντώτας από τη στιγμή που βρέθηκε στην ενδεκάδα έχει καταγράψει έντεκα παιχνίδια. 10+1 για την ακρίβεια, γιατί ήταν αυτός που άρχισε τη σεζόν με την ήττα από την Βέλες Μόρσταρ με 2-1.

Στα έντεκα παιχνίδια του ο Τσιντώτας έχει κρατήσει το μηδέν στην εστία του σε έξι αγώνες (Κηφισιά, Αστέρας, Ιωνικός, Λαμία, ΠΑΟΚ, Απόλλων), ενώ έχει δεθχεί γκολ σε πέντε ματς.

Στα ματς που δεν δέχθηκε γκολ η ΑΕΚ έμεινε αήττητη, μετρώντας 4 νίκες και 2 ισοπαλίες, ενώ στα πέντε ματς που η εστία του παραβιάστηκε μέτρησε 5 ήττες και μία ισοπαλία.

Το εντυπωσιακό για τον Τσιντώτα είναι ότι πέρυσι σε 29 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις κράτησε μόλις 7 φορές την εστία του ανέπαφη, μετρώντας 6 νίκες και μία ισοπαλία.

Ήδη με τα φετινά του στατιστικά ο Έλληνας τερματοφύλακας φανερώνει την αγωνιστική του βελτίωση, βοηθώντας με τις εμφανίσεις του την ΑΕΚ, ενώ έχει κρατήσει μία φορά παραπάνω ανέπαφη την εστία του από τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα