ΑΕΚ: Τα απαιτητικά ματς θέλουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα (vids)

Πάσχα τέλος, διακοπές τέλος, ώρα για δουλειά και πάλι για τους παίκτες και το τεχνικό τιμ της ΑΕΚ. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις πριν τη διακοπή λόγω του Πάσχα ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, έστω και αν υπήρξε η ήττα από τον Ολυμπιακό, για την Ένωση η οποία πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία της διεκδίκησης του

πρωταθλήματος ισόβαθμη με τον Παναθηναϊκό και στο +6 από τους δεύτερους “ερυθρόλευκους“.

Το ‘χω ξαναπεί, το ‘χω ξαναγράψει, η βαθμολογική διαφορά σε ένα τέτοιο μίνι πρωτάθλημα με τις ομάδες να μην έχουν ιδιαίτερα μεγάλες αποστάσεις αγωνιστικά δεν παίζει κανέναν ρόλο. Δεν υπάρχει χρόνος για επανάπαυση για κανέναν, ούτε για την ΑΕΚ. Όποια ομάδα παρουσιαστεί πιο έτοιμη και με μεγαλύτερη συγκέντρωση θα είναι αυτή που στο τέλος θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Tα στιγμιότυπα στο ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό

Σύμφωνοι, η ΑΕΚ είναι πλεονεκτική θέση αυτή τη στιγμή (μαζί με τον Παναθηναϊκό), αλλά τα απαιτητικά παιχνίδια που ακολουθούν σχεδόν κάθε τρεις μέρες, Κυριακή–Τετάρτη–Κυριακή, μέχρι το φινάλε της σεζόν δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η σωστή διαχείριση δυνάμεων και οι νίκες είναι τα ζητούμενα για τον Ματίας Αλμέιδα και τους “κιτρινόμαυρους“.

Με ντέρμπι την Κυριακή του Θωμά στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό, ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη στην “Αγιά Σοφιά“, την επόμενη Κυριακή στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό και ακολούθως με τους “ερυθρόλευκους” στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες. Η κατάκτηση της κορυφής θέλει και κόπο, θέλει και τρόπο. Η ΑΕΚ ξεκουράστηκε, ο Αλμέιδα περιμένει ευχάριστα νέα από το μέτωπο των τραυματιών και συνάμα βελτίωση στο κομμάτι της αποτελεσμάτικοτητας.

Τα στιγμιότυπα στο ματς με τον ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ μπαίνει σε μια σειρά απαιτητικών αγώνων που θα πρέπει να έχει σύμμαχο την αποτελεσμάτικοτητα στις ευκαιρίες που δημιουργεί. Δεν μπορεί να κάνει σε τέτοια ματς πολλές ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ. Έχει ανάγκη την ουσία, το θέαμα το πρόσφερε στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος, τώρα η αποτελεσμάτικοτητα είναι αυτή που θα παίξει τον μεγαλύτερο ρόλο στην τελική έκβαση του πρωταθλήματος.

Εννοείται πως και για τις υπόλοιπες ομάδες υπάρχει δύσκολο πρόγραμμα και απαιτητικά ματς, αλλά η ΑΕΚ εάν θέλει να κερδίσει το πρωτάθλημα θα πρέπει να ασχολείται με τον εαυτό της και όχι με το τι θα κάνουν οι αντίπαλοι. Κάθε στραβοπάτημα αυτών είναι ευπρόσδεκτο στο “κιτρινόμαυρο στρατόπεδο”.

Τα στιγμιότυπα με τον Παναθηναϊκό
Keywords
Τυχαία Θέματα