ΑΕΚ: Στον τελικό με μία ήττα (hls)

To 16o κύπελλο Ελλάδας της ιστορίας της θα διεκδικήσει φέτος η ΑΕΚ, η οποία έφτασε στον τελικό έχοντας κάνει μόλις μία ήττα στον δρόμο που χρειάστηκε να διανύσει. Μια ήττα που ήρθε στο τελευταίο εμπόδιο πριν τον τελικό, αλλά ευτυχώς για την ΑΕΚ δεν τις κόστισε διότι είχε γίνει η δουλειά από τον πρώτο ημιτελικό κόντρα στον Ολυμπιακό.

Πρόκριση
σε νοκ-άουτ με ΠΑΣ Γιάννινα

Το πρώτο εμπόδιο στο δρόμο της ΑΕΚ για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας Novibet ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα, τον οποίο αντιμετώπισε στην “Αγιά Σοφιά” στις 20 Οκτωβρίου για τη φάση των 32. Νίκη με 2-0 για την Ένωση και γκολ από τους Κοσίδη και Μάνταλο.

Δύο νίκες επί της Κηφισιάς

Στη φάση των 16 η ΑΕΚ βρήκε στο δρόμο της την πρωτοπόρο της Super League 2, Κηφισιά την οποία απέκλεισε με δύο νίκες. Ο πρώτος αγώνας έγινε στη Ριζούπολη την οποία η ομάδα των Βορείων Προαστίων χρησιμοποίησε ως έδρα για το ματς με την ΑΕΚ, η οποία το κέρδισε με 2-0.

Η ρεβάνς ήταν τυπική διαδικασία, με την ΑΕΚ ωστόσο να προσφέρει γκολ και θέαμα στους φιλάθλους της που βρέθηκαν στις εξέδρες της “Αγιά Σοφιάς“, κερδίζοντας τον αγώνα με 3-0.

Δύο νίκες και κόντρα στον Πανσερραϊκό

Μετά τον αποκλεισμό της πρωτοπόρου του Νοτίου ομίλου στη Super League 2, σειρά είχε ο αποκλεισμός του πρωτοπόρου του άλλου ομίλου, Πανσερραϊκού. Ο πρώτος αγώνας διεξήχθη στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ να παίρνει τη νίκη και ουσιαστικά την πρόκριση επικρατώντας 3-0.

Η ρεβάνς στις Σέρρες ήταν και αυτή τυπική διαδικασία με περισσότερους από 3.000 φίλους της ΑΕΚ να δίνουν το παρών στις εξέδρες για να δουν την ομάδα τους να κερδίζει ξανά, αυτή τη φορά με 3-1.

Τριάρα και στον Ολυμπιακό!

Το πρώτο σοβαρό τεστ για την ΑΕΚ στη διοργάνωση ήταν ο Ολυμπιακός τον οποίο συνάντησε στα ημιτελικά με τον πρώτο αγώνα στην “Αγιά Σοφιά”. Παρά τις πολλές αλλαγές του Ματίας Αλμέιδα, η Ένωση πήρε σκορ πρόκρισης από το πρώτο κιόλας παιχνίδι, το οποίο κέρδισε με 3-0.

Η ρεβάνς στο Φάληρο τη Μεγάλη Τετάρτη δεν έκρυβε παγίδες για την ΑΕΚ, η οποία διαχειρίστηκε σωστά το ματς και παρά την πρώτη της ήττα στο θεσμό με σκορ 2-1, προκρίθηκε στον τελικό για 27η φορά στην ιστορία της. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα