ΑΕΚ: Πως να μην κέρδιζε αυτή η ομάδαρα; (vids)

Ο αγώνας της ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ κόντρα στην Ντινάμο ήταν εξαιρετικά δύσκολος. Και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά (και) σε όλα όσα προηγήθηκαν με τον τραγικό χαμό του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας.

Η ΑΕΚ πέραν του ότι ανατράπηκε ο ποδοσφαιρικός σχεδιασμός του Ματίας Αλμέιδα, καθώς έμεινε η ομάδα του για δύο εβδομάδες χωρίς παιχνίδι (έστω και φιλικό), έπρεπε να διαχειριστεί όλα

αυτά τα αρνητικά συναισθήματα που προκάλεσε σε όλο τον οργανισμό η απώλεια του φιλάθλου της. Η UEFA την έστειλε στο “Μάξιμιρ” για να παίξει μετά απ’ όλα όσα είχαν συμβεί, για να μην ανατραπεί ο δικός της σχεδιασμός και να έρθει σε ρήξη με τους Κροάτες με κάποια επιπρόσθετη τιμωρία.

Η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Ντινάμο δεν ήταν καλά στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν επηρεασμένη από τα πρόσφατα γεγονότα, ήταν ασύνδετη και δίχως ρυθμό λόγω της απραξίας; Ότι κι αν ισχύει ήταν απόλυτα δικαιολογημένη. Το 1-0 της κροατικής ομάδας δεν την τρόμαξε, ούτε και η εμφάνιση των γηπεδούχων. Πολύ απλά γιατί αυτή η ΑΕΚ, με τους παίκτες και την ποιότητα που έχει ως σύνολο δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο.

Ο Αλμέιδα ηρέμησε τους παίκτες του στο ημίχρονο, διόρθωσε τις ατέλειες που παρουσίασαν στο παιχνίδι τους στο πρώτο 45λεπτο και η ΑΕΚ παρουσιάστηκε στο δεύτερο εντελώς διαφορετική. Κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο. Έδειξε ποιος είναι το αφεντικό. Έδειξε πως δεν φοβάται καμία έδρα, κανένα σκοτάδι. Έπαιξε για την ιστορία της, τον κόσμο της και τον Μιχάλη. Πάλεψε για τη νίκη μέχρι το φινάλε και την πέτυχε με το γκολ του Κώστα Γαλανόπουλου. Θα μπορούσε να βάλει και τρίτο και τέταρτο γκολ, αλλά δεν της το επέτρεψαν οι σπουδαίες επεμβάσεις του Λιβάκοβιτς. Η δουλειά όμως έγινε. Η ΑΕΚ πήρε αυτό που ήθελε και πλέον ετοιμάζεται για τα Playoffs του Champions League. Στο ποδόσφαιρο ποτέ μην λες ποτέ, αλλά αυτή η ΑΕΚ, αυτή η ομαδάρα του Αλμέιδα δεν μπορεί να αποκλειστεί από την Ντινάμο. Είναι καλύτερη. Και με τον κόσμο της στο πλευρό της στην “Αγιά Σοφιά” θα τα καταφέρει για δεύτερη φορά.

ΥΓ: Ο πανηγυρισμός του Κώστα Γαλανόπουλου με την υψωμένη γροθιά και το μαύρο περιβραχιόνιο σφιγμένο μέσα της θα είναι πάντα εκεί για να θυμίζει τον Μιχάλη, να θυμίζει σε όλους ότι το καλό είναι αυτό που στο τέλος κερδίζει. H φωτογραφία του Γαλανόπουλου θα γίνει αφίσα σε κάθε παιδικό δωμάτιο ΑΕΚτζη, θα γίνει σήμα κατατεθέν για την ιστορία της ΑΕΚ!

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΕΚ,aek