ΑΕΚ: Πίστη, διάθεση και Άμραμπατ έφεραν την ανατροπή (videos)

Την πρώτη της φετινή νίκη στο “Κλεάνθης Βικελίδης” εναντίον του Άρη σημείωσε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 2-1 με ανατροπή για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ.

Ήταν ακόμα ένας αγώνας φέτος που η ΑΕΚ δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά έφτασε σε μια δύσκολη επικράτηση και μάλιστα με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Μια νίκη που ήρθε χάρη στην πίστη

που είχαν οι “κιτρινόμαυροι” στις ικανότητές τους, την διάθεση που έβγαλαν στο γήπεδο αλλά και τον Νόρντιν Άμραμπατ που στα 37 του έκανε άνω κάτω την άμυνα των γηπεδούχων.

Σε σχεδόν όλο τον αγώνα η Ένωση ήταν αυτή που κυριάρχησε στον αγώνα, αλλά οι ευκαιρίες που δημιούργησε δεν έγιναν γκολ λόγω Λευτέρη Χουτεσιώτη που ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων. ΕΙδικά στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ έβγαλε ενέργεια, τρεξίματα και πίεση απ’ αυτά που είχε συνηθίσει τον κόσμο της δείχνοντας πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει των τριών απαιτητικών αγώνων που ακολουθούν με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ στην Τούμπα και Ολυμπιακό στο “Καραϊσκάκης” (όταν γίνουν τα τελευταία δύο).

Σϊγουρα ο Αλμέιδα μπορεί να προβληματιστεί με πράγματα που είδε ή δεν είδε στο γήπεδο από τους παίκτες του, αλλά στο συγκεκριμένο σημείο το μόνο που μετράει είναι οι τρεις βαθμοί. Αυτοί ήρθαν στο ματς με τον Άρη και η δουλειά συνεχίζεται.

Ο κορυφαίος Νόρντιν Άμραμπατ για την ΑΕΚ συνδύασε την 100η εμφάνισή του με τα “κιτρινόμαυρα” με γκολ-νίκης αλλά και εμφάνιση… υπόδειγμα για τους νεότερους. Ο Μαροκινός είναι στην καλύτερή του φάση από όταν ήρθε στην Ένωση και στα τελευταία ματς ο πιο επιδραστικός παίκτης της σε κάθε παιχνίδι. Δεν αρκεί όμως μόνο ένας παίκτης, χρειάζονται και οι υπόλοιποι να πιάσουν ανάλογα στάνταρ απόδοσης για να βοηθήσουν την ΑΕΚ να φτάσει στον τίτλο. Φυσικά και κάθε ματς δεν είναι ίδιο, όπως και κάθε σε κάθε παίκτη μπορεί να μην του βγει ένα παιχνίδι.

Οι “κιτρινόμαυροι” βγάζουν στο γήπεδο ότι έχουν για να φτάσουν στη νίκη και την κατάκτηση του πρωταθλήματος και φέτος, δεν μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει για το αντίθετο.

Κλείνοντας, ο Γιώργος Αθανασιάδης έδειξε με τις επεμβάσεις του σε ακόμα ένα παιχνίδι ότι είναι σημαντικός για την ΑΕΚ, την οποία σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο με δύσκολες αποκρούσεις κράτησε το μηδέν, ενώ και στο γκολ του Μορόν σχεδόν το έβγαλε. Για κάποια χιλιοστά δηλαδή δεν τα κατάφερε απ’ ότι φάνηκε από τα replay.

Η δουλειά για την ΑΕΚ συνεχίζεται, την Τετάρτη κόντρα στον Παναθηναϊκό μπορεί να κάνει αποφασιστικό βήμα τίτλου, αλλά για να τα καταφέρει θα χρειαστεί να πιάσει ακόμα καλύτερη απόδοση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΕΚ, Πίστη, Άμραμπατ,aek, pisti, amrabat