ΑΕΚ: Πικρία για τον αποκλεισμό, πίστη για τη συνέχεια

Όταν η ομάδα σου απέχει 90 λεπτά και καλείται να ανατρέψει σκορ 1-0 και δεν τα καταφέρνει είναι λογικό να νιώθεις πίκρα και απογοήτευση που δεν κατάφερε να επιστρέψει στους ομίλους του Champions League. Απόλυτα κατανοητή και η όποια απογοήτευση, αλλά η σεζόν μόλις άρχισε και η ΑΕΚ έχει δείξει πως έχει την ποιότητα και την ικανότητα για να φτάσει σε νέες διακρίσεις στη φετινή χρονιά. Εννοείται πως δεν θα είναι εύκολα

τα πράγματα, αλλά ούτε και πέρυσι ήταν όταν οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα πανηγύρισαν το νταμπλ.

Το χειροκρότημα στους παίκτες της ΑΕΚ

Στον αγώνα με την Αντβέρπ, η ΑΕΚ ήθελε αλλά φάνηκε και αποδείχθηκε πως δεν είχε τον τρόπο να απειλήσει τους Βέλγους. Μια ομάδα με άψογη ανασταλτική λειτουργία και εκνευριστικά ψύχραιμη κυκλοφορία της μπάλας. Είναι ίσως η μόνη ομάδα που στην “Αγιά Σοφιά” απορρόφησε σχετικά εύκολα την πίεση των “κιτρινόμαυρων”. Η ΑΕΚ για να είχε ελπίδες να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση θα έπρεπε οι παίκτες “κλειδιά” της να έχουν υψηλή απόδοση και φυσικά να έκαναν γκολ την όποια ευκαιρία παρουσιαζόταν στο παιχνίδι, πριν φυσικά δεχθεί γκολ. Δεν έγινε τίποτα απ’ όλα αυτά. Αντίθετα δέχθηκε γκολ σε μια στιγμή αμυντικής αδράνειας έπειτα από εκτέλεση πλαγίου και στη συνέχεια το ματς έγινε… ροντέο.

Το γκολ του Αραούχο

Απόλυτα φυσιολογικό ο Αλμέιδα να ρισκάρει και οι παίκτες του να βγουν μπροστά για την ισοφάριση που πέτυχε ο Σέρχιο Αραούχο που πλέον δείχνει πως είναι έτοιμος για ενδεκάδα. Και δεν το λέω για το γκολ που βάζει, αλλά για τη συνολική επίδραση που έχει στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Το μεγάλο ρίσκο που πήρε η Ένωση και το άναρχο παιχνίδι της για το δεύτερο γκολ ήταν αναμενόμενο πως θα δημιουργούσε κενά στην άμυνα. Δεν γινόταν αλλιώς. Και από μια παρακινδυνεύμενη κάθετη του Πινέδα ήρθε η αντεπίθεση του Μπαλικβισά που έκανε το 1-2 στέλνοντας την ομάδα του στους ομίλους του Champions League και την ΑΕΚ σ’ αυτούς του Europa League.

Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Στο τέλος της βραδιάς, αν εξαιρέσουμε τον οικονομικό παράγοντα και το πρεστίζ που θα είχε το κλαμπ με μια παρουσία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το κακό είναι μικρό για την ΑΕΚ. Στο εσωτερικό της ομάδας είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχει απογοήτευση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήρθε το τέλος του κόσμου και ούτε φυσικά τα επόμενα ματς πρωταθλήματος έγιναν τελικοί. Σε καμία περίπτωση στα δικά μου μάτια. Στην ΑΕΚ υπάρχει πίστη στους παίκτες που κατέκτησαν το νταμπλ και η ομάδα είναι δεδομένο πως θα βρει τα πατήματά της. Ο κόσμος στήριξε και χθες τους παίκτες και τον Αλμέιδα και θα το κάνει και στα επόμενα παιχνίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα