ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 3-0: Κέρδισε και πάει για… τελικό (pics, vids)

Η ΑΕΚ έκανε ότι χρειαζόταν κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, επικράτησε 3-0 σημειώνοντας την τέταρτη νίκη σε ισάριθμα ματς φέτος στη σεζόν κόντρα στην ομάδα της Ηπείρου και πλέον ετοιμάζεται για τον τελικό της χρονιάς στο “Κλεάνθης Βικελίδης” κόντρα στον Άρη το προσεχές Σάββατο.

Χατζισαφί, Άμραμπατ με πέναλτι και Κριχόβιακ οι σκόρερ της Ένωσης, που απελευθερώθηκε μετά το 1-0 του Ιρανού και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ.

Ισόβαθμη με τον Άρη πλέον η ΑΕΚ

με τις δύο ομάδες να έχουν από 56 βαθμούς και το ευρωπαϊκό εισιτήριο να… κρίνεται στη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος επέλεξε 4-3-3 με τον Στάνκοβιτς κάτω από την εστία, δεξιά τον Ρότα, αριστερά τον Χατζισαφί, στόπερ τους Μήτογλου, Τζαβέλλα, εξάρι τον Σιμάνσκι, μπροστά του τους Κριχόβιακ, Μάνταλο, στα άκρα τους Τσούμπερ, Γκαρσία και κορυφή τον Άμραμπατ.

Οφρυδόπουλος και Μεταξάς αναμετρήθηκαν για δεύτερη φορά φέτος. ΠΗΓΗ: In Time Sports


Από την άλλη, ο Ηρακλής Μεταξάς χρησιμοποίησε ενδεκάδα με σύστημα 4-2-3-1 και τον Λοντίγκιν στο τέρμα, στην άμυνα τους Σάλιακα, Εραμούσπε, Κάργα, Ρίζο, αμυντικά χαφ τους Στανκο, Καραχάλιο, τριάδα μπροστά τους τους Λιάσο, Σνάιντερ, Κύρκο και κορυφή τον Περέα.

Ο Χατζισαφί άνοιξε το δρόμο, ο Άμραμπατ με πέναλτι το 2-0

Μετά από ένα δεκάλεπτο που καμία ομάδα δεν είχε ευκαιρία, ο ΠΑΣ απείλησε πρώτος στο 10ο λεπτό με τον Σάλιακα να κάνει το γύρισμα και τον Λιάσο να σουτάρει και τη μπάλα να περνάει άουτ, ενώ στο 12′ απείλησε η ΑΕΚ με τον Μάνταλο να εκτελεί κόρνερ, ο Τζαβέλλας πήρε την κεφαλιά, όμως ο Σιμάνσκι στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα.

Στο 17′ ο Τσούμπερ έκανε παράλληλο γύρισμα, ο Άμραμπατ τσίμπησε τη μπάλα και ο Λοντίγκιν μπλόκαρε, ενώ στο 26′ μετά από διαδοχικές εναέριες μονομαχίες μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ, ο Κριχόβιακ σούταρε στην κίνηση με τον Λοντίγκιν να κάνει σπουδαία επέμβαση.

Δύο λεπτά μετά ο ΠΑΣ έχασε τρομερή ευκαιρία με τον Περέα να παίρνει την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή και τη μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από την εστία του Στάνκοβιτς, αν και φάνηκε να είναι σε θέση οφ σάιντ ο Κολομβιανός.

Αυτή τη φορά ο Εχσάν Χατζισαφί κατάφερε να σημαδέψει σωστά και να δώσει το προβάδισμα στην ΑΕΚ. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Η ΑΕΚ έχασε σημαντική ευκαιρία στο 37′ με τον Μήτογλου να παίρνει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Μάνταλου και τον Λοντίγκιν να αποκρούει, ενώ δύο λεπτά μετά ο Χατζισαφί με εκπληκτικό γκολ έδωσε τη λύση στην ΑΕΚ σκοράροντας από διαγώνια θέση μετά από μπαλιά του Κριχόβιακ.

Και ενώ το ημίχρονο φαινόταν πως θα κλείσει με το σκορ στο 1-0, ήρθε η φάση του 47ου λεπτού με τον Άμραμπατ να βγάζει σέντρα και τη μπάλα να χτυπά στο απλωμένο χέρι του Κάργα. Ο Διαμαντόπουλος δεν έδωσε κάτι αρχικά με την απόφαση να αλλάζει μετά από έλεγχο στο VAR.

Μάνταλος, Τσούμπερ, Άμραμπατ διαφώνησαν για τον εκτελεστή με τον Μαροκινό τελικά να αναλαμβάνει και να νικά τον Λοντίγκιν για το 2-0.

Ο Άμραμπατ εκτελεί, νικά τον Λοντίγκιν και “γράφει” το 2-0. ΠΗΓΗ: In Time SportsΤο “κλείδωσε” με Κριχόβιακ η ανώτερη ΑΕΚ

Το δεύτερο μέρος άρχισε με την ΑΕΚ να πιέζει για τρίτο γκολ προκειμένου να “καθαρίσει” το ματς. Στο 48′, από τη σέντρα του Ρότα, ο Τσούμπερ κατέβασε τη μπάλα, με το σουτ του Ελβετού να περνά πάνω από την εστία.

Στο 53′ η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε πτώση του Μάνταλου από μαρκάρισμα του Κάργα με τον Διαμαντόπουλο να δίνει φάουλ σχεδόν πάνω στη γραμμή. Ο Γκαρσία εκτέλεσε, όμως ο Λοντίγκιν βρήκε ελάχιστα τη μπάλα για να διώξει σε κόρνερ.

Η ανωτερότητα της Ένωσης επιβεβαιώθηκε στο 59′, όταν από πολύ ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Τσούμπερ έβγαλε πάσα για τον Μάνταλο, αυτός πέρασε με υπέροχο τρόπο στον Κριχόβιακ με τον Πολωνό να σκοράρει για δεύτερη φορά με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Δεύτερο γκολ για τον Κριχόβιακ με τη φανέλα της ΑΕΚ και αυτό κόντρα στον ΠΑΣ.

Στο 62′ μακρινό σουτ του Τσούμπερ με τον Λοντίγκιν να διώχνει, ενώ στο 75′ μετά από εξαιρετική κούρσα του Ελβετού και γύρισμα ο Κριχόβιακ δεν μπόρεσε σε κενή εστία να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ για το 4-0.

Τελευταία φάση του αγώνα στο 85′ με τον Τάνκοβιτς να σουτάρει από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ: Στάνκοβιτς – Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (67′ Μοχαμαντί) – Σιμάνσκι, Κριχόβιακ (78′ Σάκχοφ), Μάνταλος – Γκαρσία (73′ Μισελέν), Άμραμπατ (67′ Τάνκοβιτς), Τσούμπερ (78′ Ανσαριφάρντ).
ΠΑΣ: Λοντίγκιν – Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Ρίζος (63′ Μπρένερ) – Καραχάλιος, Στάνκο (73′ Σιόντης) – Λιάσος (46′ Παντελάκης), Σνάιντερ, Κύρκος (46′ Οικονομόπουλος) – Περέα (63′ Μίνα).

Keywords
Τυχαία Θέματα