ΑΕΚ-Πανσερραϊκός 3-0: Ξεμπέρδεψε στο δεύτερο και έφυγε για τα ημιτελικά (pics, vids)

Μέσα σε δεκατρία λεπτά στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Πανσερραϊκού, τον οποίο νίκησε 3-0 και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν ανούσια και παρά τον έλεγχο δεν μπόρεσε να φτάσει σε γκολ, το οποίο ήρθε στο 55′ από το πόδι του Μάνταλου, ενώ στο 67′

ο Λιβάι Γκαρσία σημείωσε το 2-0, επτά λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα. Το τρίτο γκολ ήρθε στο 89′ από τον Ορμπελίν Πινέδα!

Δέκατη συνεχόμενη νίκη στην “Αγιά Σοφιά” για την ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδας.

“Κιτρινόμαυρος” έλεγχος, αλλά στην επίθεση μηδέν

Με την ΑΕΚ να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού κύλησε το πρώτο 45λεπτο, αλλά οι “κιτρινόμαυροι” δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή του Πανσερραϊκού.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 4′ με το φάουλ του Τσούμπερ να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, όπως και το σουτ του Φερνάντες τρία λεπτά μετά.

Δραστήριος αλλά με προβλήματα στα τελειώματα ο Φερνάντες. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Η επόμενη καλή στιγμή της ΑΕΚ σημειώθηκε στο 22ο λεπτό, όταν από κόρνερ του Φερνάντες, ο Τζαβέλλας σούταρε στην κίνηση με τον Γιαννίκογλου να μπλοκάρει σταθερά, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό αντεπίθεση με τον Πινέδα ο οποίος πάσαρε στον Μάνταλο, αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων σταμάτησε το γύρισμα του μέσου της ΑΕΚ.

Η πρώτη μεγάλη φάση της ΑΕΚ ήρθε στο 28′, με τον Φερνάντες να συνεργάζεται με τον Φαν Βέερτ, αλλά το σουτ του Ισπανού να περνά ελάχιστα δίπλα από την εστία του Γιαννίκογλου.

Το ημίχρονο έκλεισε με δύο ευκαιρίες για την ΑΕΚ. Στο 40′ σουτ του Μάνταλου μέσα από την περιοχή, σπουδαία επέμβαση του Γιαννίκογλου σε κόρνερ και στο 41′ από σέντρα του Τσούμπερ, ο Ραντόνια εκτέλεσε στην κίνηση με τη μπάλα να περνάει πάνω από την εστία.

Μία από τις αρκετές τελικές του Μάνταλου στο Α’ ημίχρονο. ΠΗΓΗ: In Time SportsΚαθάρισε στο δεύτερο η Ένωση

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Πανσερραϊκό να έχει μια μικροευκαιρία με το σουτ του Κανίς να σταματά στα σώματα των αμυντικών της ΑΕΚ, η οποία με τη σειρά της διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο 49′ ζητώντας χέρι σε σουτ του Φράνσον με τη μπάλα να χτυπά στο στήθος του Παντεκίδη, όπως αποφάσισε το VAR. Στην ίδια φάση ο Τσούμπερ από πλάγια θέση σούταρε με τον Γιαννίκογλου να διώχνει σε κόρνερ.

Η λύση για την ΑΕΚ ήρθε στο 55′ όταν από ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Πινέδα, ο Γιαννίκογλου έδιωξε αρχικά αλλά στη συνέχεια η μπάλα στρώθηκε στον Μάνταλο που την έστειλε στα δίχτυα του Πανσερραϊκού για το 1-0.

Ο Πέτρος Μάνταλος βρέθηκε στη σωστή θέση για να δώσει προβάδισμα στην ΑΕΚ. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά στο 59ο λεπτό με την ατομική ενέργεια του Τσούμπερ και το σουτ του Ελβετού μέσα από την περιοχή να περνά λίγο πάνω από την εστία του Γιαννίκογλου.

Στο 60′ ο Αλμέιδα πέρασε στο ματς Άμραμπατ, Αραούχο, Γκαρσία για να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση και επτά λεπτά μετά η ΑΕΚ πέτυχε δεύτερο γκολ, όταν από γύρισμα του Αραούχο και λάθος διώξιμο του Λυμπεράκη, ο Χατζισαφί πέρασε στον Λιβάι Γκαρσία που δεν δυσκολεύτηκε να σημειώσει το 2-0.

Ένα ακόμα γκολ για τον Λιβάι Γκαρσία τη φετινή σεζόν. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Στο 75′ ο Άμραμπατ σούταρε αλλά ο Λυμπεράκης με προβολή έδιωξε σε κόρνερ, ο Πινέδα μετά την εκτέλεση σούταρε πάνω από την εστία, ενώ στο 76′ από τη σέντρα του Άμραμπατ, ο Αραούχο εκτέλεσε στην κίνηση με τον Γιαννίκογλου να μπλοκάρει.

Η ΑΕΚ πλησίασε στο 3-0 στο 80′ όταν από τη σέντρα του Χατζισαφί και το “τσαφ” του Πανναράκη, ο Ρότα πό το ένα μέτρο έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία, ενώ στο 85′ ο Αραούχο από καλή θέση σούταρε αλλά νικήθηκε από τον γκολκίπερ του Πανσερραϊκού.

Το 3-0 τελικά ήρθε στο 89ο λεπτό, με τον Άμραμπατ να κάνει κάθετη για τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος με ωραία ενέργεια πάσαρε στον Πινέδα για να εκτελέσει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Πανσερραϊκού.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ραντόνια (68′ Ρότα), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Φράνσον (61′ Γιόνσον), Πινέδα, Φερνάντες (61′ Άμραμπατ), Τσούμπερ (61′ Αραούχο), Μάνταλος, Φαν Βέερτ (56′ Γκαρσία).

Πανσερραϊκός: Γιαννίκογλου, Γιανναράκης, Παντεκίδης, Δεληγιαννίδης, Πεταυράκης (61′ Σοφιανός), Ροντρίγκες, Θυμιάνης, Μούργος, Στίνα (78′ Αλί Μπαμπά), Κανίς (61′ Λυμπεράκης), Κατσαντώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα