ΑΕΚ-Ουτρέχτη 1-0: Δίνει ελπίδες η ΑΕΚ του Αλμέιδα

Είχαν προηγηθεί οι φιλικές νίκες με 2-0 επί της Γκενκ και 2-1 επί της Φόλενταμ, με την ΑΕΚ να επιδεικνύει σοβαρότητα και διάθεση για πολύ τρέξιμο και πίεση, ειδικά στην πρώτη ώρα του φιλικού, που ο Αλμέιδα έπαιξε με την αρχική του ενδεκάδα. Η Ουτρέχτη είναι σε σαφώς πιο προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας, καθώς στις 6 Αυγούστου ξεκινά τις υποχρεώσεις τις στο πρωτάθλημα Ολλανδίας. Να τονίσουμε επίσης ότι η ομάδα των Μπάρκα και Δουβίκα είχε νικήσει εσχάτως 4-0 τον ΟΦΗ

σε φιλικό προετοιμασίας.

ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΛΕΙΨΕ ΤΟ ΓΚΟΛ
Στο πρώτο ημίχρονο, απέναντι σε μία πιο έτοιμη ομάδα, όπως η Ουτρέχτη, η οποία στις 6 Αυγούστου ξεκινά τις υποχρεώσεις τις στο πρωτάθλημα Ολλανδίας, η ΑΕΚ παρουσιάστηκε με αρκετές δυνάμεις παρά τη σκληρή προετοιμασία, πίεσε πολύ τον αντίπαλο και απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις, έναν πρώην δικό της τερματοφύλακα, τον Μπάρκα. Στην ενδεκάδα που παρέταξε ο Ματίας Αλμέιδα έχρισε για πρώτη φορά βασικό τον Στάνκοβιτς, ενώ επέστρεψε στο αρχικό σχήμα ο Ρότα.
Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Τσούμπερ επιχείρησε το σουτ, με τον Μπάρκα να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να μπλοκάρει τη μπάλα. Λίγο αργότερα νέο σουτ του Σιμάνσκι πέρασε άουτ. Στο 7ο λεπτό οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά με εκτέλεση φάουλ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, αλλά την τελευταία στιγμή ο Στάνκοβιτς απομάκρυνε τον διαγραφόμενο κίνδυνο. Στο 19ο λεπτό ο Μάνταλος έβγαλε ωραία την κάθετη πάσα για τον Τσούμπερ, με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Μπάρκα.
Στο 24ο λεπτό ο Γκαρσία εκτέλεσε ωραία έναν φάουλ, αλλά η μπάλα βρήκε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και πέρασε άουτ.
Στο 31΄ο Πινέδα έκανε ωραίο μονοκόμματο σουτ από μακριά, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Μπάρκα. Πέντε λεπτά αργότερα με διπλή επέμβαση ο Μπάρκας νίκησε τον Γκατσίνοβιτς, στο σουτ που έκανε ο Σέρβος.
Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στην ΑΕΚ, όταν με ωραία μακρινή μπαλιά ο Χατζισαφί βρήκε τον Τσούμπερ, ο Ελβετός ντρίπλαρε και έκανε σέντρα, ο Ρότα σούταρε πάνω στην κίνηση άουτ.

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΓΚΟΛ ΑΠΌ ΤΟΝ ΓΚΑΡΣΙΑ
Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά και στην επανάληψη και με πρωταγωνιστή τον Γκαρσία πέτυχε γρήγορο γκολ. Στο 50ο λεπτό, ο 24χρονος διεθνής από το Τρινιντάντ με υπέροχη ενέργεια κοντρόλαρε με το κεφάλι, απέφυγε δύο αντιπάλους και με άψογο πλασέ έγραψε το 1-0. Μάλιστα τρία λεπτά αργότερα με νέα ατομική προσπάθεια πέρασε δύο αντιπάλους, αλλά το αριστερό πλασέ μέσα από την περιοχή πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα της Ουτρέχτης.

Στη συνέχεια ο Αλμέιδα άλλαξε όλη την ενδεκάδα της ομάδας του (στο 57΄), αλλά συνέχισε με το ίδιο σύστημα, με 3-5-2 και τον Γιούση να αγωνίζεται πίσω από τον προωθημένο Κουσίδη. Μετά τις μαζεμένες αλλαγές που έγιναν, μοιραία έπεσε η απόδοση της ΑΕΚ, με την Ένωση πάντως να απειλεί εκ νέου, με το σουτ του Ραντόνια να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Νοϊχάους. Η Ουτρέχτη πίεσε στα τελευταία λεπτά και έφτασε κοντά στο γκολ για πρώτη φορά στο 79ο λεπτό, όταν μετά τη βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, ο Φέρμαν βγήκε τετ-α-τετ με τον Αθανασιάδη, αλλά πλάσαρε πολύ άσχημα, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να μπλοκάρει τη μπάλα. Το επόμενο φιλικό για τους «κιτρινόμαυρους» είναι στην Κύπρο, με αντίπαλο την Ομόνοια, την Παρασκευή 5 Αυγούστου, στις 20:00 το βράδυ.

ΑΕΚ (Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ) Στάνκοβιτς, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Ρότα, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γκαρσία
ΑΕΚ (Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ)Αθανασιάδης, Κορνέζος, Ραντόνια, Μοχαμάντι, Μισελέν, Άμραμπατ, Μουστακόπουλος, Γιόνσον, Φράνσον, Γιούσης, Κοσίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα