ΑΕΚ: Οι Μουντιαλικοί παίκτες που θα φέρουν έξτρα έσοδα (vids)

Το Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί να απέχει σχεδόν πέντε μήνες μέχρι την ημέρα έναρξής του, ωστόσο οι ομάδες που θα συμμετέχουν είναι γνωστές. Όχι όμως και τα ρόστερ τους. Με αφορμή του Μουντιάλ του Κατάρ λοιπόν, ρίχνουμε μια ματιά στους παίκτες της ΑΕΚ που μπορεί να συμμετέχουν στη διοργάνωση, κάτι που αν συμβεί θα φέρει επιπλέον έσοδα στα ταμεία της Ένωσης.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα και με το “κιτρινόμαυρο” ρόστερ να είναι υπό διαμόρφωση, η ΑΕΚ

έχει έξι παίκτες που είναι πιθανό να βρίσκονται στις αποστολές των Εθνικών τους ομάδων. Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί πως η Ένωση από την παρουσία των παικτών της στις Εθνικές ομάδες θα βάλει ένα αρκετά σημαντικό ποσό στα ταμεία της, καθώς η “αποζημίωση” που θα λάβει από την FIFA/UEFA κυμαίνεται γύρω στις 200.000 ευρώ για κάθε παίκτη. Ποσό που μπορεί να αυξηθεί σε περίπτωση που οι ομάδες των διεθνών της ΑΕΚ προχωρήσουν στη διοργάνωση και κατ’ επέκταση μεγαλώσει το διάστημα του… ενοικίου.

Αν λάβουμε υπόψη το μίνιμουμ ποσό “αποζημίωσης”, τότε οι “κιτρινόμαυροι” εφόσον βρεθούν στο Κατάρ και οι έξι παίκτες της, θα βάλουν στα ταμεία τους ένα ποσό σχεδόν 1,2 εκατ. ευρώ. Δεν είναι και άσχημα, διότι μ’ αυτά τα χρήματα η διοίκηση της ΑΕΚ θα μπορεί να κάνει απόσβεση ένα μέρος των χρημάτων των συμβολαίων τους.

Στίβεν Τσούμπερ

Η παρουσία του Ελβετού χαφ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, εκτός και αν συμβεί κάποιο απρόοπτο. Ο 30χρονος άσος της ΑΕΚ, που λάνσαρε την Δευτέρα και τη νέα εμφάνιση της Ελβετίας, αποτελεί μια σταθερή επιλογή για τον Μουράτ Γιακίν, καθώς είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να προσφέρει σε διάφορες θέσεις στο παιχνίδι της ομάδας του.

Οι τρεις “σωματοφύλακες” του Ιράν

Καρίμ Ανσαριφάρντ, Μιλάντ Μοχαμαντί και Εχσάν Χατζισαφί σε κάθε κλήση του προπονητή της Εθνικής Ιράν, Ντράγκαν Σκότσιτς συμπεριλαμβάνονται κανονικά. Άρα η απουσία τους από το ρόστερ για το Παγκόσμιο Κύπελλο θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη, καθώς οι δύο από τους τρεις, Καρίμ και Χατζισαφί, είναι από τους πιο παλιούς και έμπειρους παίκτες, αλλά και εκ των αρχηγών της ομάδας.

Ο αναγεννημένος Σιμάνσκι

Με τον ερχομό του Σωκράτη Οφρυδόπουλου στην ΑΕΚ είναι γεγονός πως είδαμε τον καλύτερο Σιμάνσκι των τελευταίων μηνών, με τον Πολωνό χαφ να παίζει στο “6” και να ξεχωρίζει με τα τρεξίματα του και τη βοήθεια στο ανασταλτικό κομμάτι. O Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς παρακολούθησε από κοντά τόσο τον Ντάμιαν Σιμάνσκι, όσο και τον Γκζέγκοζ Κριχόβιακ στα πλέι οφ της Super League και αποκόμισε θετικές εντυπώσεις. Οπότε και ο Σιμάνσκι συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να βρίσκεται στο Κατάρ.

O… δύσκολο Άμραμπατ

Αυτός που έχει τις λιγότερες πιθανότητες να βρίσκεται στο Κατάρ είναι ο Νόρντιν Άμραμπατ. Όχι τόσο για τη σεζόν που προηγήθηκε και την ποιότητα που δεδομένα έχει, αλλά λόγω της κακής σχέσης που διατηρεί με τον ομοσπονδιακό προπονητή του Μαρόκου, Βαχίντ Χαλίλχοζιτς. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που ο 35χρονος επιθετικός έχει καταφερθεί δημόσια εναντίον του Σέρβου προπονητή, που από τη στιγμή που ανέλαβε δεν τον έχει συμπεριλάβει ποτέ στα πλάνα του. Τελευταία του συμμετοχή με την Εθνική στις 5 Ιουλίου του 2019 κόντρα στο Μπενίν για το Κόπα Άφρικα με προπονητή τον Γάλλο, Ρενάρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα