ΑΕΚ: Ο υπερχρήσιμος στη θέση έξι Σιμάνσκι (vids)

Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι απέδειξε σε ακόμα ένα παιχνίδι της ΑΕΚ ότι ως αμυντικός πως εάν χρησιμοποιηθεί σωστά τα οφέλη στο παιχνίδι της Ένωσης θα είναι πολλά και σημαντικά.

Ο Πολωνός χαφ, παρά το γεγονός πως δεν αγωνίστηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Αζέρου ρέφερι, Αγκάγεφ ήταν ο παίκτης που αναλογικά είχε τα περισσότερα τρεξίματα μέσα στο γήπεδο από κάθε άλλον συμπαίκτη του. Η αλήθεια είναι πως δεν χρειαζόταν η στατιστική ανάλυση

για να το καταλάβει κανείς, διότι ο Σιμάνσκι κάλυψε σχεδόν κάθε σημείο του γηπέδου στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης“.

Οι χώροι δράσης του Ντάμιαν Σιμάνσκι στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Ο Σιμάνσκι είχε καλές τοποθετήσεις ως αμυντικός μέσος, έκλεψε πολλές μπάλες, διόρθωσε αρκετά λάθη που έγιναν στο ανασταλτικό κομμάτι της ομάδας του, κάλυψε χώρους, ενώ βοήθησε για τη θέση του πάρα πολύ και στο επιθετικό κομμάτι.

Ο 27χρονος Πολωνός, αν και σε σχέση με προηγούμενα ματς αγωνίστηκε αρκετά πιο πίσω με σκοπό να μπλοκάρει το παιχνίδι του Ολυμπιακού στα μεσοδιαστήματα, τελείωσε τον αγώνα με δύο τελικές και οι δύο στην εστία. Η μία σταμάτησε στην αγκαλιά του Βατσλίκ και η άλλη στα δίχτυα του Τσέχου γκολκίπερ.

Επίσης, είχε 53 πάσες εκ των οποίων οι 43 ήταν πετυχημένες, ποσοστό δηλαδή 79%, 6 μεγάλες μπαλιές με τις τρεις να καταλήγουν σε συμπαίκτη του, 7 στις 10 μονομαχίες κερδισμένες, τρεις εναέριες κερδισμένες εναέριες μονομαχίες σε ισάριθμες προσπάθειες, τέσσερα κλεψίματα, αλλά και 12 ανακτήσεις της μπάλας με τις τέσσερις να είναι στο αντίπαλο μισό.

Αριθμοί που επιβεβαιώνουν την πολύ καλή και θετική παρουσία που είχε ο Σιμάνσκι στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, με τον Πολωνό χαφ να αποδεικνύει πως η θέση του τελικά είναι αυτή του εξαριού. Εκεί φαίνεται πως μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα στην ΑΕΚ, η οποία οφείλει να τον αξιοποιήσει ως καθαρό αμυντικό μέσο, να εκμεταλλευτεί το αδιάκοπο τρέξιμο και πρέσινγκ που ασκεί στους αντιπάλους του και ταυτόχρονα να τον απαλλάξει από την υποχρέωση να συνδράμει και στο επιθετικό κομμάτι. Ας το κάνει με… εκλάμψεις, όπως με τον Ολυμπιακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα