ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα θα δουλέψει με… λειψό ρόστερ (vid)

Θωράκιση της ανασταλτικής λειτουργίας, εξέλιξη της δημιουργίας στο επιθετικό κομμάτι και το σημαντικότερο να βρει χημεία η ομάδα της ΑΕΚ είναι τα τρία στοιχεία που θα προσπαθήσει στις 17 ημέρες παραμονής στην Ολλανδία, ο Ματίας Αλμέιδα.

Το ρόστερ της ΑΕΚ μπορεί να μην έχει “εμπλουτιστεί” για την ώρα τουλάχιστον όσο θα ήθελε ο Αργεντινός, καθώς εκκρεμούν αρκετές μεταγραφές για να καλυφθούν τα κενά, ωστόσο είναι υποχρεωμένος

ο τεχνικός της Ένωσης να δουλέψει σκληρά για να βρει λύσεις στις αγωνιστικές παθογένειες της ομάδας του.

Στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας είθισται να λέμε πως θα πραγματοποιηθεί το “χτίσιμο” της ομάδας για τη νέα σεζόν και ο Αλμέιδα με τους συνεργάτες του θα επιδιώξει να περάσει τα περισσότερα στοιχεία απ’ αυτά που θέλει να βλέπει από τους παίκτες του εντός του γηπέδου.

Ήδη, από την παρουσίασή του φρόντισε να αποσαφηνίσει τις αρχές του που βασίζονται σε μια ομάδα με αγάπη, πάθος, ένωση και αυτοθυσία. Το τελευταίο ειδικά το επισημαίνει σχεδόν σε κάθε προπόνηση και σε κάθε χαμένη μπάλα προς τους παίκτες του.

Γκατσίνοβιτς και Γιόνσον είναι τα δύο νέα πρόσωπα στο ρόστερ της ΑΕΚ και πάνω σ’ αυτούς (συν τους παλιούς) ο Αλμέιδα θα αρχίσει τη δουλειά στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ όταν με το καλό αποκτηθούν και οι κεντρικοί αμυντικοί τότε θα αρχίσει το “μοντάρισμα” και στην αμυντική γραμμή. Μέχρι τότε, θα δουλέψει με τους υπάρχοντες αμυντικούς, είτε τους υπολογίζει, είτε… όχι. Στο συγκεκριμένο κομμάτι πάντως, ο Αργεντινός προπονητής έχει να αντιμετωπίσει την πιο δύσκολη… εξίσωση, καθώς τα τελευταία χρόνια αποτελεί μόνιμη “πληγή” των “κιτρινόμαυρων“.

Επιστρέφοντας στο δημιουργικό κομμάτι, ο Αλμέιδα θα ήθελε τον Πινέδα διότι θεωρεί πως είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει τα στοιχεία για να βελτιώσει το επιθετικό κομμάτι, ωστόσο ο Μεξικανός δύσκολα θα φορέσει τα “κιτρινόμαυρα” αφού προβάρει ήδη τη φανέλα της Σταντάρ Λιέγης. Μέχρι να έρθει λοιπόν ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά στη δημιουργία, ο Αλμέιδα θα πρέπει να δουλέψει με τους Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία, Μάνταλο, Αραούχο και τον… φευγάτο Άμραμπατ.

Προετοιμασία, όπως πέρυσι δηλαδή για την ΑΕΚ, χωρίς να έχουν καλυφθεί τα κενά και τον Αλμέιδα να καλείται να βρει λύσεις σε παθογένειες που υπάρχουν χρόνια…

Keywords
Τυχαία Θέματα