ΑΕΚ: Μόνη της έμπλεξε, μόνη της... ξέμπλεξε

ΑΕΚ: Μόνη της έμπλεξε, μόνη της... ξέμπλεξεgvasilioΔευ, 11/02/2020 - 10:08

Το καθήκον της ΑΕΚ είναι να κερδίζει, αυτό έγραφα και πριν τον αγώνα με τον ΟΦΗ, αυτό γράφω και μετά το τέλος του. 

Η νωχελικότητα την έβαλε να τρέχει και να μην... φτάνει

Η ΑΕΚ πήγε να βγάλει

μόνη της τα μάτια της με την αφέλεια και τη νωχελικότητα που επέδειξε για ακόμα μία φορά στο ξεκίνημα των παιχνιδιών της σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι παίκτες της Ένωσης βγήκαν στο γήπεδο χωρίς την αποφασιστικότητα που θα έπρεπε να έχουν για να “καθαρίσουν” το ματς και να κάνουν συντήρηση δυνάμεων στο υπόλοιπο της αναμέτρησης. 

ΔΕΙΤΕ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΜΑΣΙΜΟ ΚΑΡΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
 

Ο ΟΦΗ το εκμεταλλεύτηκε, με πειθαρχημένο πλάνο, κοντά τις γραμμές και καλή κυκλοφορία της μπάλας δεν φοβήθηκε, έκανε το παιχνίδι του και πριν σκοράρει ο Στάρτζεον απείλησε με τον Μπαλογιάννη. Ο Καρέρα μπορεί να είπε ότι η ομάδα του χρειάζεται ένα χαστούκι για να αντιδράσει, όμως και το γκολ που δέχθηκε δεν στάθηκε αρκετό, αφού τα προβλήματα στο παιχνίδι της παρέμεναν. Λίγο έλειψε μάλιστα να έρθει και δεύτερο γκολ από τον ΟΦΗ στο σουτ του Σακόρ στο 29ο λεπτό, με τον Τσιντώτα να μπλοκάρει σταθερά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΗ

Αφυπνίστηκε, σοβαρεύτηκε και έφτασε στη νίκη

Η ΑΕΚ προσπάθησε μετά το μισάωρο να ισορροπήσει την κατάσταση, να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να δημιουργήσει ευκαιρίες για την ισοφάριση. Ευκαιρίες που σε οργανωμένη επίθεση δεν βρήκε, άλλωστε εκτός της αδύναμης κεφαλιάς του Μάνταλου δεν υπήρχε τελική, με τη λύση να έρχεται από στατική φάση και το συστημένο χτύπημα του αρχηγού της Ένωσης για το πρώτο γκολ του Νεντελτσιάρου με την Ένωση.
 



Προφανώς και μετά την ισοφάριση η ΑΕΚ, που σοβαρεύτηκε και έκανε ότι έπρεπε να κάνει από το πρώτο λεπτό, απλοποίησε την κατάσταση για να αναλάβει τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και θα μπορούσε μέχρι και με το προβάδισμα να πάει στα αποδυτήρια στο τέλος του ημιχρόνου. Με την εικόνα που είχαν οι “κιτρινόμαυροι” στο δεύτερο μέρος ήταν καθαρά θέμα χρόνου το πότε θα έρθει το γκολ της νίκης. Χρειάστηκε η ενέργεια του Σάκχοφ για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα και να έρθουν οι πολυπόθητοι τρεις βαθμοί. 

ΔΕΙΤΕ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Ο ΓΕΒΓΕΝ ΣΑΚΧΟΦ

Η τριάδα των χαφ την οδηγεί

Σε μια περίοδο που η ΑΕΚ έχει διαδοχικά και απαιτητικά παιχνίδια, οι Μάνταλος, Κρστιτσιτς και Σάκχοφ είναι οι πολυτιμότεροι και πιο καθοριστικοί παίκτες της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια. Ο Μάνταλος δημιουργεί και οι άλλοι δύο τρέχουν σαν... τρελοί για να καλύψουν κάθε κενό που μπορεί να έχει προκληθεί. Και όχι μόνο αυτό γιατί έχουν μεγάλη συμμετοχή και στο κουβάλημα της μπάλας και στη δημιουργία του παιχνιδιού.
 



Είναι ευτύχημα για τον Καρέρα να έχει σε τέτοια κατάσταση δύο (και μόνο) παίκτες αυτή την περίοδο σε τόσο καλή κατάσταση, τη στιγμή που μπροστά το γκολ έρχεται με δυσκολία λόγω του ντεφορμαρίσματος των Λιβάια, Ολιβέιρα, αλλά και των απουσιών στα “φτερά”, με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ επιθετικά να είναι ο μόνος για την ώρα που δίνει λύσεις. Το έχω γράψει πολλές φορές, ακόμα και μετά από αρνητικά αποτελέσματα, ότι ο Μάνταλος είναι βαρόμετρο για την απόδοση της ΑΕΚ, το ίδιο αποδεικνύουν και οι Κρστιτσιτς, Σάκχοφ. Ειδικά ο Ουκρανός πρόκειται για έναν παίκτη που έλειπε από το παιχνίδι της Ένωσης. 

ΔΕΙΤΕ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Ο ΠΑΟΥΛΙΝΙΟ

Κλείνοντας κούραση προφανώς και υπάρχει λόγω των συνεχόμενων αγώνων, αλλά από την άλλη οι παίκτες της ΑΕΚ θα πρέπει να βρουν τρόπο να μην κυνηγούν συνέχεια στο σκορ και να χρειάζονται επιπλέον δυνάμεις και περισσότερα τρεξίματα για να αντιστρέψουν την κατάσταση. 

The Experts Off Off gvasilio Off Off Η ΑΕΚ έκανε σ' ένα ακόμα παιχνίδι τα εύκολα... δύσκολα και χρειάστηκε να νικήσει και τον κακό της εαυτό για να αντιστρέψει την εις βάρος της κατάσταση κόντρα στον ΟΦΗ. Article publish on Δευ, 11/02/2020 - 10:08 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα