ΑΕΚ: Λύσεις πολυτελείας στον “κιτρινόμαυρο” πάγκο (vids)

Το ποδόσφαιρο στην μετά Covid εποχή έχει αλλάξει και οι προπονητές πλέον μπορούν να επέμβουν περισσότερο από τον πάγκο τους για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα της ομάδας τους, καθώς μπορούν να κάνουν μέχρι πέντε αλλαγές. Αρκεί να έχουν τις επιλογές για να το κάνουν. Ο Ματίας Αλμέιδα είναι ένας από τους προπονητές που κοιτάζει τον πάγκο του και γεμίζει ευτυχία, καθώς οι παίκτες της ΑΕΚ που βρίσκονται εκεί κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι βασικοί σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Super League.

Και δεν το λέμε εμείς, αλλά το αποδεικνύουν οι αριθμοί με την Ένωση να έχει πάρει πολλά πράγματα από τον πάγκο της στη φετινή σεζόν.

Στίβεν Τσούμπερ: Γκολ “χρυσάφι” από τον πάγκο

Ο Στίβεν Τσούμπερ είναι ενδεχομένως ο πολύτιμοτερος παίκτης της ΑΕΚ ερχόμενος από τον “κιτρινόμαυρο” πάγκο. Ένας παίκτης που πέρυσι ήταν… πρώτο βιολί για την Ένωση, φέτος και λόγω του τραυματισμού μου έχει μετατραπεί σε μια λύση πολυτελείας από τον πάγκο. Ο Ελβετός άσος ερχόμενος από τον πάγκο με τα γκολ του έχει προσφέρει τρεις πολύτιμες νίκες στην μάχη για τον τίτλο στη Super League. Η αρχή έγινε στη Νίκαια, όπου ο Τσούμπερ σκόραρε στις καθυστερήσεις για να κάνει το 1-2 και να χαρίσει τη νίκη στην ΑΕΚ.

Ακολούθησε το ματς με τον Ατρόμητο όπου ο Ελβετός ήταν βασικός, αλλά ο μοναδικός παίκτης που βρήκε δίχτυα για να φύγει η Ένωση με τη νίκη από το Περιστέρι. Στο ματς με τον Ολυμπιακό που ήρθε από τον πάγκο σκόραρε, αλλά η ΑΕΚ ηττήθηκε, ενώ στο ματς με τον Άρη με τα δύο γκολ που πέτυχε στο 82′ και στο 95′ έδωσε μια νίκη στην ομάδα του σε ένα ματς που πήγαινε να… στραβώσει.

Πέτρος Μάνταλος: Λύσεις από το πόδι του

Ένας ακόμα παίκτης που πέρυσι ήταν βασικός σε κάθε ματς, αλλά φέτος συνήθως έρχεται από τον πάγκο είναι ο Πέτρος Μάνταλος που πλέον έχει μεγαλύτερη ωριμότητα στο παιχνίδι του. Ο φυσικός αρχηγός της ΑΕΚ ήρθε από τον πάγκο στο ματς με τον Ατρόμητο την 8η αγωνιστική για να κερδίσει πέναλτι στις καθυστερήσεις και τον Άμραμπατ να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του.

Ο διεθνής χαφ έβγαλε την “μαγική” πάσα στο γκολ-νίκης του Αραούχο στο 80ο λεπτό στον αγώνα της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ, ενώ φέτος έχει μέχρι τώρα 6 ασίστ, οι μισές ως βασικός και ένα γκολ από το σημείο του πέναλτι.

Οι υπόλοιπες βοήθειες του “κιτρινόμαυρου” πάγκου

Τομ Φαν Βέερτ. Ο Ολλανδός έχει πετύχει τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα με τη φανέλα της ΑΕΚ. Το ματς που “ξεκλείδωσε” είναι το 3-0 επί της Λαμίας στην “Αγιά Σοφιά“. Μπήκε στο 62′ και πέντε λεπτά μετά έκανε το 1-0, για να πετύχει και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Από τον πάγκο της ΑΕΚ έρχονται συνήθως για να προσφέρουν λύσεις όχι απαραίτητα στο σκοράρισμα, αλλά στο δημιουργικό κομμάτι και γενικότερα στο τακτικό παίκτες όπως οι Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, Νίκλας Ελίασον από τον τραυματισμό του και μέχρι τον τραυματισμό του Άμραμπατ, οι κεντρικοί αμυντικοί Σίμος Μήτογλου, Γιώργος Τζαβέλλας, ο Πάολο Φερνάντες που δεν έχει γκολ σε 8 ματς, αλλά έχει μία ασίστ ως αλλαγή στο 1-2 επί του Ιωνικού, αλλά και ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς που από βασικός έγινε αναπληρωματικός του Αθανασιάδη περιμένοντας την ευκαρία του να αποδείξει την αγωνιστική του αξία.

Keywords
Τυχαία Θέματα