ΑΕΚ-Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ 0-1: Ξεμούδιασμα με καλή εμφάνιση, αλλά ήττα (hls)

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο και τις περισσότερες ευκαιρίες, αλλά η Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ αναδείχθηκε νικήτρια με 1-0 χάρη σε γκολ που σημείωσε ο κεντρικός της αμυντικός, Μερσινάι.

Με την ΑΕΚ να πιέζει και να ελέγχει τον ρυθμό του παιχνιδιού κύλησε το πρώτο ημίχρονο του φιλικού με την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ. Η κροατική ομάδα είχε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο κατόρθωσε

να βρει γκολ από στατική φάση στο 29ο λεπτό με σκόρερ τον κεντρικό της αμυντικό, Μερσινάι. Η ΑΕΚ τελείωσε το πρώτο μέρος με 6 τελικές προσπάθειες, μία εντός εστίας, είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει σε κάποιο τέρμα.

Τα στιγμιότυπα του φιλικού

Το δεύτερο ημίχρονο, που είχε διάρκεια 35 λεπτών μετά από συμφωνία των δύο ομάδων, βρήκε την ΑΕΚ να συνεχίζει με την ίδια ενδεκάδα, ενώ για την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ πέρασε ο πρώην αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ, Μάριν Λέοβατς. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα εξακολυθούσε να έχει την κατοχή της μπάλας και να είναι πιο απειλητική. Μάλιστα, οι “κιτρινόμαυροι” έχασαν καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν τόσο με τον Φαν Βέερτ στο 58′, όσο και με τον Μουκουντί στο 64′.

Μετά από μία εβδομάδα προπονήσεων ο Αλμέιδα είδε τους παίκτες της ΑΕΚ να αγωνίζονται σε φιλικό. ΠΗΓΗ: In Time SportsΔείτε από το ΑΕΚ TV το φιλικό της ΑΕΚ με την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ Το «φιλμ» του αγώνα

Α’ Ημίχρονο
7’ Πολύ ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Γαλανόπουλου, ο γκολκίπερ της Λοκομοτίβα έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ.
10’ Επικίνδυνη σέντρα του Μουντράζια, κοντινή προβολή του Τούτσι, η μπάλα πάνω από την εστία του Στάνκοβιτς.
18’ Λάθος πάσα αμυντικού της Λοκομοτίβα, ο Φαν Βέερτ βγήκε στην κόντρα αλλά σηκώθηκε λανθασμένα το σημαιάκι του βοηθού για off side με αποτέλεσμα να σταματήσει η φάση προκαλώντας της διαμαρτυρίες των «κιτρινόμαυρων».
21’ Μαρκάρισμα του Βρανίκοβιτςστον Μοχαμαντί έξω από την περιοχή, ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε πέναλτι αρχικά, αλλά στη συνέχεια η απόφαση άλλαξε και έδωσε φάουλ.
23’ Φάουλ του Γκατσίνοβιτς, ο Σούμπαριτς έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ.
23’ Σουτ του Γαλανόπουλου έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Σούμπαριτς.
26’ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Κάθετη του Γιόνσον, ο Φαν Βέερτ βγήκε σε θέση βολής όμως το τελείωμα του Ολλανδού ήταν άστοχο.
29’ Κόρνερ του Μουντράζια, ο Μερσινάι πήδηξε στο πρώτο δοκάρι μαζί με τον Ζίνι, πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς.

Δείτε το γκολ της Κροατικής ομάδας

32’ Σουτ του Γαλανόπουλου έξω από την περιοχή, πάνω από την εστία η μπάλα.
39’ Λάθος γύρισμα στον Στάνκοβιτς και λάθος κοντρόλ απο τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, πίεσαν οι Κροάτες με τον Τούτσι, όμως δεν βγήκε φάση γι’ αυτούς με τον Αυστριακό τελικά να μπλοκάρει.

Χωρίς τους διεθνείς της στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας η ΑΕΚ. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Β’ Ημίχρονο

50′ Ωραίο γύρισμα του Ελίασον, ο Γκατσίνοβιτς προσπάθησε να εκτελέσει στην κίνηση, αλλά βρήκε αέρα, ενώ στη συνέχεια ο Ζίνι δεν βρήκε εστία.
55′ Σουτ του Μιλίτσεβιτς, άουτ η μπάλα.
58′ Γύρισμα του Ελίασον, κοντρόλ και σουτ του Φαν Βέερτ, με τον Σούμπαριτς να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η ευκαιρία του Φαν Βέερτ


64′ Ο Γαλανόπουλος έκλεψε μέσα στην περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Μουκουντί με τον Καμερουνέζο να κάνει ωραίο ενέργεια αλλά το σουτ που έκανε πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
65′ Απευθείας το φάουλ του Ελίασον εκτίναξη του Σαβάκοβιτς στη δεξιά γωνιά του έβγαλε εντυπωσιακά, ενώ στη συνέχεια η Λοκομοτίβα βγήκε στην αντεπίθεση και απείλησε με τον Μακάι. Το γκολ που πέτυχε ο Σότιτσεκ ακυρώθηκε ως off side.
75+1′ Ωραία ενέργεια του Μαχαίρα ο οποίος σουταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία του αγώνα.

Οι ευκαιρίες Μουκουντί, Ελίασον και η απόκρουση του Στάνκοβιτς

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Ραντόνια (69’ Πήλιος), Μήτογλου (69’ Ρόκσον), Μουκουντί (71’ Χρυσόπουλος), Γιόνσον (69’ Λαμαράνα), Γαλανόπουλος, Γκατσίνοβιτς (69’ Μαχαίρας), Ελίασον, Ζίνι, Φαν Βέερτ (69’ Κοσίδης).

Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ: Σούμπαριτς (62′ Σαβάκοβιτς), Μιλίτσεβιτς, Καλάιτσα, Μερσινάι, Βρανίκοβιτς, Μπουμπάνια, Μάριτς, Γκόριτσαν, Μουντράζια, Κανιζάι, Τούτσι

Keywords
Τυχαία Θέματα