ΑΕΚ-Ιωνικός 3-0: Πήρε ότι ήθελε με MVP τον Τσούμπερ (vids, pics)

Η ΑΕΚ για 45 λεπτά προβλημάτισε με την ανασταλτική της λειτουργία, προηγήθηκε με τον Λε Ταλέκ στην πρώτη της φάση στο 7′, γλίτωσε το γκολ σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις και στο δεύτερο μέρος, με την είσοδο του Τσούμπερ αλλά και το αριθμητικό πλεονέκτημα έκανε πάρτυ.

Ο Ελβετός συμμετείχε στο πέναλτι που κέρδισε ο Αραούχο και έκανε γκολ ο Άμραμπατ, ενώ από τα δικά του πόδια ήρθε το

τρίτο τέρμα.

Εξαιρετικό ματς από τον Άμραμπατ, ο οποίος ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, ενώ είχε αρκετές καλές συνεργασίες και με τον Μισελέν στη δεξιά πλευρά. Καλό ματς και από τον Λε Ταλέκ, ο οποίος άνοιξε στο 7′ τον δρόμο για τη νίκη, αλλά και από τον Στάνκοβιτς.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς επέλεξε ότι δοκίμασε στην προπόνηση του Σαββάτου για την ΑΕΚ, δηλαδή 4-2-3-1 με τον Στάνκοβιτς κάτω από την εστία, δεξιά τον Μισελέν, αριστερά τον Χατζισαφί, στόπερ τους Τζαβέλλας, Βράνιες, αμυντικά χαφ τους Λε Ταλέκ, Γαλανόπουλος, δεξιά τον Άμραμπατ, αριστερά τον Τάνκοβιτς, τον Μάνταλο στον άξονα και στην κορυφή τον Αραούχο.

Σπανός και Μιλόγεβιτς πριν την έναρξη της αναμέτρησης. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Από την άλλη πλευρά, με ίδιο σύστημα παρέταξε τον Ιωνικό ο Δημήτρης Σπανός βάζοντας τον Χουτεσιώτη κάτω από την εστία, τον Μύγα δεξιά, αριστερά τον Βαλεριάνο και στόπερ τους Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, αμυντικά χαφ τους Ρομαό, Γκοτσούλια, στον άξονα τον Άοσμαν, δεξιά τον Λένις, αριστερά τον Καμπράλ και κορυφή τον Τουράμ.

Αποθέωση για Τσιγκρίνσκι

Πρόσωπο της βραδιάς ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος μετά από πέντε χρόνια αποχώρησε από την ΑΕΚ, την οποία αντιμετωπίζει απόψε ως παίκτης του Ιωνικού. Μάλιστα, ο Ουκρανός κεντρικός αμυντικός του Ιωνικού όταν ακούστηκαν οι συνθέσεις και το όνομά του αποθεώθηκε από σχεδόν 15.000 φίλους της Ένωσης που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Μάλιστα πριν τη σέντρα ο Τσιγκρίνσκι παρέλαβε ανθοδέσμη από τους οργανωμένους της ΑΕΚ για την προσφορά του στην ομάδα.

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι με την ανθοδέσμη στα χέρια ανταποδίδει το χειροκρότημα προς τους οπαδούς της ΑΕΚ. ΠΗΓΗ: In Time SportsΟ Ιωνικός τις ευκαιρίες, η ΑΕΚ το γκολ

Με τον Ιωνικό να αιφνιδιάζει την ΑΕΚ άρχισε το ματς, με τους Νικαιώτες να απειλούν μετά από 50 δευτερόλεπτα, όταν σε κάθετη του Ρομαό, ο Τουράμ βρέθηκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς όμως, έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η ΑΕΚ ευτύχησε στην πρώτη της φάση στον αγώνα να πετύχει γκολ, όταν στο 7′ ο Μάνταλος εκτέλεσε “γλυκά” φάουλ, για να στείλει τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, όπου μόνος του ο Λε Ταλέκ με κεφαλιά πέτυχε το πρώτο γκολ της σεζόν.

Ο Νταμιάν Λε Ταλέκ πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Δύο λεπτά μετά νέα απειλή για την εστία της ΑΕΚ, με το σουτ του Λένις να περνάει άουτ, ενώ στο 17′ από σέντρα του Βαλεριανού, ο Τουράμ πήρε την κεφαλιά από το ύψος σχεδόν της μικρής περιοχής για να στείλει τη μπάλα άουτ.

Η ΑΕΚ είχε πολλά προβλήματα στην ανασταλτική της λειτουργία, με τον Στάνκοβιτς να κάνει “σωτήρια” έξοδο στο 30′ και με τάκλιν δέκα μέτρα έξω από την περιοχή του να ανακόπτει τον Λένις.

Ο Τουράμ έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει με τον Ιωνικό κόντρα στην ΑΕΚ. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Τρία λεπτά αργότερα, ο Άμραμπατ έκανε εντυπωσιακή ενέργεια με τον Ρομαό να σταματά αντικανονικά την αντεπίθεση και τον Τζοβάρα να του βγάζει δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τον Ιωνικό με δέκα παίκτες.

Το ημίχρονο έκλεισε με ένα σουτ του Άμραμπατ στο 42′, με τον Χουτεσιώτη να αποκρούει εντυπωσιακά.

Πρόωρα ολοκληρώθηκε το ντεμπούτο του Ρομαό με τη φανέλα του Ιωνικού, καθώς αποβλήθηκε στο 33′. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Η ΑΕΚ από το πρώτο ημίχρονο είχε να κρατήσει μόνο το γκολ που σημείωσε από στατική φάση στο 7′, ενώ υπήρχαν πολλά προβλήματα αμυντικά, μεγάλες αποστάσεις, τυχεροί οι “κιτρινόμαυροι” που δεν δέχθηκαν κάποιο τέρμα. Αντίθετα ο Ιωνικός είχε υπομονή και πειθαρχία στο πλάνο του και κάλλιστα θα μπορούσε να χε σκοράρει.

Ο Τσούμπερ την ανέβασε επίπεδο και “καθάρισε” το ματς

Στο δεύτερο μέρος, ο Μιλόγεβιτς πέρασε στο ματς Τσούμπερ και Σιμάνσκι, αντί των Τάνκοβιτς και Γαλανόπουλου και η ΑΕΚ έδειξε να είναι πιο δραστήρια επιθετικά, με τον Ελβετό μάλιστα στο 47′ και στο 57′ να έχει δύο σουτ που σταμάτησαν στον Χουτεσιώτη, όπως και το φάουλ του Μάνταλου στο 51′.

Ο Τσούμπερ έδωσε επιθετική πνοή στην ΑΕΚ, καλή κυκλοφορία, κάθετο παιχνίδι και στο 61′ από δική του μπαλιά, ο Αραούχο ανατράπηκε από τον Μύγα και ο Τζοβάρας έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι, με τον Άμραμπατ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη για το 2-0 στο 62′.

Η στιγμή που ο Νόρντιν Άμραμπατ εκτελεί το πέναλτι και σημειώνει το 2-0. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Δύο λεπτά αργότερα, ωραία σέντρα του Αραούχο, ο Μισελέν με τη μία το γύρισμα, ο Τσούμπερ σε κενή εστία δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Στο 65′, από ωραία αντεπίθεση της ΑΕΚ, ο Αραούχο σούταρε και ο Χουτεσιώτης έδιωξε σε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου ο Τσούμπερ πήρε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ σημείωσε το 3-0 για την Ένωση.

O Στίβεν Τσούμπερ πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Μετά το τρίτο γκολ, η ΑΕΚ εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και στο 84′ άγγιξε το τέταρτο τέρμα πάλι με τον Τσούμπερ, το σουτ του οποίου αποκρούστηκε. Στη συνέχεια της φάσης ο Λιβάι Γκαρσία σημάδεψε το δοκάρι, όμως η φάση δεν μέτρησε γιατί ήταν σε θέση off side o Σιμάνσκι, ο οποίος επηρέαζε τη φάση.

Μία ακόμα καλή στιγμή με τον Ανσαριφάρντ να σουτάρει στο 89′ και τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς – Μισελέν, Τζαβέλλας, Βράνιες, Χατζισαφί – Λε Ταλέκ, Γαλανόπουλος (46′ Σιμάνσκι) – Άμραμπατ (68′ Λιβάι Γκαρσία), Μάνταλος (68′ Γέβτιτς), Τάνκοβιτς (46′ Τσούμπερ) – Αραούχο (75′ Ανσαριφάρντ).
Ιωνικός: Χουτεσιώτης – Μύγας (93′ Κωνσταντινίδης), Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεριάνος – Ρομαό, Γκοτσούλιας – Λένις (68′ Γκόμες), Άοσμαν (68′ Κιάκος), Καμπράλ (80′ Ματσούκας) – Τουράμ (80′ Μανάλης).

Keywords
Τυχαία Θέματα