ΑΕΚ: Ημέρα υποβιβασμού για τον Αλμέιδα (vid)

Μπορεί να έχουν περάσει έντεκα χρόνια από τον ιστορικό υποβιβασμό της Ρίβερ Πλέιτ για πρώτη φορά στα 110 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, ωστόσο η 26η Ιουνίου θα υπάρχει πάντα για να θυμίζει αυτή τη μαύρη σελίδα στην ιστορία των “εκατομμυριούχων“.

Ο Ματίας Αλμέιδα το είχε νιώσει αυτό από πρώτο χέρι, καθώς αγωνιζόταν για τελευταία σεζόν στην ποδοσφαιρική του καριέρα με τη φανέλα της αγαπημένης του Ρίβερ Πλέιτ.

Η Ρίβερ είχε αποκλειστεί σε αγώνες μπαράζ με την 4η της δεύτερης κατηγορίας

του αργεντίνικου ποδοσφαίρου, Μπελγράνο, με την ομάδα της Κόρδοβα να κερδίζει το πρώτο μπαράζ με σκορ 2-0 και τον νυν προπονητή της ΑΕΚ να παίζει σε όλο το ματς. Η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε όμως στο 27ο λεπτό του στέρησε τη συμμετοχή στη ρεβάνς του “Μονουμεντάλ“.

Ο Ματίας Αλμέιδα σε ένα από τα τελευταία παιχνίδια της ποδοσφαιρικής του καριέρας. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Σε εκείνο το ματς η Ρίβερ Πλέιτ έμεινε στο 1-1 με την Μπελγράνο και στις 26 Ιουνίου του 2011 αποχαιρέτησε τη μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο υποβιβασμός των “εκατομμυριούχων” έφερε σαρωτικές αλλαγές στο κλαμπ, ο Χοσέ Μαρία Αγκιλάρ εγκατέλειψε την προεδρία, με τον Ντανιέλ Πασαρέλα να επιστρέφει και τον “Πελάδο” Αλμέιδα να μένει στη Ρίβερ Πλέιτ και να ξεκινά την προπονητική του καριέρα από τη δεύτερη κατηγορία.

O Αλμέιδα απολύθηκε στις 28 Νοεμβρίου του 2012 μετά από προστριβές με τον Πασαρέλα, για να τον διαδεχθεί ο Ραμόν Ντίας, ωστόσο είχε και αυτός συμμετοχή στην άμεση επάνοδο της Ρίβερ Πλέιτ στη μεγάλη κατηγορία του αργεντίνικου ποδοσφαίρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα