ΑΕΚ: Ίδια κατεύθυνση, διαφορετικοί δρόμοι

Στη διάρκεια της περιόδου ο Ματίας Αλμέιδα χρησιμοποίησε στη βασική ενδεκάδα του σε διψήφιο αριθμό αγώνων συνολικά 12 ποδοσφαιριστές. Παράλληλα οι παίκτες που έπαιξαν σε διψήφιο αριθμό αγώνων ήταν 17. Απόδειξη πως είχε αποφασίσει από την αρχή σε ποιους θα βασιστεί και στη διάρκεια της σεζόν δοκίμασε αλλαγές χωρίς να βγαίνει από το βασικό του πλάνο.

Η “Ένωση” είχε βάθος στον πάγκο της με παίκτες που είχαν την ποιότητα να αλλάξουν ένα παιχνίδι ερχόμενοι ως αλλαγή. Οι κινήσεις του προπονητή της ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενες στις περισσότερες των περιπτώσεων. Όχι γιατί αυτό το μοτίβο

επέλεξε για να επαναλαμβάνεται, αλλά γιατί προφανώς απέδιδε δικαιοσύνη από τη μια πλευρά και έδινε βοήθεια από την άλλη στο βασικό πλάνο του παιχνιδιού του.

Αλάνθαστος δεν είναι κανείς, όμως ο τεχνικός των πρωταθλητών ήταν συνεπής, σταθερός στις απόψεις που προέκυψαν μέσα από την καθημερινότητα της προπόνησης και διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο ένα ρόστερ που είχε ξεκάθαρους ρόλους. Η εφετινή ΑΕΚ αποτέλεσε παράδειγμα για το πως μπορούν 11 βασικοί και 4-5 ποιοτικές αλλαγές να αντέξουν παίζοντας σε υψηλό ρυθμό στη διάρκεια μιας σεζόν χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Όταν αυτές έρθουν, θα κριθεί και το πλάνο της επόμενης ημέρας για αυξημένο αριθμό αγώνων και απαιτήσεων, σε όποια διοργάνωση και αν αγωνιστεί η ΑΕΚ στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν. Οι “κιτρινόμαυροι” έχουν μπροστά τους ένα απαιτητικό καλοκαίρι. Περισσότερο σε σχέση με το προηγούμενο. Πέρυσι δε μπήκαν με τον ρόλο του φαβορί στο πρωτάθλημα. Τώρα καλούνται να το διαχειριστούν γιατί θα είναι το πρώτο φαβορί ως πρωταθλητές,

Πέρυσι δεν είχαν τη διαδικασία ευρωπαϊκών αγώνων, κάτι που άπαντες εύχονται να αλλάξει εφέτος και να επιστρέψει η ΑΕΚ σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αν μη τι άλλο ο προπονητής της απέδειξε από την πρώτη χρονιά του πως έχει τρόπο να βάζει ρόλους και να ορίζει στόχους. Αυτό θα κληθεί να κάνει και αυτό το καλοκαίρι έχοντας εφόδιο και την δουλειά ενός χρόνου που ήδη απέδειξε πως ήταν απόλυτα σωστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα