ΑΕΚ: Εμφάνιση και νίκη για τίτλο (vids)

Η ΑΕΚ είχε ανάγκη μια μεγάλη νίκη μακριά από το γήπεδό της. Είχε ανάγκη βαθμολογική και ψυχολογική μετά τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην “Αγιά Σοφιά”. Την χρειαζόταν για τη δική της αγωνιστική επιβεβαίωση κυρίως και φυσικά για τον βαθμολογικό πίνακα προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος. Και την βρήκε κόντρα στον ΠΑΟΚ με 1-0 σε μια έδρα

που είχε να κερδίσει από τον Ιούλιο του 2020, όταν είχε επικρατήσει με 2-0.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Η ΑΕΚ μπήκε στην Τούμπα με έναν και μόνο στόχο: να κερδίσει. Ο Αλμέιδα εμψύχωσε, πόρωσε τους παίκτες του και με το πλάνο που βγήκε σε μεγάλο βαθμό μέσα στον αγωνιστικό χώρο τα κατάφεραν. Η ΑΕΚ κέρδισε τον αγώνα κάνοντας όχι τόσο επιβλητική εμφάνιση, αλλά ουσιαστική, με κατάθεση ψυχής.

Δείτε τι δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα στο Novasports

Παρά το γεγονός ότι νωρίς στο παιχνίδι είδε τον διαιτητή Κουλμπάκοφ που ουδείς κατάλαβε γιατί το ακύρωσε είτε μιλάμε για ανθρώπους της ΑΕΚ, είτε για ανθρώπους του ΠΑΟΚ, δεν πτοήθηκε, έμεινε πιστή στο πλάνο της, αδρανοποίησε κάθε δυνατό σημείο του ΠΑΟΚ και είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Ο Σιμάνσκι δεν άφησε τον Κωνσταντέλια να πάρει ανάσα, ο Γιόνσον έβγαλε από τον ρυθμό του τον Αουγκούστο, Τζαβέλλας και Βίντα κέρδισαν κάθε μάχη στην άμυνα της ΑΕΚ, ενώ ο Μάνταλος που όποτε έρχεται από τον πάγκο προσφέρει πάντα λύσεις έβγαλε εκπληκτική ασίστ για τον Αραούχο. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Φυσικά, αν είχε μπει το δοκάρι του Ολιβέιρα να μιλούσαμε για άλλο ματς, όπως επίσης θα μιλούσαμε για άλλο ματς αν είχε μετρήσει το γκολ του Άμραμπατ. Τίποτα απ’ αυτά δεν έγινε, η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0 και πλέον είναι πρώτη, ισόβαθμη με τον Παναθηναϊκό.

Δείτε τι είπε στο Novasports ο Σέρχιο Αραούχο

Η νίκη και η εμφάνιση στην Τούμπα είναι οδηγός της για τη συνέχεια των πλέι οφ. Ήταν απλά μία νίκη που την είχε ανάγκη η ΑΕΚ για τους δικούς της λόγους, για να δώσει απαντήσεις ενδεχομένως, για να επιβεβαιώσει την αλλαγή νοοτροπίας της, να δείξει πως είναι εδώ και θέλει το πρωτάθλημα και θα παλέψει γι’ αυτό με κάθε της δύναμη, με τον Αλμέιδα να πορώνει τους παίκτες του, να καταστρώνει πλάνο σε κάθε ματς και οι “κιτρινόμαυροι” να το εκτελούν.

Οκτώ ματς ακόμα, οκτώ τελικοί για την ΑΕΚ που δεν ξέχασε ούτε να παίζει ποδόσφαιρο, ούτε να κερδίζει μεγάλα ματς, είτε παίζει στην “Αγιά Σοφιά“, είτε μακριά απ’ αυτήν.

Keywords
Τυχαία Θέματα