ΑΕΚ-Ατρόμητος 3-0: Πάρτυ στο ντεμπούτο του Γιαννίκη (vids)

Με την ΑΕΚ να παίζει κατά διαστήματα πολύ ωραίο και γρήγορο ποδόσφαιρο, η Ένωση επικράτησε 3-0 του Ατρόμητου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Ο Αραούχο άνοιξε το δρόμο για τη νίκη της ΑΕΚ, Τσούμπερ από το σημείο του πέναλτι και Βράνιες με κεφαλιά υπέγραψαν το “τρίποντο”. Σε καλή βραδιά ο Στάνκοβιτς που δεν απειλήθηκε

ιδιαίτερα, αλλά όποτε τον χρειάστηκε η ΑΕΚ ήταν στη σωστή θέση.

Αποκάλυψη ο Λάζαρος Ρότα με πολύ καλή παρουσία και ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της Ένωσης, αλλά και ο Μήτογλου ο οποίος δεν έχασε καμία μονομαχία από τους αντιπάλους του.

Είχε και πάλι θέματα αμυντικά η ΑΕΚ, αλλά ήταν αρκετά βελτιωμένη σε αυτό το κομμάτι.

Τα πλάνα των προπονητών

Με πολλές εκπλήξεις οι επιλογές του Αργύρη Γιαννίκη στο ντεμπούτο του στον πάγκο της ΑΕΚ. Βασικοί οι Ρότα, Μήτογλου, στον πάγκο Μάνταλος, Άμραμπατ, Μισελέν και εκτός αποστολής οι Σβάρνας, Τάνκοβιτς, Μπακάκης.
Έτσι, ο Έλληνας τεχνικός επέλεξε 4-2-3-1 με Στάνκοβιτς τερματοφύλακα, Ρότα και Μοχαμαντί στα δύο άκρα, στόπερ τους Βράνιες–Μήτογλου, αμυντικά χαφ, μπροστά τους Γέβτιτς, στα άκρα οι Τσούμπερ, Γκαρσία και κορυφή ο Αραούχο.

Ο Αργύρης Γιαννίκης με τον Νίκο Παναγιωτάρα στον πάγκο της ΑΕΚ. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Από την άλλη ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε 3-4-3 με τον Πίριτς κάτω από τα γκολπόστ, τους Γκαλβάο, Χατζηισαϊα, Στρούγγη τριάδα στα στόπερ, τον Βασιλαντωνόπουλο δεξιό μπακ-χαφ, τον Καστελάνο αριστερό, τους Ντένιτς, Σάλομον στον άξονα, τους Μουνίθ, Κλωναρίδη στα άκρα και τον Κουλούρη στην κορυφή της επίθεσης.

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑ.

Αποκάλυψη ο Ρότα, γκολ ο Αραούχο

Με διάθεση να τρέξει και να πιέσει ψηλά τον Ατρόμητο μπήκαν οι παίκτες της ΑΕΚ, ενώ ο Αργύρης Γιαννίκης παρακινούσε διαρκώς τους παίκτες του να ακολουθούν το πλάνο, με το πρώτο τέταρτο πάντως να ξοδεύεται χωρίς κάποια καλή ευκαιρία για τις δύο ομάδες.

Η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς ήταν στο 18′ με τον Μουνίθ να σουτάρει έξω από την περιοχή και τη μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Κλωναρίδης ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρότα με τον Παπαδόπουλο να αφήνει το ματς να συνεχιστεί.

Ο πανηγυρισμό του Αραούχο στο τρίτο του φετινό τέρμα. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Η ΑΕΚ ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη της αξιόλογη στιγμή στο ματς, καθώς ο 24′ ο Γκαρσία έκανε ωραία ενέργεια, “πάτησε” επαφή και έστρωσε στον Αραούχο με τον Αργεντινό να εκτελεί άμεσα για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά στο 29′ με πολύ γρήγορη αντεπίθεση με τον Κλωναρίδη, ο οποίος έβγαλε σε θέση βολής τον Κουλούρη, με τον Ρότα να κάνει σωτήριο τάκλιν και να αποτρέπει δυσάρεστες καταστάσεις για την ΑΕΚ.

Ο Γιαννίκης στο 35′ είδε τον Γέβτιτς να ζητά αλλαγή καθώς υπέστη διάστρεμμα και ο Μάνταλος πέρασε στη θέση του.
Στο 41′, ο Ρότα έκανε εντυπωσιακή ενέργεια φεύγοντας από την άμυνα της ΑΕΚ, διένυσε όσα μέτρα βρήκε και σούταρε έξω από την περιοχή για να καταλήξει η μπάλα άουτ.

Ο Ατρόμητος είχε ένα καλό σουτ στο 43′ με τον Καστελάνο και στο 44′ η Ένωση απείλησε με τον Μάνταλο να σουτάρει άουτ, για να κλείσει με αυτή τη φάση το πρώτο μέρος.

Ο Ατρόμητος τις ευκαιρίες, η ΑΕΚ τα γκολ

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες της ΑΕΚ βγήκαν με διάθεση να φτάσουν σε δεύτερο γκολ και να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή τους. Στο 51′ ο Μάνταλος σούταρε από δύσκολη θέση με τη μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ και στο 52′ ο Γκαρσία είδε τον Πίριτς να μπλοκάρει την προσπάθειά του.

Και ο Ατρόμητος όμως ήταν περισσότερο επικίνδυνος στο δεύτερο μέρος, προσπαθώντας να απειλήσει σε κάθε του ευκαιρία, είτε από αντεπίθεση, είτε από στατική φάση, χωρίς όμως αποτέλεσμα, όπως έγινε και στο 58′ με τον Κλωναρίδη από καλή θέση να σουτάρει άουτ, αλλά και του Κουλούρη στο 62′, ενώ στο 64′ ο Μουνίθ έστειλε τη μπάλα πάνω στον Στάνκοβιτς.

Ο Τσούμπερ πανηγυρίζει το τέταρτο τέρμα του με την ΑΕΚ με το κλασικό τρόπο. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Ατρόμητος δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που είχε και αυτό το πλήρωσε στο 74′, όταν ο Άμραμπατ κέρδισε πέναλτι από τον Γκαλβάο με τον Παπαδόπουλο να το δίνει αφού το ήλεγξε ο ίδιος στο VAR. Αρχικά ο Τσούμπερ νικήθηκε από τον Πίριτς με τον Βράνιες να σκοράρει στο ριμπάουντ, όμως ο Παπαδόπουλος διέταξε επανάληψη επειδή παίκτες των δύο ομάδων μπήκαν νωρίτερα στην περιοχή. Τη δεύτερη φορά ο Ελβετός δεν λάθεψε και στο 78′ σημείωσε το 2-0.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Βράνιες… ξανασκόραρε με κεφαλιά μετά από ωραίο κόρνερ του Μάνταλου, ο οποίος έβγαλε την τέταρτη φετινή του ασίστ.

Ο αγώνας τελείωσε με δύο ακόμα ευκαιρίες για την ΑΕΚ, με την προβολή του Λε Ταλέκ στο 89′ και το σουτ του Τσούμπερ στο 92′, με τις δύο τελικές να καταλήγουν άουτ.

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ: Στάνκοβιτς – Ρότα, Μήτογλου, Βράνιες, Μοχαμαντί – Σιμάνσκι (67′ Λε Ταλέκ), Σιμόες (83′ Σάκχοφ)– Γκαρσία (67′ Άμραμπατ), Γέβτιτς (35′ Μάνταλος), Τσούμπερ – Αραούχο (83′ Ανσαριφάρντ).
Ατρόμητος: Πίριτς – Γκαλβάο, Χατζηισαϊας, Στρούγγης – Βασιλαντωνόπουλος, Νένιτς, Σάλομον, Καστελάνο – Μουνίθ (69′ Σπιριντόνοβιτς), Κουλούρης (69′ Μπεντινέλι), Κλωναρίδης (84′ Κωτσόπουλος).

Keywords
Τυχαία Θέματα