ΑΕΚ-Απόλλων Λ. 3-0: Έδειξε έτοιμη (pics, vids)

Η ΑΕΚ, στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, έδειξε πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων που αρχίζουν στις 22 Ιουλίου.

Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, πήρε πολύ παιχνίδι από τον άξονα, έβγαλε πολλές συνεργασίες, έχασε ευκαιρίες και πήρε τη νίκη με 3-0 κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού.

Πιο χαλαρή ανασταλτικά στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Κύπριους να είναι πιο απειλητικοί, αλλά να μην φτάνουν σε κάποιο τέρμα.

Μεγάλο ματς από

τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος σκόραρε δύο γκολ για την Ένωση, ενώ έκανε και την ασίστ στο γκολ του Μάνταλου.

Εκρητικό δεκάλεπτο και δύο γκολ

Ένα γεμάτο πρώτο ημίχρονο για την ΑΕΚ, η οποία κυριάρχησε πλήρως και εκτός από τα δύο γκολ που σημείωσε, έβγαλε ωραίες συνεργασίες και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα.

Μόλις στο 6′, μετά από ωραία συνεργασία των παικτών της ΑΕΚ, ο Μάνταλος πάτησε στον Λόπες, με τον Πορτογάλο να σεντράρει και τον Λιβάι Γκαρσία να σκοράρει με σουτ από το ύψος του πέναλτι.

Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Γκαρσία. ΠΗΓΗ: In Time Sports


Τρία λεπτά αργότερα, ο εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, έβγαλε ωραία κάθετη για τον Μάνταλο, ο οποίος αφού πρώτα νικήθηκε από τον Γιοβάνοβιτς σε πλασέ που έκανε, η μπάλα του επέστρεψε και με ψύχραιμο κοντρόλ και ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Στο 27′, σουτ του Μάνταλου έξω από την περιοχή, ο Γιοβάνοβιτς ενστικτωδώς έδιωξε τη μπάλα, με τον Αλμπάνη στη συνέχεια να τσιμπάει και να ανατρέπεται, όμως το πέναλτι δεν δόθηκε καθώς ο Έλληνας εξτρέμ ήταν σε θέση off side.

Η ΑΕΚ για περισσότερη από μισή ώρα δεν κινδύνευε, με την πρώτη ευκαιρία του Απόλλωνα να έρχεται στο 34′, όταν ο Πίττας έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, πρόλαβε τον Τσιντώτα, όμως το πλασέ του ήταν πάνω από την εστία.

Ακόμα μία καλή στιγμή για τους Κύπριους, στο 36′, με τον Ψύχα να σουτάρει έξω από την περιοχή και τη μπάλα να περνά λίγο πάνω από την εστία του Τσιντώτα.

Τρεις πρωταθλητές με την ΑΕΚ το 2018 μαζί στο ΟΑΚΑ.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, η ΑΕΚ έχασε τρεις ευκαιρίες ακόμα για να σκοράρει. Στο 38′ ο Λόπες με το δεξί σούταρε πάνω από την εστία και στο 40′ ο Σιμάνσκι ένγαλε τετ-α-τετ τον Αλμπάνη, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Γιοβάνοβιτς.

Το ημίχρονο έκλεισε με την ευκαιρία του Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος υποδέχθηκε ωραία τη μπάλα στο ύψος της περιοχής, όμως το σουτ του Ιρανού αποκρούστηκε από τον Γιοβάνοβιτς.

Γκολ, χαλαρότητα στα μετόπισθεν, αλλά και ευκαιρίες

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τον Απόλλωνα Λεμεσού να είναι πιο πιεστικός και στο 48′ χρειάστηκε η παρέμβαση του Μιτάι για να αποτρέψει το 2-1 παραχωρώντας κόρνερ μπροστά από τον Πίττα.

Τρία λεπτά αργότερα όμως η ΑΕΚ έφτασε σε τρίτο γκολ, μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος αφού πέρασε τρεις αντιπάλους με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Απόλλων Λεμεσού ήταν δραστήριος, όμως δεν είχε την μεγάλη ευκαιρία για να κάποιο γκολ. Αντίθετα αυτή ήταν για την ΑΕΚ, στο 65′, όταν σε ωραία αντεπίθεση με Γκαρσία και Ανσαριφάρντ, ο Ιρανός έβγαλε τετ-α-τετ τον Αλμπάνη, ο οποίος έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ικανοποιημένος ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς από την εμφάνιση των παικτών της ΑΕΚ. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Μία ακόμα καλή στιγμή για την Ένωση, στο 73′, από την ατομική ενέργεια του Μάνταλου ο οποίος απέφυγε δύο αντιπάλους όμως το έξυπνο πλασέ του αρχηγού πέρασε άουτ, όπως και η προσπάθεια του Τάνκοβιτς στο 75′.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του, πλην του Μαχαίρα και των τερματοφυλάκων που βρίσκονταν στην αποστολή.

Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα ήταν για τους Κύπριους, καθώς στο 91′ από λάθος πάσα του Τσιντώτα η μπάλα έτασε στον Μαλεκκίδη, ο οποίος όμως σούταρε άουτ.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΑΕΚ (Β. Μιλόγεβιτς, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Μπακάκης (63’ Σβάρνας), Νεντελτσεάρου (46’ Μήτογλου), Τζαβέλλας (86’ Ραντόνια), Λόπες (46’ Μιτάι), Σάκχοφ, Σιμάνσκι (86’ Σαμπανάτζοβιτς), Γκαρσία (79’ Νταντσένκο), Μάνταλος (86’ Ρουκουνάκης), Αλμπάνης (65’ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (86’ Κοσίδης)

Απόλλων Λεμεσού (Α. Τσόρνιγκερ, 4-2-3-1): Γιοβάνοβιτς, Χαμάς (61’ Ιντζια), Ουέλινγκτον, Κατελάρης, Φιλιώτης, Μάρκοβιτς (70’ Παπουνασβίλι), Ντένιτς (87’ Σπολιάριτς), Κυριάκου, Ζράντι, Πίττας (87’ Φώτη), Ψύχας (61’ Μαλεκκίδης).

Keywords
Τυχαία Θέματα