ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 0-1: Διπλό με… νεύρα για τους Αρκάδες (vids)

Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ σε φιλική αναμέτρηση στο Ολυμπιακό Στάδιο με γκολ του Σανταφέ λίγο πριν το φινάλε. Συχνές ήταν οι αψιμαχίες μεταξύ ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, με πιο έντονη εκείνη μεταξύ Τζαβέλλα και Μπαράλες. Η ΑΕΚ παραυάχθηκε με τους Στάνκοβιτς, Σβάρνα, Βράνιες, Τζαβέλλα, Μιτάι, Λε Ταλέκ, Σάκχοφ,

Σιμάνσκι, Αλμπάνη, Τάνκοβιτς και Ανσαριφάρντ ενώ ο Αστέρας Τρίπολης με τους Παπαδόπουλο, Καρμόνα, Αλβάρες, Ατιένθα, Καστάνιο, Μουνάφο, Καπίγια, Κανελλόπουλο, Σαντόνια, Μπενίτο και Αλί Μπαμπά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με δύο αναγκαστικές αλλαγές εξαιτίας τραυματισμών για τις δύο ομάδες. Από την ΑΕΚ αποχώρησε ο Αλμπάνης στο 16΄για να πάρει τη θέση του ο Αραούχο. Από τον Αστέρα έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Αλί Μπαμπά, και στη θέση του πέρασε ο Κρεσπί στο 18΄.

Στο 27ο λεπτό η ΑΕΚ έχασε την πρώτη σημαντική ευκαιρία. Ο Σιμάνσκι έστρωσε στον Ανσαριφάρντ, εκείνος έκανε το κοντρόλ και δοκίμασε το σουτ, αλλά ο Παπαδόπουλος επενέβη. H AEK δοκίμασε και πάλι με οργανωμένη επίθεση να βρει τον δρόμο για δίκτυα. Στο 36′ ο Σιμάνσκι επιχείρησε από τον άξονα, τροφοδότησε τον Ανσαριφάρντ και εκείνος σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους η ΑΕΚ είχε καλές στιγμές για γκολ. Στο 41′ o Σάκχοφ βρήκε τον Τάνκοβιτς εντός περιοχής, εκείνος δοκίμασε το σουτ, αλλά ο Παπαδόπουλος ήταν και πάλι παρών! Ο Σουηδός είχε δεύτερη ευκαιρία, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε πέρασε ψηλά άουτ. Στην εκπνοή του πρώτου 45λεπτου οι Αρκάδες φώναξαν για πέναλτι, χωρίς να αποκομίσουν κάτι, ενώ στις καθυστερήσεις ο Τάνκοβιτς δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα, μετά την εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα και την προβολή του Βράνιες.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αστέρα Τρίπολης να προχωράει σε δέκα αλλαγές, ενώ σημαδεύτηκε από την έντονη αψιμαχία μεταξύ Τζαβέλλα και Μπαράλες η οποία έληξε με την επέμβαση των ψυχραιμότερων. Λίγο αργότερα οι δύο προπονητές απέσυραν τους πρωταγωνιστές του συμβάνοντος και τη θέση τους πήραν οι Λάτσι και Μπενίτο. Ο Αστέρας ήταν πιο κινητικός στο δεύτερο μέρος και προσπάθησε να βρει τον δρόμο για τα κιτρινόμαυρα δίκτυα. Από πλευράς ΑΕΚ στο 61′ πέρασε στο ματς ο Νορντίν Άμραμπατ στη θέση του Σιμάνσκι.

Στο 70′ ο Άμραμπατ σέντραρε από τα δεξιά, ο Αραούχο επιχείρησε σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Οι αψιμαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων συνεχίστηκαν με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τους Βράνιες και Ιγκλέσιας. O Αστέρας πέτυχε το γκολ που του χάρισε τη νίκη στο 82ο λεπτό με τον Σανταφέ. Ο Κρεσπί έκανε το γύρισμα στον Γκαρθία εντός περιοχής, αυτός την γύρισε στον Σανταφέ στην περιοχή κι εκείνος με ωραίο τελείωμα νίκησε τον Στάνκοβιτς και έγραψε το τελικό 1-0 για τον Αστέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα