«Αδέσποτα Σκυλιά»: Ο Τσάι Μινγκ Λιανγκ σκιαγραφεί την ηθική πτώση του σύγχρονου ανθρώπου

Ο αξιόλογος Μαλαισιανός σκηνοθέτης Τσάι Μινγκ Λιανγκ, μέσα από την ταινία «Αδέσποτα Σκυλιά», παρουσιάζει μία μαγευτική ελεγεία εικόνων και φυσικών ήχων. Ταυτόχρονα όμως καταθέτει κι έναν φόρο τιμής στην ανθρώπινη ύπαρξη, τη μοναξιά και την καθημερινή μάχη για επιβίωση, μέσα από τον αέναο αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Προβάλλεται στο Ταινιόραμα 2019, δίνοντας μας την ευκαιρία να το παρακολουθήσουμε και πάλι στην μεγάλη οθόνη.

Ένας αλκοολικός άνδρας (Λι Κανγκ Σενγκ), που εργάζεται ως άνθρωπος - διαφημιστική πινακίδα, προσπαθεί καθημερινά να επιβιώσει στην Ταϊπέι,

ζώντας φτωχικά και παράλληλα, μεγαλώνοντας τα δύο μικρά του παιδιά. Διανύοντας αυτήν την δύσκολη διαδρομή, θα συναντήσουν μια μοναχική υπάλληλο παντοπωλείου (Τσεν Σιανγκ Τσίι), η οποία θα προσπαθήσει να τους βοηθήσει να φτιάξουν μία καλύτερη ζωή.

«Οι άνθρωποι που ζουν ως άνθρωποι - πινακίδες κάνουν ένα δεκάλεπτο διάλειμμα κάθε 15 λεπτά, όπου μπορούν να δροσιστούν ή να πάνε στην τουαλέτα. Εργάζονται οκτώ ώρες την ημέρα κρατώντας μια πινακίδα, και δεν επιτρέπεται να κάνουν τίποτε άλλο στην διάρκεια αυτή. Έχω δει πολλούς από αυτούς να μουρμουρίζουν στον εαυτό τους, αλλά ποτέ δεν κατάφερα να αντιληφθώ τι ακριβώς λένε.» - Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ασιάτης σκηνοθέτης, Τσάι Μινγκ Λιανγκ (Ming-liang Tsai) και συμπληρώνει:

«Έτσι στην ταινία μου, προέτρεψα τον ήρωα μου Χσιαο Κανγκ να τραγουδά το «Man Jiang Hong», ένα πατριωτικό ποίημα που γράφτηκε από τον διάσημο διοικητή της Δυναστείας, Γιούε Φέι, την περίοδο που αμυνόταν η πατρίδα του την επίθεση της φυλής Jin. Το ποίημα εκφράζει την άγρια πίστη του Γιούε Φέι για την πατρίδα του και τις τυχόν απογοητεύσεις που μπορεί να επακολουθήσουν σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η αποστολή του. Ο οποιοσδήποτε πριν τα 40 του χρόνια στην Ταϊβάν νιώθει πολύ οικεία με αυτό το ποίημα. Κι έτσι θα ήθελα να ακουστεί κι από τον ήρωα μου καθώς θα διαπερνά το πνεύμα πίστης αλλά και απογοήτευσης του, στην ταινία μου.»


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα