Yo-kai Watch Blasters: White Dog Squad Review

Mission accomplished!

Τρία χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία του στην Ιαπωνία το Yo-kai Watch Blasters έκανε την εμφάνισή του και στην παγκόσμια αγορά, με τους τίτλους Red Cat Corps και White Dog Squad. Εμπνευσμένο από το mini-game που συναντήσαμε

στο Yo-kai Watch 2 και με τους γνωστούς αγαπημένους χαρακτήρες του anime, το Yo-kai Watch Blasters υπόσχεται περιπέτειες γεμάτες χιούμορ και δράση. Αν και ξεκίνησε ως ένα spin-off των Yo-kai Watch η σειρά Blasters συνεχίζει από τα γεγονότα του Yo-kai Watch 2.

Η ιστορία ξεκινάει καθώς η ομάδα του Jibanyan βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα εχθρικό Yo-kai που τρομοκρατεί τους αθώους κατοίκους της πόλης. Ενώ αρχικά οι Yo-kai Watch φαίνονται έτοιμοι για όλα βλέποντας τον εχθρό επιστρέφουν τρέχοντας στη βάση τους, μόνο για να αναγκαστούν από τον εκπαιδευτή τους, Sgt. Burly, να ξαναβγούν στους δρόμους και να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους όπως πρέπει. Έτσι έρχεται η σειρά του παίκτη να πάρει τα ηνία.

Ξεκινώντας, οι αποστολές που είναι διαθέσιμες είναι εκείνες του Story mode, στις οποίες ακολουθώντας τις εντολές του Sgt. Burly προχωράτε στην ιστορία και κερδίζετε αντικείμενα ή νέα Yo-kai καθώς και Oni Orbs που μπορούν να φανούν χρήσιμα για την αγορά και την κατασκευή αντικειμένων ή το level up των χαρακτήρων. Κατά τη διάρκεια κάθε αποστολής υπάρχει και η δυνατότητα να αναπτύξετε φιλία με κάποιο από τα ηττημένα εχθρικά Yo-kai, το οποίο στη συνέχεια γίνεται μέλος της ευρύτερης ομάδας σας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις μάχες.

Οι προκλήσεις όμως δε σταματούν με το Story mode. Καθώς η ιστορία προχωράει γίνονται διαθέσιμα και τα Patrol missions που βοηθούν στη συλλογή περισσότερων αντικειμένων και Yo-kai, αλλά και τα Big Boss missions που όπως γίνεται κατανοητό και μόνο από το όνομά τους είναι αποστολές ενάντια στα bosses που αντιμετωπίσαμε και στο Story mode με αυξημένο όμως επίπεδο δυσκολίας. Το Yo-kai Watch Blasters προσφέρει τη δυνατότητα multiplayer, είτε local, είτε online όμως όλες οι αποστολές μπορούν να ολοκληρωθούν και παίζοντας solo.

Ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι μάχες είναι, θα μπορούσαμε να πούμε, κλασικός για ένα action game. Ο κάθε χαρακτήρας έχει τις δικές του μοναδικές ικανότητες καθώς και μία soultimate που δεν είναι μόνιμα διαθέσιμη, αλλά ενεργοποιείται στη διάρκεια της μάχης. Η ομάδα αποτελείται από τέσσερις χαρακτήρες της επιλογής μας, τους οποίους μπορούμε να εναλλάσσουμε μεταξύ τους για να ελέγχουμε όποιον θεωρούμε απαραίτητο ανάλογα με την κατάσταση της μάχης. Αν και οι αποστολές είναι διαφορετικές μεταξύ τους οι μάχες, εκτός των boss fights, μπορούν να γίνουν λίγο μονότονες ιδιαίτερα για όσους επιλέγουν να παίζουν με μία σταθερή ομάδα καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Είναι ενδιαφέρον ότι κάθε Yo-kai εκτός από τις διαφορετικές του ικανότητες έχει και συγκεκριμένο ρόλο στην ομάδα, μπορεί να είναι Tank, Healer, Fighter ή Ranger. Μπορείτε να προσθέσετε στην ομάδα σας χαρακτήρες από οποιονδήποτε ρόλο χωρίς περιορισμούς. Χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορούν να βελτιωθούν τα stats και οπότε οι ικανότητες των χαρακτήρων ώστε να είναι πιο αποτελεσματικοί στις μάχες, ενώ και το leveling, το οποίο γίνεται εκτός των missions, είναι απαραίτητο όσο προχωράτε για να εκτελείτε δυσκολότερες αποστολές. Τα Yo-kai που μπορείτε να συλλέξετε, είτε μέσω των αποστολών ή των coins που υπάρχουν στο παιχνίδι, είτε μέσω κωδικών και QR codes, είναι πραγματικά πάρα πολλά, ενώ υπάρχει επίσης η δυνατότητα εξέλιξης ή ένωσης μεταξύ τους για να φτιάξετε την ομάδα των ονείρων σας.

Η διάρκεια του Yo-kai Watch Blasters θα έλεγα πως είναι παραπάνω από ικανοποιητική. Το Story mode από μόνο του διαρκεί πάνω από 17 ώρες και υπάρχει replayability, αφού οι συνδυασμοί των Yo-kai που μπορούμε να δημιουργήσουμε για το σχηματισμό ομάδας είναι πάρα πολλοί. Τα εναλλακτικά modes του παιχνιδιού, Patrol και Big Boss είναι μία διαφορετική νότα αλλά και μία παραπάνω αμοιβή για όσους αφιερώσουν το χρόνο για να τερματίσουν και αυτές τις αποστολές. Υπάρχουν επίσης και (spoiler alert!) hidden bosses που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αν έχουμε τα κατάλληλα αντικείμενα και κάνουμε τις σωστές κινήσεις.

Τα γραφικά δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο ή εντυπωσιακό είναι όμως ικανοποιητικά και θα τολμούσα να πω καλύτερα από τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Οι χαρακτήρες είναι χαριτωμένοι και συνοδεύονται από αστείες γκριμάτσες και φωνές, που συμπληρώνουν άψογα τη χιουμοριστική ατμόσφαιρα που επικρατεί.

Για τη μουσική με μία λέξη θα έλεγα πως είναι απλά fun. Ναι, δεν πρόκειται περί έργου τέχνης όμως είναι όπως πρέπει να είναι η μουσική σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Υπάρχουν εναλλαγές ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, όπως για παράδειγμα σε ένα boss fight, όμως παραμένει πάντα ευχάριστη και με μία δόση χιούμορ.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το 3DS, η οποία μας παραχωρήθηκε από τη CD Media.

IGN Greece Η Atlus ανακοινώνει 3 νέα JRPGs για το Nintendo 3DS H Nintendo περιγράφει 8 νέα παιχνίδια του 3DS Δεν θα έχει σύντομα απογόνους το Nintendo 3DS

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα