Xavi Ball

Ο κόουτς φρόντισε επιμελώς να πετάξει το μπαλάκι του άγχους στη Ρεάλ. Και φαβορί είναι (λογικό, δεν χάνει κλάσικο την τελευταία τριετία, έχει πέντε σερί νίκες) και στην έδρα της παίζει (μοναδική αήττητη με τη Σεβίλλη) και καλύτερη αντικειμενικά κρίνεται συνολικά στη σεζόν για να ηγείται της ισπανικής κούρσας τίτλου (και μάλιστα με διαφορά δέκα βαθμών από τη δεύτερη θέση).

Οπότε, καθάρισε ο κόουτς τη μπουγάδα. Και παρέταξε στην επιστροφή του μετά από επτά χρόνια, ως προπονητής πια, στο “Μπερναμπέου” την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα που κατασπάραξε τη “Βασίλισσα”. Χωρίς οίκτο. Λες

και η Μπαρσελόνα έπαιζε με την Οσασούνα. Πάρτι. Επίδειξη ισχύος. Δεν έρχεται. Η Μπαρσελόνα ήρθε. Είναι στην παρέα μας.

Ο κόουτς Τσάβι σε 16 ματς στο πρωτάθλημα έχει 11 νίκες και 4 ισοπαλίες. Μοναδική ανορθογραφία, έτσι, για να επιβεβαιώνεται η καλλιγραφία, το διπλό της Μπέτις. Τότε, που είχε την ομάδα στο… μυστρί! Μετά το πυλοφόρι και το μυστρί, ιδού το αποτέλεσμα. Με τη συνδρομή των νέων, σύγχρονων υλικών. Κουκλόσπιτο. Ομάδα μούρλια. Να την πιείς στο ποτήρι.

Με τη συνδρομή των νέων, σύγχρονων υλικών όμως. Γιατί αδικεί τον κόουτς Κούμαν, απλώς και μόνο παρουσία του Τσάβι στον πάγκο και η ανάδειξή του μονομιάς σε μάγο, χωρίς την χειμερινή προσθήκη των Φεράν, Ομπαμεγιάνγκ, Άλβες, Τραορέ.

Δεν άλλαξε μόνο ο προπονητής. Απλώς ο Τσάβι, έβαλε στη εξίσωση ορθολογικά, παλιούς και νέους κι εκεί που η Μπαρσελόνα άρχιζε και τελείωνε με Νίκο, Λανγκλέ, Μινγκέθα, Ντεπάι, Λουκ Ντε Γιόνγκ, Γκάβι εξτρέμ, Αμπντέ, Πουτς, Μπρειθγουέιτ, τώρα έχει πέραν των νεοαποκτηθέντων και τον (σαν σε μεταγραφή) Ντεμπελέ! Τετράδα φαρμάκι στην επίθεση, με τρομερή ενέργεια και ανασταλτικά.

Ναι, τον Ντεμπελέ που κατάλαβε ότι για να παίζει αυτός και όχι ο Τραορέ στην ενδεκάδα πρέπει να κάνει αυτό που λέει ο Τσάβι. Κι εκεί που η Μπαρσελόνα δεν έβαζε γκολ στην Κάδιθ, κόβει τεσσάρες δεξιά κι αριστερά (Νάπολι και Ρεάλ εκτός, Ατλέτικο εντός). Και μάλιστα με περισσή άνεση.

Με σκορ στο 90′ στο 4-0 στη Μαδρίτη τρέχουν όλοι και ακολουθούν τις εντολές κατά γράμμα (η δε πίεση ψηλά, ανεβάζει την… πίεση των αντιπάλων για να βγάλουν τη μπάλα από την άμυνα, στο Θεό!). Αλλιώς ο κόουτς Τσάβι αρχίζει εξάψαλμο από τον πάγκο. Γιατί σου λέει, “το σκορ είναι 4-0 γιατί τα βάλαμε τα γκολ, την άλλη φορά που θα είναι 0-0, τι θα κάνουμε, αν δεν έχουμε από τώρα τη σωστή νοοτροπία;”. Τόσο απλά.

Και κάπως έτσι, αργά και σταθερά, η νοοτροπία (διάχυτης ηττοπάθειας και παραίτησης) αλλάζει, η ψυχολογία (σμπαραλιασμένη μετά τη φυγή του Μέσι) αποκτάται, η αυτοπεποίθηση (καταρρακωμένη από τα αποτελέσματα) τονώνεται και η ομάς πετάει (12 ματς αήττητη στη Λίγκα). Από τεσσάρα σε τεσσάρα. It’ s coming. Xavi Ball..

Keywords
Τυχαία Θέματα