World Cup: Στην Αθήνα ο β΄ προκριματικός γύρος των γυναικών

Οι οκτώ ομάδες της Α΄ κατηγορίας έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους και θα παίξουν αρχικά στο Ρότερνταμ, από 11 έως 13 Απριλίου. Η εθνική Ελλάδας θα αντιμετωπίσει στον Α΄ όμιλο την Ολλανδία, την Ουγγαρία και την Αυστραλία, ενώ τον Β΄ όμιλο απαρτίζουν η Ισπανία, οι ΗΠΑ, η Ιταλία και η Κίνα. Οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο εξασφαλίζουν θέση στην τελική φάση, που θα γίνει στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια

(23-25 Ιουνίου), αλλά παραταύτα θα αγωνιστούν μεταξύ τους στον δεύτερο γύρο, στο Ολυμπιακό κολυμβητήριο της Αθήνας, διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες (τρίτες και τέταρτες στους ομίλους του Ρότερνταμ) θα παίξουν μεταξύ τους στο ΟΑΚΑ, διεκδικώντας τα δύο τελευταία εισιτήρια για την Καλιφόρνια. Στην τελική φάση θα προκριθούν και δύο ομάδες από τη Β΄ κατηγορία, οι αγώνες της οποίας θα γίνουν στο Βερολίνο, από 1η έως 7 Μαϊου.

Στο World Cup ανδρών, η πρώτη κατηγορία απαρτίζεται από δώδεκα ομάδες, χωρισμένες σε δύο ομίλους. Η εθνική Ελλάδας είναι στον Β΄ όμιλο, οι αγώνες του οποίου θα φιλοξενηθούν στην Ποντγκόριτσα, από τις 8 έως τις 14 Μαρτίου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τη Σερβία, τη Γεωργία, την Αυστραλία, την Ισπανία και το Μαυροβούνιο, διεκδικώντας ένα από τα τρία εισιτήρια για την τελική φάση. Τις ίδιες ημερομηνίες θα διεξαχθεί στο Ζάγκρεμπ και ο Α΄ όμιλος, όπου συμμετέχουν η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Κροατία, η Ουγγαρία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ. Στην τελική φάση, που θα γίνει στο Λος Αντζελες (30 Ιουνίου-2 Ιουλίου) θα προκριθούν έξι ομάδες από την πρώτη κατηγορία (οι τρεις πρώτοι από κάθε όμιλο) και δύο ομάδες από τη δεύτερη κατηγορία, οι αγώνες της οποίας θα γίνουν από 1η έως 7 Μαϊου στο Βερολίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα