Ve(i)ni-Vidi-Vici… O μικρός “μάγος” ωριμάζει! (vid)

Δίχως να σκορπά ενθουσιασμό στο ξεκίνημά της και κυρίως χωρίς να πείθει ακόμα και τους πιο πιστούς φιλάθλους της πως είναι για «πολύ μεγάλα πράγματα», η φετινή Ρεάλ έχει καταφέρει να υψώσει το ιστορικά πανίσχυρο ανάστημά της εντός κι εκτός της Ιβηρικής και λίγο πριν πέσει η αυλαία της σεζόν η «βασίλισσα» της Ισπανίας μετρά διαδικαστικώς αντίστροφα ώσπου να πανηγυρίσει το 35ο πρωτάθλημα στη χώρα της έχοντας παράλληλα και μια καλή ευκαιρία για την κατάκτηση του 14ου Τσάμπιονς Λιγκ με τη συμμετοχή της στα

ημιτελικά της διοργάνωσης!
Η λίστα των πρωταγωνιστών της, σε ετούτα τα επιτεύγματα, δεν είναι δα και τόσο μεγάλη… Οι περισσότεροι θα προτρέξουν εύκολα για τον ορισμό του πολυτιμότερου της χρονιάς, ανάμεσα στον πρώτο σκόρερ της La Liga, ακούραστο (!!) ακόμα και μέσα από τις περιπέτειες της πανδημίας, Καρίμ Μπενζεμά και τον Κροάτη μαέστρο εδώ δέκα χρόνια στα ποδοσφαιρικά «ανάκτορα» της Καστίλλης, Λούκα Μόντριτς!


Σ’ αυτή όμως την ομάδα, λάμπει ολοένα και περισσότερο όσο περνά ο καιρός, το άστρο του Βραζιλιάνου Βινίσιους Χοσέ Παϊσάο ντε Ολιβλέϊρα Ζούνιορ… Πιο απλά, «Βινίσιους» ή «Βίνι Τζούνιορ» σε μια περισσότερο μοναδική κι πιο ελκυστική στο ποδοσφαιρικό Star System!
Κι αν ψάχνουμε τα απαραίτητα στοιχεία, προκειμένου να δώσουμε σημασία στις αξία της εν λόγω ιστορίας ας δούμε, γυρνώντας για λίγο το χρόνο πίσω, τι ακριβώς πρεσβεύει ο εν λόγω Βραζιλιάνος παίκτης και προπάντων πόσο δρόμο κατάφερε να διασχίσει ώσπου να φτάσει στο υπέροχο γι’ αυτόν Σήμερα, για τον υπέρλαμπρο σύλλογό του αλλά – γιατί όχι – και την διαχρονικά υψηλών προσδοκιών κι απαιτήσεων εθνική ομάδα της πατρίδας του όπου πλέον αποτελεί βασικό της κομμάτι στα 21 του χρόνια!!
Δεν είναι μόνον τα 14 γκολ κι επτά ασίστ σε 31 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, περίπου τα διπλάσια από όσα πέτυχε τα τρία προηγούμενα χρόνια με την ομάδα της Μαδρίτης αλλά και η εν γένει παρουσία του σε όποιο γρασίδι καλείται να πατήσει ο ίδιος και η ομάδα του εντός κι εκτός Ισπανίας!


Όχι απλά ένα… «αριστερό εξτρέμ» με πολυσύνθετους ρόλους την ανάπτυξη της ομάδας του, αλλά πάνω από όλα το απαραίτητο… «φόβητρο» που θέλει να έχει κάθε προπονητής της «βασίλισσας» έτσι ώστε να γίνεται επιβλητικά αντιληπτή η πληθωρική ισχύς της ομάδας σε κάθε αντίπαλο!!
Ο Βίνι Τζούνιορ τα κατάφερε, έστω κι αν δεν εμφανίστηκε ως ένας… κομήτης καθώς ο σύλλογος της Μαδρίτης πλήρωσε για το ταλέντο του ποσό κοντά στα 45 εκατομμύρια ευρώ (!!!) στη Φλαμέγκο τον Μάιο του 2017, αφήνοντάς τον μάλιστα κι έναν ακόμα χρόνο στο Ριο και κατόπιν ενσωματώθηκε στην ομάδα της μετά-Κριστιάνο Ρονάλντο εποχής!!


Αντιληπτό, ασφαλώς το μέγεθος του… κενού που θα έπρεπε να καλυφθεί, αν όχι εξ ολοκλήρου από τον νεαρό λατινοαμερικάνο αλλά σίγουρα με σοβαρές ενδείξεις, από την πλευρά του, για ένα παρόμοιου βεληνεκούς αύριο στην γραμμή κρούσης των «μερέγκες»!
Πριν τρία χρόνια, πάντως, ο θείος του Βινι Τζούνιορ, έκανε μια σημαντική… προφητεία (!) μιλώντας την Ισπανική εφημερίδα Marca, λέγοντας πως σε 3-4 χρόνια η Ρεάλ θα αντιληφθεί πως και… λίγα έδωσε για τον 16,5 ετών – τότε – «αστέρι» του Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου!
Στην παρούσα φάση πάντως η αξία του παίκτη ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ, κάτι παραπάνω από τα διπλά που δαπανήθηκαν για τα δικαιώματά του.
Εκρηκτικός με ή και χωρίς τη μπάλα, διεισδυτικός, εμπνευσμένος στο οργανωτικό σκέλος – έτσι εξηγούνται και οι διαδοχικές επιτυχημένες μεταβιβάσεις στο τέλειωμα των φάσεων – ικανότατος ντριπλέρ, ιδανικός εκτελεστής ο Βραζιλιάνος «προοδεύει» και το κυριότερο ωριμάζει μέσα από την ιδανικότερη τριβή που μπορεί να έχει ένας ποδοσφαιριστής της ηλικίας του!
Κι αν τότε που έγινε η μεταγραφή του έφηβου Βίνι, μιλούσαν για «ένα από τα πολλά αξιόλογα ταλέντα» της Λατινικής Αμερικής, που «ίσως η Ρεάλ να βιάστηκε, υπερβάλλοντας στην συγκεκριμένη κοστολόγηση» τώρα πλέον τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά!
Ενδεικτική η άποψη του προπονητή του, Κάρλο Αντσελότι τον περασμένο Νοέμβριο σύμφωνα με την οποία «έχει την απαιτούμενη ποιότητα, έτσι ώστε να διεκδικήσει λίαν συντόμως την… Χρυσή μπάλα»! Κι όλα αυτά σε μια χρονιά που τα μεγαθήρια του πλανήτη ετοιμάζονται για τον μεγαλύτερο, ίσως, ποδοσφαιρικό πλειστηριασμό του πλανήτη διεκδικώντας τον Νορβηγό Χάλαντ της Ντόρτμουντ! Λέτε να μην τα έχουμε δει όλα;; Ο Βινίσιους Τζούνιορ θα έχει πάντως, πέραν των επόμενων εβδομάδων και μια άλλη ευκαιρία στο ερχόμενο Μουντιάλ…

Keywords
Τυχαία Θέματα