VOLVO PERSONAL SERVICE, ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στην συντήρηση των αυτοκινήτων

Η Volvo πρωτοπορεί στον χώρο του αυτοκινήτου με μία εντελώςνέα προσέγγιση στη συντήρηση και την επισκευή των αυτοκινήτων, στοχεύοντας στηναμεσότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πελατών του συνεργείου. Τοεξουσιοδοτημένο συνεργείο της Σαρακάκης Α.Ε.Β.Μ.Ε (Λ. Αθηνών 71, Αθήνα) αφούπέρασε την σχετική πιστοποίηση της Volvo Cars, είναι το πρώτο συνεργείο Volvoστην Ελλάδα

το οποίο προσφέρει την υπηρεσία αυτή.

Η σουηδική επιχειρηματικότητα έχει παράδοση στην πρωτοπορίακαι την εφαρμογή πρωτότυπων ιδεών. Εταιρείες όπως η IKEA, η Skype και η Spotifyέχουν αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού στους τομείς που δραστηριοποιούνται.Τώρα είναι η σειρά της Volvo Cars να επαναπροσδιορίσει την έννοια του service,σε έναν τομέα όπου ο τρόπος δουλειάς έχει παραμείνει πρακτικά ο ίδιος σε σχέσημε την δεκαετία του 1950.

Το νέο πρότυπο της Volvo βασίζεται στις μεθόδους εργασίαςLean, οι οποίες χρησιμοποιούνται στις μοντέρνες βιομηχανίες με στόχο την αύξησητης απόδοσης και τη μείωση των λαθών. Με το νέο τρόπο εργασίας το συνεργείομπορεί να μειώσει στο μισό τον χρόνο αναμονής των πελατών, αυξάνοντας τηνικανοποίησή τους.

Όπως και σε μια ομάδα της F1, έτσι και εδώ, κατά τη διάρκειατου σέρβις εργάζονται κάθε φορά δύο τεχνίτες σε ένα αυτοκίνητο, ως μία ομάδα,αντί για έναν τεχνίτη κάθε φορά. Με τον τρόπο αυτό η εργασία μπορεί να γίνειπιο αποδοτικά και χωρίς λάθη από την αρχή, καθώς βασίζεται σε μια απόλυταπροκαθορισμένη σειρά ενεργειών. Επιπρόσθετα ο κάθε πελάτης έχει τον ΠροσωπικόΜηχανικό του, ο οποίος κατά την διάρκεια του σέρβις ασχολείται αποκλειστικά μεαυτόν και το αυτοκίνητό του.

Από την στιγμή που ο χρόνος του service έχει μειωθεί, οιπελάτες Volvo της Σαρακάκης Α.Ε.Β.Μ.Ε. δεν χρειάζεται να πηγαινοέρχονται στοσυνεργείο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο αυτοκίνητο τους. Αντίθεταμπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα αναμονής,διαβάζοντας την εφημερίδα τους ή σερφάροντας στο Internet μέσω του διαθέσιμουδωρεάν Wi-Fi. Η ακόμα καλύτερα μπορούν να επισκεφθούν το χώρο της έκθεσης καινα συζητήσουν τις επιλογές για το επόμενό τους Volvo.


Keywords
Τυχαία Θέματα