VAR και στο Champions League

Έτοιμη να δώσει το «πράσινο φως» για τη χρήση του VAR και στο Champions League είναι η UEFA. Μάλιστα δεν αποκλείεται να παρθεί και σήμερα η οριστική απόφαση κατά τη διάρκεια της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA. Η λειτουργία του VAR αναμένεται να μπει σε εφαρμογή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του κόσμου τη σεζόν 2019/20, με την έναρξη των play-off τον προσεχή
Αύγουστο.

Tο επίσημο ντεμπούτο σε μία διοργάνωση της UEFA αναμένεται να γίνει στο Ευρωπαϊκό Super Cup στις 14 Αυγούστου 2019 στην Κωνσταντινούπολη, εκτός και αν αποφασιστεί να συμβεί αυτό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Under-21 που έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2019 στην Ιταλία.

Τη σεζόν 2020/21 το VAR θα μπει σε εφαρμογή και στο Europa League.

Πρακτικά όλα αυτά σημαίνουν ότι το VAR ήρθε για να μείνει και γι’ αυτό κάθε ομάδα αργά ή γρήγορα θα πρέπει να δημιουργήσει μια αίθουσα VAR.

Την ίδια ώρα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ασίας, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία και στο κύπελλο Ασίας, τον επόμενο χρόνο και συγκεκριμένα από τις 5 Ιανουαρίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η ασιατική ομοσπονδία ανακοίνωσε πως εξασφάλισε την άδεια από την FIFA και προκειμένου να εφαρμοστεί το σύστημα ώστε η διεξαγωγή των αγώνων να είναι πιο αξιόπιστη.
Keywords
Τυχαία Θέματα