Ultras: Για κάποιους είναι ένας τρόπος ζωής (photos+video)

Ως "χούλιγκαν" παγκοσμίως, χαρακτηρίζεται αυτός που ανήκει σε περιθωριακές ομάδες και που αντιδρά οργανωμένα με βιαιότητα και προκλητικότητα.

Για πρώτη φορά σε ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα, βλέπουμε να έχει συγκεντρωθεί ένα απίστευτο οπτικό υλικό των Ultras παγκοσμίως.

Ο τίτλος του. «ULTRAS: A WAY OF LIFE». Κάτω από την επιφάνεια της σύγχρονης ζωής, ζει η αρχαία ώθηση για φανατισμό και φυλετικό πόλεμο.

Ultras: Ένας τρόπος ζωής για κάποιους παγκοσμίως, που οι υπόλοιποι προσπαθούμε να βρούμε
μία πειστική εξήγηση για τις συγκλονιστικές σκηνές που παρατηρούνται στα γήπεδα ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο.

Ενώ οι περισσότεροι οπαδοί του ποδοσφαίρου λατρεύουν να δείχνουν την υποστήριξή τους στην ομάδα τους, με το να φωνάζουν και να αγαπούν τα είδωλα τους, κάποια μειονότητα έχει διαφοροποιηθεί, δεν βλέπει το ποδόσφαιρο σαν διασκέδαση, αλλά βρίσκει τρόπους να δείχνει παραβατική και ενίοτε, εγκληματική συμπεριφορά.

Αυτό συχνά οδηγεί σε άσχημα περιστατικά μάχης μεταξύ αντίπαλων ομάδων και απειλητικών δημόσιων δηλώσεων, με πρόσφατο παράδειγμα τους Ultras της Ίντερ, οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα προσπάθησαν να υπερασπιστούν την ρατσιστική κακοποίηση που υπέστη ο Ρομέλου Λουκάκου στη Σαρδηνία.

Οι Ultras της Ντιναμό Κιέβου με καλυμμένα τα πρόσωπα τους

Οι εκδότες του ισχυρίζονται: «Τα κατορθώματά τους είναι θρυλικά, οι ιστορίες τους είναι πολλές, μισιούνται και δημιουργούν φόβο σε εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά από μια σκληρή μειονότητα, θεωρούνται κάτι σαν ηρωικές μορφές»..

Σε έναν κόσμο στον οποίο μας λένε ότι η πίστη σε μια ομάδα, η πίστη σε μια περιοχή, η πίστη σε μια κοινωνική τάξη, όλα είναι απλώς χάσιμο χρόνου, οι Ultras συνεχίζουν να υπάρχουν και σε κάποιες περιπτώσεις να ευημερούν, υπό την ανοχή της πολιτείας.

Είτε είστε αηδιασμένοι είτε γοητευμένοι, αυτή είναι η ανθρώπινη συμπεριφορά. Για μερικούς, αυτό ήταν πάντα και θα είναι πάντα, ένας τρόπος ζωής.
Keywords
Τυχαία Θέματα