US Open: Υπερήφανη και λίγο έκπληκτη η Σβιόντεκ

Η Πολωνή τενίστρια δήλωσε πως σημαντικό ρόλο έπαιξε η συγκέντρωσή της και παράλληλα τόνισε πως το όριο είναι ο ουρανός, αναφερόμενη στους μελλοντικούς της στόχους.

Αρχικά, η Σβιόντεκ δήλωσε: «Στην αρχή της σεζόν συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσα να έχω μερικά καλά αποτελέσματα σε τουρνουά της WTA σε hard courts. Έφτασα και στον τελικό του Australian Open, αλλά δεν ήμουν σίγουρη ότι θα μπορούσα να κερδίσω ένα Grand Slam,

ειδικά στο US Open όπου η επιφάνεια είναι τόσο γρήγορη. Σίγουρα δεν το περίμενα. Είναι επίσης μια επιβεβαίωση ότι ο ουρανός είναι το όριο. Είμαι περήφανη και λίγο έκπληκτη, χαρούμενη που τα κατάφερα».

Στη συνέχεια, η Πολωνή τενίστρια συμπλήρωσε: «Στο Roland Garros πάντα νιώθω ότι έχω περισσότερο έλεγχο και ότι το Philippe Chatrier είναι το μέρος μου. Στο Ashe ακόμα χρειάζεται να καταλάβω την ατμόσφαιρα. Δεν ήμουν σίγουρη πριν το ματς ότι αυτό είναι το μέρος μου. Ήμουν πολύ συγκεντρωμένη και δεν άφησα τον εαυτό μου να κάνει τέτοιες σκέψεις. Σίγουρα δεν ξέρω αν είναι κάτι μεγαλύτερο από το δεύτερο τρόπαιο στο Roland Garros, διότι τότε είχα πίεση και όλοι περίμεναν από εμένα να κερδίσω. Εδώ είχα μικρότερες προσδοκίες και νομίζω ότι και ο κόσμος δεν περίμενε πολλά από μένα σε σκληρή επιφάνεια. Ψυχολογικά, λοιπόν, το Roland Garros ήταν πιο δύσκολο. Τενιστικά και σωματικά, ωστόσο, εδώ ήταν δυσκολότερο».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο πως πέρασε τις ημέρες του τουρνουά στη Νέα Υόρκη: «Δε θα χρησιμοποιούσα αυτή τη λέξη, απλά γνώρισα σπουδαίους ανθρώπους εδώ, όπως τη Λίντσεϊ Βον. Γνώρισα και τον Σιλ! Και είπα ότι ακόμα και αν χάσω το τουρνουά, το έχω κερδίσει ήδη επειδή έβγαλα φωτογραφία μαζί του».

Keywords
Τυχαία Θέματα