UCL: Στους “8” Φιορεντίνα και Λεχ Πόζναν (vids/hls)

Εντελώς διαφορετικά…. success story είχαν οι δύο αναμετρήσεις που έδωσαν την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης σε Φιορεντίνα και Λεχ Πόζναν.

Στο “Νιου 4 Εγιουλούλ Στάντιουμ” οι φίλοι της Σίβασπορ κατέκλυσαν τις κερκίδες πιστεύοντας στην ανατροπή του “εύθραυστου” 1-0 του πρώτου γύρου. Αρχικά είδαν τον Χαρίση ν’ αποχωρεί ως τραυματίας στο 15′ και στο 35′ τον Γεσιλγιούρτ να δίνει υπόσταση στο όνειρο της πρόκρισης ανοίγοντας το σκορ με καταπληκτικό σουτ.

Απερίγραπτος ενθουσιασμός στον κόσμο

τον οποίο φρέναρε ο Καμπράλ ένα λεπτό πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρώτου μέρους, όταν εκμεταλλεύθηκε την ασταθή απόκρουση του Βουράλ και με πλασέ έφερε το ματς στα ίσα.

Οι Ιταλοί είχαν βρει αυτό που έψαχναν και μπήκαν με άλλον “αέρα” για το δεύτερο μέρος. Στο 62′ ο Ρανιέρι εκτέλεσε το κόρνερ κι ο Μιλένκοβιτς νίκησε τον Γούτα στον αέρα, που διαμαρτυρήθηκε εντονότατα για επιθετικό φάουλ δίχως όμως ν’ αλλάξει κάτι.

Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός στο 78′ δε συνεννοήθηκε σωστά με τον Βουράλ κι η κεφαλιά του προς τα πίσω έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-3.

Στο 81′ ο Αρσλάν, αντέδρασε σ’ επίμονο μαρκάρισμα με συνέπεια ν’ αντικρίσει την κόκκινη κάρτα κι η σεμνή τελετή να λάβει τέλος.

Τον επίλογο έγραψε ο Καστροβίλι στο 89′ με ωραίο, μακρινό σουτ.

Την ίδια στιγμή, στη “Στόκχολμ Αρίνα”, η Λεχ Πόζναν είχε πολύ πιο εύκολο έργο. Εξ αρχής φάνηκε…. “ταγμένη” στο – αρχικά – να υπερασπιστεί το 2-0 του πρώτου αγώνα και στη συνέχεια, ανάλογα με την εξέλιξη και την πορεία της αναμέτρησης να προσαρμόσει ανάλογα το παιχνίδι της. Εξ αρχής όμως οι Πολωνοί έδειξαν ικανοί να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα, γεγονός που προκάλεσε εκνευρισμό στις τάξεις της Τζουργκάρντεν. Τα μαρκαρίσματα έγιναν πιο δυνατά και στο 44′ ο Ντάνιελσον ήταν αυτός που την…. “πλήρωσε” αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη με συνέπεια να στερήσει τη δυνατότητα ουσιαστικής αντίδρασης από την ομάδα του.

Παρόλα αυτά, οι Σουηδοί δεν κλείστηκαν, προσπάθησαν και σε μεγάλο βαθμό κατάφεραν να “κρύψουν” το αριθμητικό τους μειονέκτημα για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς όμως ν’ αντέξουν μέχρι τέλους. Δεκατρία λεπτά ήταν αρκετά για τη Λεχ Πόζναν που κρατούσε το καλύτερο για το τέλος. Στο 77′ ο Μαρτσβίνσκι άνοιξε το χορό των γκολ για το 0-1. Στο 87′ ο Μπέργκστρομ σκόραρε για την ισοφάριση αλλά κατόπιν εξέτασης του VAR το γκολ ακυρώθηκε ως οφ σάιντ. Στο 90+1′ ο Κβεκβεσκίρι έκανε το 0-2 και το τελικό 0-3 διαμόρφωσε ο Σκόρας ένα λεπτό μετά.

Keywords
Τυχαία Θέματα