Tom Clancy's The Division 2 Preview

Είδαμε, δοκιμάσαμε και τρελαθήκαμε με το sequel της Ubisoft.

Κοντά τρία χρόνια πέρασαν από την κυκλοφορία του Tom Clancy's The Division, ενός τίτλου που ενώ όλοι μας περιμέναμε να δούμε το κάτι διαφορετικό, όμως στο τέλος έφτασε να μας εκπλήσσει με τη σοβαρή έλλειψη περιεχομένου, η οποία ναι μεν διορθώθηκε με την έλευση των DLCs αλλά στο τέλος της ημέρας είχε κάνει τη ζημιά της. Έπειτα από αυτό το πάθημα (και όχι μόνο) αποφάσισα να είμαι λίγο πιο συγκρατημένος, ειδικά

όταν πρόκειται για δοκιμή ενός νέου τίτλου.

Είχα την τύχη να βρεθώ καλεσμένος στη Πόλη του Φωτός από την Ubisoft για να δοκιμάσω, μαζί με άλλους δημοσιογράφους και media, το νέο Tom Clancy's The Division 2. Όπως καταλαβαίνετε το καλάθι μου ήταν πολύ μικρό και στο μυαλό μου υπήρχε μόνο μία ερώτηση... "what about the endgame?"

Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα του πρώτου παιχνιδιού ήταν το σχεδόν ανύπαρκτο endgame περιεχόμενο, όπου σε ωθούσε μόνο στο αφιλόξενο (αρχικά) Dark Zone ενώ στη συνέχεια τα DLCs και τα Incursions έσωσαν την παρτίδα για έναν τίτλο που δεν είχε και τόσο εύκολα πρώτα βήματα. Τι αλλάζει στο The Division 2; Αρκετά πράγματα, με πρώτο και κυριότερο... καλά μαντέψατε, το endgame περιεχόμενο.

Αφού κάναμε τη βόλτα μας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και με τους Mathias Karlson (Game Director Massive Studios) και Chadi El Zibaoui (Associate Creative Director Ubisoft Annecy) παρόντες στο χώρο ξεκίνησε η παρουσίαση για το τι θα δούμε στο build που είχαν ετοιμάσει για εμάς. Το καλύτερο της υπόθεσης ήταν πως το hands-on περιελάμβανε και endgame περιεχόμενο, δίνοντας μας μία πρώτη γεύση για το τι μας περιμένει έπειτα από όλο αυτό το leveling.

Ubisoft και Massive φαίνεται να άκουσαν το feedback του κοινού. Έτσι από τα πρώτα κιόλας λεπτά στο παιχνίδι φαίνεται πως η μονοτονία χρωμάτων, και συγκεκριμένα αυτό το μονότονο λευκό γκρι που είχαμε στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, αποτελεί παρελθόν και αντικαταστάθηκε με μία υπέροχη παλέτα χρωμάτων που πλέον κάνει το περιβάλλον να είναι πιο ελκυστικό από αυτό του The Division. Μπορεί να πει κανείς πως θυμίζει κάτι από Wildlands, αλλά μην ξεχνάμε πως κι αυτός ο τίτλος είναι μέλος της οικογένειας των παιχνιδιών Tom Clancy's.

Ο κόσμος στο Tom Clancy's The Division 2 είναι πιο ζωντανός.

Ο κόσμος στο The Division 2 είναι πιο ζωντανός. Αυτό οφείλεται πάλι στο γεγονός ότι το community έδωσε το feedback του για την "άψυχη" Νέα Υόρκη και πλέον η Massive δημιούργησε έναν πιο γεμάτο και πιο ζωντανό κόσμο που θα κάνει τον παίκτη να περιηγηθεί στον κόσμο του παιχνιδιού για να βρει μυστικές τοποθεσίες ή δωμάτια, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως πάντα έχεις κάτι να κάνεις. Αυτή η αίσθηση δημιουργήθηκε από ένα μικρό κομμάτι του χάρτη που είχαμε προς εξερεύνηση, οπότε ανυπομονώ να δω τι έχει να προσφέρει το παιχνίδι στην πλήρη μορφή του. Δεν μπορώ να μην σταθώ στο γεγονός ότι ο κόσμος αλληλεπιδρά, οπότε οι "εμπόλεμες ζώνες" είναι πιο συχνό φαινόμενο, άλλοτε μεταξύ εχθρικών factions κι άλλοτε μεταξύ του εχθρού και δικών σας συμμάχων. Η δράση δεν σταματά εκεί αφού ο εχθρός έχει κάποια στρατηγικά σημεία στον χάρτη... πολιορκία και κατάληψη οχυρού, με το loot να περιμένει πίσω από την τελική πόρτα.

Οι λεπτομέρειες λένε κάνουν την διαφορά, και το The Division 2 φρόντισε να "ξεφορτωθεί" το μοίρασμα περιττών "μπουκαλιών νερού" σε περαστικούς και όχι μόνο. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιο άμεσο και γεμάτο δράση gameplay. Έτσι από εκεί που στο The Division μοιράζαμε μπουκάλια νερού σε περαστικούς, στο The Division 2 ελευθερώνουμε κάποιον όμηρο ή βοηθάμε συμμάχους σε κάποια μάχη ή βοηθάμε στον έλεγχο μιας περιοχής... πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως δεν είμαστε "νερουλάδες". Πιο άμεση είναι πλέον και η χρήση των ειδικών πυρομαχικών, αφού πλέον κάθε φορά που σηκώνεται special πυρομαχικά, αυτά φορτώνονται αυτόματα στο όπλο για άμεση χρήση. Κοινώς το The Division 2 έχει δώσει μία μεγαλύτερη έμφαση στο άμεσο gameplay και στο πώς θα τραβήξει περισσότερο το ενδιαφέρον του παίκτη προσφέροντας non-stop δράση. Στο The Division 2 κάθε παίκτης έχει τον δικό του ρόλο ειδικά στο endgame. Έτσι οι παίκτες θα έχουν πλέον στην διάθεσή τους signature weapons, τα οποία είναι συγκεκριμένα για κάθε "class" και περιλαμβάνουν βαλλίστρα, grenade launcher και sniper rifle. Τα όπλα αυτά εξοπλίζονται με συγκεκριμένου τύπου πυρομαχικά, τα οποία μπορείτε να βρείτε μόνο από drops και όχι από resupply cases. Όπως προαναφέραμε, το endgame είναι εμφανώς βελτιωμένο κι αυτό φαίνεται αφού Ubisoft και Massive αποφάσισαν να προσθέσουν ένα ακόμα faction (The Black Tusks) το οποίο θα κάνει την εμφάνισή στο τέλος και πιστέψτε με... μόνο εύκολοι αντίπαλοι δεν είναι.

Στο The Division 2 κάθε παίκτης έχει τον δικό του ρόλο ειδικά στο endgame.

Βλέποντας το σύνολο, από το μικρό αυτό κομμάτι που δοκιμάσαμε, το The Division 2 φαίνεται πιο διασκεδαστικό από τον προκάτοχό του κι αυτό γιατί η Ubisoft ξέρει που να βαδίσει, αφού σύμφωνα και με τον Chadi El Zibaoui, το πρώτο παιχνίδι ήταν μία "δοκιμή" και πλέον η ομάδα ανάπτυξης έχει "κατασταλάξει" στο πώς πρέπει να είναι ο κόσμος του The Division. Το πιο σημαντικό όμως στο The Division 2 είναι η ακατάπαυστη δράση και διασκέδαση που προσφέρει τόσο στο solo, όσο και στο co-op κομμάτι του και με κάνει να ανυπομονώ να δω το τι μας περιμένει στη συνέχεια, ειδικά με το raid οκτώ ατόμων.

Προς το παρόν, όσοι ενδιαφέρονται για να δουν τι κρύβει ο κόσμος του Tom Clancy's The Division 2, μπορούν κάλλιστα να συμμετάσχουν στην επερχόμενη beta του παιχνιδιού, η οποία κρύβει και πολλές εκπλήξεις.

Το IGN Greece ευχαριστεί θερμά την Ubisoft και την CD Media για την πρόσκληση στο event που διεξήχθη στο Παρίσι a.k.a Πόλη του Φωτός. Μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece για οπτικοακουστικό υλικό από το game session του Tom Clancy's The Division 2.

Ο Mike είναι το "μαντρόσκυλο" του IGN. Όταν δεν γαβγίζει ή δεν κάνει trigger τον Παντελή Δασκαλέλο, μπορείτε να τον βρείτε σε Facebook, Steam και PSN.

IGN GreeceTom Clancy's The Division 2: Gamescom 2018 Official Gameplay TrailerThe Division 2 Cinematic Trailer - E3 2018The Division 2 Gameplay Trailer - E3 2018

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα