To ξέσπασμα του Αίαντα!

Ο Άγιαξ πήρε εμφατική νίκη 5-0 επί της ουραγού Μπρέντα για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος Ολλανδίας και μείωσε τη διαφορά του από την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν στους τέσσερις βαθμούς (ισόπαλη χθες με τη Χέρενφεν). Η ομάδα του Έρικ τεν Χαγκ λίγες μέρες μετά την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα, παρουσιάστηκε με τους ίδιους έντεκα και μπήκε πολύ δυναμικά στο ματς.

Μόλις στο 13' ο Φαν ντε Μπεκ είχε δοκάρι, όμως το σκορ δεν άνοιξε και μετά το πρώτο 20λεπτο η Μπρέντα είχε τις πρώτες της ευκαιρίες στο παιχνίδι. Στο
39ο λεπτό ο Ντούσαν Τάντις έβαλε μπροστά τον Άγιαξ με το 14ο γκολ του στη σεζόν, ευστοχώντας από την άσπρη βούλα (ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι με τη βοήθεια του VAR). Αυτό ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη ο Άγιαξ χωρίς άγχος διέλυσε την ανασταλτική λειτουργία της Μπρέντα και πέτυχε ακόμα τέσσερα γκολ! Ο νεοεισελθών Ντόλμπεργκ με περίφημι τακουνάκι έγραψε το 2-0 στο 53'. Έξι λεπτά αργότερα ο Νικολάς Ταλιαφίκο, αφού είχε δοκάρι, σκόραρε στη συνέχεια της φάσης με την μπάλα να χτυπάει πριν καταλήξει στα δίκτυα στον επιθετικό της Μπρέντα Κάστανερ. Ο Τάντιτς πέρασε στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ του πρωταθλήματος φτάνοντας τα 15 γκολ (πίσω από τον Ντε Γιονγκ των 20), σκοράροντας για δεύτερη φορά στο ματς στο 67'. Ο Σέρβος εκμεταλλεύτηκε άψογα την ασταθή επέμβαση του Φαν Λιρ στο σουτ του Ζιγέχ.

Ο Μαροκινός Ζιγέχ ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 5-0 στο 71ο λεπτό, όταν σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα αφού βρήκε στον Πάλμερ - Μπράουν της Μπρέντα κατέληξε στα δίκτυα του αιφνιδιασμένου Φαν Λιρ (ο οποίος ανήκει στον Άγιαξ και αγωνίζεται ως δανεικός στην Μπρέντα).

Την επόμενη αγωνιστική ο Άγιαξ φιλοξενείται από την Ντεν Χαάγκ, ενώ η Αϊντχόφεν φιλοξενεί την τρίτη του βαθμολογικού πίνακα Φέγενορντ!
Keywords
Τυχαία Θέματα